Deze keer berichten we met gemengde gevoelens dat het laatste deel van de Frieda Klein-serie van Nicci French eerdaags verschijnt en nog wel op dezelfde dag dat het eennalaatste deel van MJ Arlidge-serie over Helen Grace op de markt komt. De tweede thriller van Frederik Baas is er inmiddels evenals de longlist voor de BookSpot Gouden Strop 2018 zoals de prijs inmiddels heet. Tot slot de vaste rubrieken het plaats delict, de prijswinnaars en de nieuwe prijsvraag over Vogelvrij, het thrillerdebuut van Kasper van Beek.

De laaste 'Frieda Klein' verschijnt

Het laatste deel in de serie van Nicci French over de psychotherapeute Frieda Klein verschijnt dinsdag 10 april. Aangezien de weekdagen op zijn heet deel acht De dag van de doden. Het aantal doden rond Klein neemt daarin onrustbarend snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw: psychotherapeute Frieda Klein. Zij is ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven.
Lees HIER alvast het begin van het einde (en bestel alvast je exemplaar).

 
De dag van de doden
De dag van de doden

Auteur: Nicci French
Bladzijden: 366
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

De eennalaatste 'Helen Grace'

Dinsdag 10 april verschijnt Klein, klein kleutertje, het zevende – en eennalaatste – deel van de serie politieromans van de Britse auteur M.J. Arlidge rond de eigenzinnige inspecteur Helen Grace. Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden, half op de autoweg wat duidt op een tragisch ongeluk. Niet veel later wordt een apotheker gedood, in het bijzijn van klanten. Twee koelbloedige moorden dus, zonder dat de dader zich bekommerde om getuigen maar ook zonder een enkele relatie met elkaar. Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. En als ze zelf het volgende doelwit lijkt, wordt de zaak alleen maar persoonlijker.

Fragment en informatie
Klik HIER voor een de eerste hoofdstukken van Klein, klein kleutertje en HIER als je meer wil weten over de Helen Grace-boeken.
 
Klein klein kleutertje
Klein klein kleutertje

Auteur: M.J. Arlidge
Bladzijden: 352
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Herberekening van Frederik Baas

In 2017 schreef Frederik Baas (pseudoniem van Jan van Mersbergen, onder meer bekend van de gevierde carnavalsroman Naar de Overkant van de Nacht) de prijswinnende thriller Dagboek uit de rivier. Nu is er zijn tweede, Herberekening. Daarin komt Leon bij toeval een schoolgenote tegen die hem vraagt even op haar huurauto te passen. Ze komt echter niet terug en Leon hoort de stem van de navigatie: ‘Volg de weergegeven route.’ Zo gehoord, zo gedaan. Leon volgt haar navigatie-route. Langzaam blijkt het om een duistere zaakje te gaan en worstelt hij door zijn ongevraagde betrokkenheid met de daarmee samenhangende schuldvraag.
 
Herberekening
Herberekening

Auteur: Frederik Baas
Bladzijden: 221
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Longlist BookSpot Gouden Strop 2018

Dit zijn de boeken op de longlist voor de BookSpot Gouden Strop 2018
Enter van Willem Asman
Broertje van Michael Berg
Bling Bling 2 - De Zaventemmers van Jan Van der Cruysse
Lockdown van W.A. Dehairs
Reddende Engel van Renate Dorrestein
Akte van Berouw van Chris Houtman
Over het Spoor van Eva Keuris
Het Verdriet van Wilhelmina van Tomas Ross
Schemerzone van Hilde Vandermeeren  en
Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer.

Jury, shortlist en winnaars
De jury, onder leiding van tv-presentatrice Anniko van Santen, koos deze 10 thrillers uit 73 inzendingen. De jury bestaat dit jaar verder uit: Jos van Cann (recensent VN’s Detective & Thrillergids en thrillerboek.nl), Marian van Leth (oud-directeur BiblioNu Venray/Horst), Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen).
De shortlist van de BookSpot Gouden Strop wordt op 9 mei a.s. bekendgemaakt, evenals de nominaties voor de BookSpot Schaduwprijs. Op 6 juni worden de winnaars van de Gouden Strop en Schaduwprijs bekendgemaakt.
Klik HIER voor het hele persbericht.
 
Lockdown
Lockdown

Auteur: W.A. Dehairs
Bladzijden: 272
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Oplossing en winnaars prijsvraag

De oplossing van de prijsvraag over Wildernis van Jane Harper is: Alice Russel en haar leeftijd is 45.

De prijswinnaars zijn:
Arda van Daelen, Rotterdam
Ans Houtenbos, Wieringerwerf
Linda Schrauwen, Breda
Van harte gefeliciteerd, de prijs gaat zo spoedig mogelijk op de post.

Prijsvraag over Vogelvrij van Kasper van Beek

Hooggespannen verwachtingen (Duitse vertaalrechten voor de verschijningsdatum 16 april a.s. al verkocht voor publicatie en het is een van de tien Nederlandse speerpunttitels tijdens de komende London Book Fair) voor Vogelvrij, het thrillerdebuut van film- en televisieproducent Kasper van Beek (Amsterdam, 1985). Daarin krijgt Olaf een foto van hemzelf met een andere man. Hij (her)kent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan de foto. Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Hoe meer ze ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

Fragement en vraag
Klik HIER voor een fragment om deze vraag te kunnen beantwoorden:
Wat is Liesbeth voor Olaf wanneer zij hem in de aula in de schijnwerpers heeft getrokken?
Oplossingen kunt u inzenden tot uiterlijk 19 april a.s., klik HIER
 
Vogelvrij
Vogelvrij

Auteur: Kasper van Beek
Bladzijden: 288
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict: enge huizen

Enge huizen, huizen waar een misdaad plaatsvond, met een geheim of met bewoners die een geheim bewaren. Ideale omgeving voor een spannend boek. Renate Dorrestein beschreef in De reddende engel de vergane hoeve Oldenhage in Zuid-Limburg waar haar hoofdpersonage verzeild raakt. Maar er zijn er meer, denk maar aan het huis van Norman Bates in de film Psycho van Hitchcock.
Laura Andersen zette haar 7 engste huizen uit evnezovele boeken in een artikel op een rij:
- Tana French – De gelijkenis (2008, The Likeness)
- Diane Setterfield – Het detiende verhaal (2006, The Thirteenth Tale)
- Susan Hill – De vrouw in het zwart (1983, The Woman in Black)
- Victoria Holt – Vrouwe van Mellyn (1960, The Mistress of Mellyn)
- Dorothy L. Sayers – Onrust in Oxford (1935, Gaudy Night)
- Agatha Christie – En toen waren er nog maar… / Tien kleine negertjes (1939, Ten Little Niggers / And Then There Were None
- Henry James – De onschuldigen (1898, The Turn of the Screw).
 
De gelijkenis
De gelijkenis

Auteur: Tana French
Bladzijden: 540
Prijs: € 14.99

Informatie  Meer informatie »