Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Hemel boven Londen

Håkan Nesser

prijs: € 21.99

Paperback

ISBN: 9789044532470


Over het boek

De zeer vermogende Leonard Vermin heeft nog maar een paar weken te leven. Met zijn partner Maud is hij in Londen voor een afscheidsetentje waarvoor ook Mauds kinderen zijn uitgenodigd. Hoewel het etentje bruut wordt onderbroken, lukt het Leonard uiteindelijk toch zijn testament voor te lezen, en daarmee verrast hij iedereen. Is Leonard wel wie hij zegt te zijn?
TitelHemel boven Londen
Auteur(s)Håkan Nesser
Vertaler(s)Ydelet Westra
ISBN9789044532470
Afmetingen213x136x46 mm
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht659 gram

  Literaire thriller?

Geschreven op zaterdag 21 maart 2015 door lenie Korbijn

Zoals de titel van het boek van Hakan Nesser : Hemel boven Londen al aangeeft speelt het verhaal zich af in de Engelse hoofdstad.De hoofdpersoon in het boek: Leonard Vermin heeft nog maar kort te levenen heeft een laatste diner gereserveerd in een duur toprestaurantin Londen.

De genodigden zijn Maud, zijn vrouw, zijn kinderenGregorius, die alcoholist is , zijn dochter Irina die aan dwangneuroses lijd en uiteraard zijn advocaat Prendergast die hettestament zal voorlezen.

Hemel boven Londen is beslist geen boek wat je "even "lekker wegleest. Het verhaal vergt veel aandacht , geduld en concentratie van de lezer,

Tot eidelijk het moment daar is dat het afscheidsdiner plaats vind en we te weten komen wat er in het testament staat is er heel veel gebeurd. Zoveel dat ik vaak de draad kwijt was en een stuk opnieuw moest lezen om er achter te komen hoe e.e.a. ook weer in elkaar stak.

Nesser heeft alle karakters tot in den treure beschreven en wel zo uitgebreid dat een enkele zin soms een halve bladzijde beslaat. Wat mij verder heeft gestoord dat er heel veel niet gangbare Nederlandse woorden werden gebruikt. Natuurlijk had Google uitkomst kunnen bieden, maar dat had dan weer de concentratie bij het lezen verstoord.

Was het dan een slecht boek? Integendeel. Nesser is een meester die in staat is een boek van grote klasse te schrijven. Dat het niet mijn favoriete boek van hem is neem ik geheel voor mijn rekening.

Ik waardeer dit boek dan ook met 4 sterren

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!