Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De ketting

Adrian McKinty

prijs: € 19.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022587898


Over het boek

‘Je hebt nog nooit iets zoals De Ketting gelezen en je zult het nooit vergeten. Briljant. Fantastisch geschreven. Meesterlijk spannend. Dit is Jaws voor ouders.’ Don Winslow

‘Met afstand een van de beste misdaadschrijvers van deze tijd.’ Val McDermid

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.

Rachel maakt nu deel uit van de Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn.

De genieën achter de Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen... tot hij breekt.


Auteurs over Adrian McKinty

‘Ik word helemaal gek van McKinty. Hij is nu al een van de beste stilisten die er zijn en ik heb alleen nog zijn eerste boek gelezen! Een fantastische schrijver.’ Frank McCourt

‘McKinty is zó goed… Ik begin hem echt te haten.’ Lee Child

TitelDe ketting
Auteur(s)Adrian McKinty, Adrian McKinty
Vertaler(s)Sabine Mutsaers, Sabine Mutsaers
OndertitelSlachtoffer. Overlever. Ontvoerder. Crimineel. Je wordt het allemaal.
ISBN9789022587898
Afmetingen230x151x29 mm
Aantal pagina's352
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht537 gram

  bizar

Geschreven op maandag 29 juli 2019 door Justine Koster
Wie kent het niet van vroeger, de kettingbrieven. Als je de ketting verbreekt dan.....vul maar in. In dit verhaal gaat het iets verder, zoals je leest in de korte inhoud. Een gegeven waar je haren van overeind gaan staan en wat niet gunt dat hem of haar dit overkomt. De cover laat een eenzame schommel zien, die later in het verhaal nog even voorbij komt. En dan de kleur, bloedrood, gevaar, dus zeker het oppakken waard. Het verhaal bestaat uit twee delen. Deel 1 gaat over de kinderen en de ouders die in de ketting gesleept worden. De start is wat traag, net een oude diesel. Toch duurt dit niet lang, en de spanning wordt snel opgevoerd, waardoor je wordt meegezogen het verhaal in. Deel twee gaat meer over het heden en verleden van de bedenkers van dit gruwelijke spel. Deel twee vond ik ook wel heel voorspelbaar. Wat dan weer jammer is, je kent het al en is herkenbaar. Maar het einde maakt weer veel goed, het is over de top, echt wel, maar het hoort er helemaal bij. Want het hele spel is best over the top, wie bedenkt zoiets. Beleef het van afstand, laat je meesleuren in het geweld en laat het dan rustig indalen. Ik vond het goed in elkaar zitten, en ben dan ook heel benieuwd naar een volgend boek van deze schrijver.

  Gevaar loert overal

Geschreven op maandag 8 juli 2019 door Charlotte Veltman
Zodra ik de informatie over de thriller ?De Ketting? las, dacht ik aan de ingenieuze thriller ?Moordnet? door Buthler&Öhrlund. Door mijn boekenkasten op te ruimen kwam ik hem weer tegen. Onopgeloste delicten door gewone burgersen grootscheepse afpersingspraktijken op Internet spelen een grote rol in ?Moordnet. Wat is er toch in de wereld aan de hand? Buthler&Öhrland nemen je mee naar de krochten van het Internet en wat er kan gebeuren als geliefden in nood zijn. In ?De Ketting? is er ook zoiets aan de hand, al is deze thriller simpeler van opzet. Er is een beperkt aantal hoofdrolspelers. De verhaallijnen zijn eenvoudiger, er is maar 1 werelddeel, maar ingenieus blijft het wel. Facebook speelt een grote, enge rol. Gewone, normale mensen ondernemen criminele activiteiten om hun geliefde te redden. McKinty heeft een gemakkelijke, vlotte pen. Emoties kan hij goed verwoorden, de onmacht van Rachel, haar moedergevoel, en haar overlevingsdrang. Ze heeft een zware chemotherapie ondergaan en is schoon van de kankercellen. Net nu het beter gaat, wordt Kylie ontvoerd. Natuurlijk wil ze haar kind redden, net als alle andere mensen. De Ketting gaat zij niet verbreken, toch? Eenmaal gestart in ?De Ketting? wil je alleen maar doorlezen, lezen waarom, hoe of wat. ?De Ketting? is erg spannend, zeker het eerste deel. De hoofstukken zijn kort en krachtig. McKinty verweeft literatuur en spanning met elkaar en dat werkt. De literaire citaten die hij er tussen zet zijn net smeerolie, passend, gaaf en toch ook wel humoristisch. Ik las ?De Ketting? in twee dagen. Lees deze thriller en geniet?.. Op Facebook ga ik nog minder delen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.