Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De Zaventemmers

Jan Van der Cruysse

prijs: € 21.99

508 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022333976


Over het boek

'Bling Bling 2' volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem. 'Bling Bling 2' wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.
TitelDe Zaventemmers
Auteur(s)Jan Van der Cruysse, Jan Van der Cruysse
ISBN9789022333976
Afmetingen220x145x35 mm
Aantal pagina's508
UitgeverManteau
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht702 gram

  Mooi en geraffineerd spel

Geschreven op donderdag 21 juni 2018 door Jos van Cann
Het voor de Gouden Strop 2018 genomineerde Bling Bling 2 - De Zaventemmers is een logisch vervolg op zijn debuut Bling Bling, waarvoor Van der Cruysse in Nederland de Schaduwprijs 2017 (voor beste misdaaddebuut) en in zijn vaderland de Hercule Poirotprijs en de Diamanten Kogel kreeg. Die hooggespannen verwachtingen maakt de voormalig woordvoerder van de luchthaven Zaventem meer dan waar. In dit tweede deel herhaalt de geschiedenis zich, maar op een grotere schaal. Bij een overval op een waardentransport van dezelfde Georgische maffiabaas wordt voor tientallen miljoenen aan diamanten en goud buit gemaakt. Die roof vindt plaats op het tarmac van Zaventem en de aanpak doet vermoeden dat er informatie en kennis van binnenuit voorhanden geweest moet zijn. De Georgiër is des duivels, want niet alleen is zijn bloedige wraak vanwege de vorige overval nog niet afgerond ook nu tasten hij en de politie in het duister. Ook nu spelen rechercheur Beerke Wagenmaker en de veiligheidsspecialist Albertien Van der Valk een subtiel spel waarbij ze allebei gedwongen zijn te koorddansen. De (persoonlijke) frustraties lopen daarbij af en toe hoog op, evenals de (bloedige) dreigemetnen vanuit het oosten.

Ingenieus opgebouwd
Van der Cruysse is er ook in deel 2 in geslaagd een mooi en geraffineerd spel van te maken waarvoor hij zich ruim de tijd neemt: 530 pagina?s. Het verhaal zakt ? net als in zijn debuut ? nauwelijks in en verveelt geen bladzijde (of het moet die pagina met de Spotfy-playlist zijn). Weer vlot geschreven, ingenieus opgebouwd met goede zijlijnen en spanningsbogen, snelle afwisseling en fatsoenlijk uitgewerkte karakters. En met een mooie cliffhanger. Wat wil een mens nog meer? Van der Cruysse bewijst daarmee onomstotelijk geen one-hit-wonder te zijn (zoals John Vervoort terecht constateerde) en doet uitkijken naar het derde deel van de Bling Bling-trilogie.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!