Beste thrillerfan,

Ieder jaar viert de Boekenweek het Nederlandstalige boek. En dit jaar zelfs voor de tachtigste keer, met het tachtigste Boekenweekgeschenk. Het thema van de Boekenweek is waanzin, onder het motto ‘Te gek voor woorden’. De Boekenweek 2015 vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart.

Tijdens de Boekenweek ontvangt u bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk 'De zomer hou je ook niet tegen' van Dimitri Verhulst. Maar dat is nog niet alles: op zondag 15 maart, de laatste dag van de Boekenweek, kunt u er gratis mee reizen. Het boek wordt dan een NS-Dagkaart t.w.v. € 50,80.


Nieuw verschenen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BENISSA
BENISSA

Auteur:
Bladzijden: 448
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
Ik ben de nacht
Ik ben de nacht

Auteur: Ethan Cross
Bladzijden: 440
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
De debutant
De debutant

Auteur: Suzanne Hazenberg
Bladzijden: 0
Prijs: € 17.5

Informatie  Meer informatie »
Het plantage-spookhuis
Het plantage-spookhuis

Auteur: Roué Hupsel
Bladzijden: 192
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »
Lieve dochter
Lieve dochter

Auteur: Elizabeth Little
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »
Hemel boven Londen
Hemel boven Londen

Auteur: Håkan Nesser
Bladzijden: 0
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »
De grote heelmeester
De grote heelmeester

Auteur: Arthur Niggebrugge
Bladzijden: 320
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »
Vermoord uit wraak
Vermoord uit wraak

Auteur: J.D. Robb
Bladzijden: 368
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Leven of dood
Leven of dood

Auteur: Michael Robotham
Bladzijden: 400
Prijs: € 19.9

Informatie  Meer informatie »
Op zoek naar Doetje Dezentjé
Op zoek naar Doetje Dezentjé

Auteur: Hans Vervoort
Bladzijden: 208
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

In de spotlight: Het meisje met alle gaven - M.R. Carey

Veel gruwelijkheden en bloedstollende spanning in M.C. Carey's must read thriller 'Het meisje met alle gaven'

Geschreven door Edwin Lommers op 22 februari 2015 

Iedere dag wordt Melanie van haar cel naar de klas van juf Justineau gereden. Ze zit vastgebonden in een rolstoel, zelfs haar hoofd kan ze niet bewegen. Eén keer per week krijgt ze eten: een bakje met maden. Melanie is namelijk geen lief meisje, maar een bloeddorstig monster. Net als bijna iedereen in Groot-Brittannië is zij besmet geraakt door een uiterst agressieve schimmel. Melanie moet dienen als proefobject.

Lastig
Het schrijven van een recensie van dit boek is lastig. De kracht van het boek zit 'm in de vele mysteries, het gaandeweg onthullen van de geheimen en de verrassende wendingen. Als je aan het boek begint, heb je totaal geen idee in welk genre je 't moet plaatsen en waar het verhaal over gaat. De flaptekst is net zo in mysterie gehuld als het hele verhaal. Met alles wat je dus in een recensie wil bespreken, geef je informatie, en haal je de verrassing voor de lezer weg. Het devies luidt dus eigenlijk: lees vooral de recensies niet, en lees dit boek. Want door de vele mysteries, de fijne schrijfstijl van Carey en de goed opgebouwde spanning is dit boek een aanrader voor iedere thrillerfan.

Gewaagd thema
‘Het meisje met alle gaven’ is een boek met een gewaagd thema. Waar normaal volwassenen de slachtoffers zijn, kiest Carey ervoor kinderen te onderwerpen aan de gruwelijkheden. Een kind dat in een cel gevangen wordt gehouden, maden te eten krijgt, onder schot gehouden wordt en geen bewegingsvrijheid heeft. Andere kinderen die 'voor de wetenschap' worden gedood, in stukken gesneden en waarvan de verschillende lichaamsdelen in potten worden bewaard. Hoewel door de hoofdkarakters meerdere malen wordt benadrukt dat het eigenlijk geen kinderen zijn, maar schimmels in afgestorven hersenen en kinderlichamen, lopen toch regelmatig de kriebels door je lijf.

Onderscheidend
Carey schreef met ‘Het meisje met alle gaven’ dus in veel opzichten een thriller die op veel vlakken onderscheidend genoemd mag worden. Niet alleen door de lotgevallen die de kinderen ten deel vallen, maar ook door de afloop van het verhaal. Ik kan er niet te veel over zeggen, want ik wil de afloop uiteraard niet verklappen, maar het is zeker niet een standaard "de mensen overleven de zombies en iedereen leefde nog lang en gelukkig".

Conclusie
‘Het meisje met alle gaven’ is een aanrader voor thrillerfans. Carey bouwt, door het selectief weggeven van informatie, de spanning zorgvuldig op en zuigt hiermee als het ware de lezer het verhaal in. Hij heeft een vlotte schrijfstijl, wat er voor zorgt dat je het boek vlot leest. Zelfs voor lezers die niet van zogenaamde zombiethrillers houden is dit een must read.

Het meisje met alle gaven
Het meisje met alle gaven

Auteur: M.R. Carey
Bladzijden: 448
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Maak kans op een exemplaar van 'IJstweeling'

Er wordt gewicht toegekend aan de voorkeuren van het boekenpanel van De Wereld Draait Door. De eerste thriller die het kwartet dit seizoen heeft aanbevolen, IJstweeling van S.K. Tremayne, belandt op plek 8 in de Bestseller 60 en is deze week de hoogste binnenkomer.

Een van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee? 
Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld - dat zij Lydia is - stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed?

Nieuwsgierig? U kunt het boek nu winnen. Wat moet u daarvoor doen? Beantwoord de volgende vraag: S.K. Tremayne is het pseudoniem van een internationale bestsellerauteur, die woont en werkt in Londen. Volgens Wikipedia gaat journalist en schrijver Sean Thomas (1963) achter het pseudoniem schuil. Thomas heeft onder een ander pseudoniem een vijftal archeologische en religieuze thrillers op zijn naam staan. Hoe luidt dit pseudoniem? Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 20 maart 2015 naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de winnaars.

Ijstweeling
Ijstweeling

Auteur: S.K. Tremayne
Bladzijden: 352
Prijs: € 8.95

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars 'Ik reis alleen'

In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag waarmee u kans maakte op een exemplaar van 'Ik reis alleen' van Samuel Bjørk als u wist hoe het bekendste werk van de Noorse kunstschilder Edvard Much heet. Het juiste antwoord is De Schreeuw (Skrik). Uit de goede inzendingen hebben wij drie winnaars getrokken:

- Veronique Wilbrink uit Kerkrade
- Anneke van ieperen uit Gouda
- Annie Dijl uit Kapelle

Gefeliciteerd met jullie prijs! Jullie krijgen het boek binnenkort thuisgestuurd.

Ik reis alleen
Ik reis alleen

Auteur: Samuel Bjørk
Bladzijden: 400
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »