Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Lieve dochter

Elizabeth Little

prijs: € 19.95

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400505445


TitelLieve dochter
Auteur(s)Elizabeth Little
ISBN9789400505445
Afmetingen236x156x31 mm
Aantal pagina's336
UitgeverLev.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht556 gram

  Amerikaans geweldige thriller

Geschreven op woensdag 25 maart 2015 door Charlotte Veltman

Janie Jenkins komt net uit de gevangenis, ze was veroordeeld voor de moord op haar moeder. Door een vormfout komt ze na 10 jaar eindelijk vrij. Janie is naast haar moeder gevonden met bloed aan haar handen. Maar heeft ze het ook gedaan? Ze haatte haar moeder, dat wel. Janie verandert haar naam en gaat op zoek naar de waarheid, op zoek naar alle antwoorden.

‘Lieve dochter’ is  de eerste thriller die Little schreef. Ze heeft twee non fictieboeken op haar naam staan.  Dit thrillerdebuut is erg spannend en er is heel veel actie, net zoals het een Amerikaanse thriller betaamt,  actie en reactie, en het gaat er niet zachtzinnig in toe. Vanaf de eerste bladzijde zit jein het verhaal en het begint al spannend. Wat het boek zo geweldig maakt is dat de spanning en de ernst van het verhaal worden afgezwakt door de humor die Little gebruikt. Janie heeft overal een weerwoord op.

In ‘Lieve dochter’ wordt  Janie in haar doen en laten door misdaadjournalist Trace Kessler gevolgd, tot hij het spoor bijster is. Ze wordt beschreven als moordenares en er worden wilde verhalen verteld. Media kan bijdragen aan beeldvorming.  Beeldvorming die soms helemaal niet klopt, en eigenlijk erg eng is.

Uiteindelijk komt Janie achter de waarheid, een waarheid die gruwelijker is dan verwacht.  ‘Lieve dochter’ is een aanwinst. Ik ben fan van Scandinavische thrillers omdat er uitgebreide beschrijvingen in staan, maar nu ik dit boek heb gelezen staan Amerikaanse thrillers op dezelfde hoogte, veel actie en reactie, goede personages en onverwachte plotten.

  Spanning en humor

Geschreven op zaterdag 28 februari 2015 door lenie Korbijn

Toen ik de cover onder ogen kreeg was mijn eerste gedachte: O, een chicklit! Maar niets is minder waar.Lieve dochter is het debuut van Elizabeth Little en wat voor een.. Een boek waar alles in zit: humor, spanning en actie. Eigenlijk ben ik fan van Zweedse of Noorse thrillers, maar dit Amerikaanse boek is me ook goed bevallen.

De hoofdpersoon van het verhaal is Janie Jenkins, een rijk verwend meisje.. een feestbeest voor wie niets te gek is, daar geniet ze mateloos van. Tot het noodlot toeslaat en ze naast het lijk van haar vermoorde moeder wordt gevonden.

Ze wordt dan ook veroordeeld en beland voor 10 jaar in de gevangenis, dan ontdekt men dat er fouten zijn gemaakt en wordt ze vrijgelaten. Ze neemt een andere naam aan en gaat op zoek naar de waarheid.

Ze wordt gevolgd door misdaadjournalist Trace Kessler die haar beschrijft als een koelbloedige moordenares en zo wordt er een heel verkeerd beeld van Janie geschetst. Een beeld dat hier en daar niet klopt en soms op het enge af is.

Op haar zoektocht naar de ware dader van de moord op haar moeder komt ze tot de ontdekking dat haar moeder waarschijnlijk niet degene was die ze voordeed te zijn.

Maar uiteindelijk komt toch de waarheid aan het licht, een waarheid die niemand, ook de lezer niet verwacht.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, ik hoop dat Little er nog meer schrijft en dan graag met net zoveel humor, actie en spanning.Een klein minpuntje: De cover..Dit boek verdiend een mooiere en niet zo'n opzichtige goedkoop aandoende cover!

Maar ik geef het boek 4 sterren.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!