Naast De schaduw van Melanie Raabe en Hartenbreker van Geir Tangen zijn er twee opmerkelijke Nederlandse debuten verschenen: Onder verdenking van Eric Oosthoek en De overtreding van de 'schrijvende rechter' Karsten Gilhuis. Daarnaast nieuw werk van Daniel Dazieri, Dood de koning en De escaperoom van Megan Goldin. Tot slot natuurlijk de winnaars van Klem van Rudie van Rensburg en de nieuwe prijsvraag over De ketting van Adrian McKinty.

De schaduw van Melanie Raabe

Op 11 februari zul je op het Prater een man met de naam Arthur Grimm doden. Met een goede reden. En uit vrije wil. De jonge journaliste Norah, net van Berlijn naar Wenen verhuisd, krijgt dit op straat van een zwerver toegeschreeuwd. Ze is van slag: een aantal jaar geleden is op 11 februari iets verschrikkelijks gebeurd, iets wat ze al tijden probeert te verdringen. Dan ontmoet ze een man met de naam Arthur Grimm. Kan Norah gerechtigheid vinden zonder zelf een moordenaar te worden?

De Duitse Melanie Raabe (1981) woont in Keulen en haar debuut De val wordt binnenkort in Hollywood verfilmd.
Klik op het boek voor een fragment.

De schaduw
De schaduw

Auteur: Melanie Raabe
Bladzijden: 304
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Hartenbreker' opvolger Geir Tangens 'Meesterwerk'

Geir Tangen debuteerde drie jaar geleden met Het meesterwerk dat hij in eerste instantie in eigen beheer uitgaf maar algauw onderdak vond bij een van de grootse Noorse uitgevers.In zijn tweede boek gaat over de journalist Viljar Ravn Gudmundsson, die krijgt een telefoontje van zijn 17-jarige zoon Alexander. De zoon is na een feestje wakker geworden met het meisje van zijn dromen naast zich. Dood. Alle bewijzen wijzen zijn kant op… in paniek slaat hij op de vlucht. Hij lijkt inderdaad de dader tot een andere jongen die op het feest was wordt vermoord...\

 
Hartenbreker
Hartenbreker

Auteur: Geir Tangen
Bladzijden: 432
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Onder verdenking' van Eric Oosthoek

Voormalig regisseur en scenarist Eric Oosthoek (1948) schrijft een reeks misdaadromans gebaseerd op waargebeurde zaken: Severyn & Govaert, misdaadromans van binnenuit.In Onder verdenking slaat een serieverkrachter opnieuw toe en vermoordt voor het eerst zijn slachtoffer. Een Marokkaans-Nederlandse journalist wordt geïntimideerd – tot zware mishandeling toe – vanuit Rabat voor zijn strijd tegen het feodale bewind in zijn moederland. Maarten Severyn onderzoekt beide zaken. Ondertussen probeert hij het plotselinge overlijden van zijn vrouw te verwerken. Zonder officiële onderzoeksopdracht gelden er voor Maarten andere regels en wetten.
Klik HIER voor de trailer van het boek.

Onder verdenking
Onder verdenking

Auteur: Eric Oosthoek
Bladzijden: 320
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

'De overtreding', debuutthriller van 'schrijvende rechter'

Gilhuis (1974) werkt al meer dan twintig jaar in als advocaat en rechter. Zijn debuutthriller belooft dan ook een bijzonder inkijkje te geven in de wereld van de advocatuur en de rechtspraak. Een afwijzing brengt een jonge man tot een brute daad: de claim to fame worden van een weinig succesvolle advocaat. Een boete voor een geringe snelheidsovertreding haalt een gepensioneerde marechaussee uit zijn dagelijkse routine. Hij besluit op eigen wijze zijn recht te halen.
Beide zaken worden behandeld op de rechtbank waar president Swertz de scepter zwaait. Het lijken zaken zoals er wel meer langskomen op de rechtbank. Maar de impact van juist deze twee zaken is groter dan men vooraf had kunnen vermoeden.
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor de trailer.

De overtreding
De overtreding

Auteur: Karsten Gilhuis
Bladzijden: 359
Prijs: € 24.5

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Dazieri: 'Dood de koning'

De uit Cremona afkomstige Italiaan Sandrone Dazieri (1964) schreef eerder Dood de Vader en Dood de Engel over de Romeinse politieagente Colomba Caselli. Die probeert, gekweld door nachtmerries, te herstellen van haar bijna-doodervaring bij een bomaanslag, die plaatsvond op de dag dat Dante Torre, haar enige echte vriend, werd ontvoerd. Haar geïsoleerde leven wordt echter ruw verstoord als ze zich ontfermt zich over een jongen, die de enige overlevende blijkt te zijn van een brute familiemoord. Ze is vastbesloten om de moordenaar van Tommy’s ouders te vinden. Maar daar heeft ze Dante voor nodig...

Klik HIER voor een fragment.

Dood de koning
Dood de koning

Auteur: Sandrone Dazieri
Bladzijden: 464
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

Wie is de moordenaar in de Escaperoom?

Het uitgangspunt van De escaperoom van de Australische Megan Goldin is simpel: “Welkom in de escaperoom. De opdracht is simpel: kom er levend uit.” In de lucratieve wereld van Wall Street zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam ultieme carrièrejagers. De vier komen vast te zitten in een escaperoomlift en dat gaat het verschrikkelijk mis. Ze moeten gezamenlijk steeds onheilspellender opdrachten uitvoeren om vrij te komen terwijl de stemming grimmiger wordt. Als ze willen overleven, moeten ze een laatste raadsel oplossen: wie van hen is een moordenaar?

Klik op het boek voor een fragment.

De escaperoom
De escaperoom

Auteur: Megan Goldin
Bladzijden: 368
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'Klem' van Rudie van Rensburg

De vraag over Klem, het debuut van de Zuid-Afrikaan Van Rensburg, was: Hoe ontdekt politiechef Wessels dat Carl Bester drugsgeld achterover heeft gedrukt?
Het goede antwoord luidt: hij vindt een rolletje van het gestolen geld.

De gelukkige winnaars van het boek zijn:
1. Anita Hubert, Sittard
2. Betty Jaasma, Drachten
3. Anna van der Schaaf, Leeuwarden

Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post.
Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag over 'De ketting' van Adrian McKinty

Rachel Klein’s docher wordt ontvoerd en als ze haar dochter ooit wil terugzien moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Als ze niet doet wat haar wordt gezegd, zal  haar kind sterven. Rachel maakt nu deel uit van 'de Ketting', een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn.
De genieën achter de Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting kan breken.

Trailer & vraag
Klik HIER om McKintry te zien vertellen over De ketting en op het boek om een fragment te lezen om deze vraag te beantwoorden:
De dochter van Rachel wordt ontvoerd. Zij doet de truc van Daffy Duck na. Wat is deze truc?
Klik HIER om het antwoord uiterlijk 19 september a.s. per mail aan ons door te geven.

De ketting
De ketting

Auteur: Adrian McKinty
Bladzijden: 352
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »