Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Schemerzone

Hilde Vandermeeren

prijs: € 20.99

304 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021403991


Over het boek

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Ze komt erachter dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen en last heeft van nachtmerries die niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze haar aandoening voor haar collega’s. De kliniek waar ze werkt beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.

Door een voorval in de kliniek krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.
TitelSchemerzone
Auteur(s)Hilde Vandermeeren, Hilde Vandermeeren
ISBN9789021403991
Afmetingen215x135x25 mm
Aantal pagina's304
UitgeverQ
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht389 gram

  Degelijk vakwerk, maar ontbeert verrassing

Geschreven op zaterdag 12 mei 2018 door Jos van Cann
Kate Evans heeft narcolepsie en is verpleegkundige, maar haar baas weet van niets. Stug uitgangspunt, maar enfin. Ze werkt op een VIP-afdeling van een psychiatrische privé-kliniek in London en waar de dochter van een bekende voetballer het eerste patiëntje wordt. Dat verhaal komt in de schandaalpers en Kate wordt beschuldigd erover te te hebben getwitterd. Gevolg: ontslag. Maar ze rust niet voor dat ze de dader ? die nog meer op z?n geweten heeft ? vindt. Schemerzone won verleden jaar de Hercule Poirot prijs voor beste Vlaamse thriller. Die verwachting maakt het boek niet waar. Degelijk werk, zonder meer, maar ook dertien in een dozijn. Het verhaal lijdt aan iets waar meer auteurs mee worstelen: de spanning zoeken ze in de angstige gevoelens, de onrust en onzekerheid waar (met name) vrouwen mee worstelen als ze te maken krijgen met onverwachte heftige gebeurtenissen. Die spanning is natuurlijk herkenbaar voor veel lezer(es)s(en) maar blijkt toch vaak onvoldoende om een verhaal naar een hoger plan te brengen. Nogmaals: Schemerzone is degelijk vakwerk, maar ontbeert een verrassing. Een narcoleptica alleen is niet gen?..zzzzz.

  Huiveringwekkende, angstaanjagende en realistische thriller

Geschreven op dinsdag 4 juli 2017 door Charlotte Veltman
Schemerzone? is de vijfde thriller van Hilde Vandermeeren. Twee boeken had ik al gelezen, de andere twee wil ik graag nog lezen (en haar boeken horen in Uw en mijn boekenkast te staan). Dit jaar had ik een eerdere topper gelezen, ?Het dossier?***** door Anya Nawierra, ?Schemerzone? doet daar niet voor onder en ik heb de tweede vijfsterrenthriller van 2017 gelezen. ?Schemerzone? boeit vanaf het begin, de korte hoofdstukken, de cursief gedrukte hoofdstukken, Vandermeeren weet de spanning goed op te bouwen, door taalgebruik en door kennis van zaken. ?Schemerzone? is gesitueerd in Engeland en alles klopt vanaf het begin, de verhaallijnen, de personages en de angst van Kate die alles om haar ziet veranderen, en niet ten goede. Je voelt de angst van Kate, haar onmacht en de reacties van de omstanders die zo echt zijn dat je op het puntje van je stoel zit. Eenmaal in ?Schemerzone? begonnen wil je eigenlijk maar een ding, doorlezen. Ik nam een adempauze om de volgende dag het boek uit te lezen, maar dat bleek een verkeerde beslissing, ik droomde over dit boek, alles trok aan mij voorbij. Vandaar dat ik om 04.00 uur in de ochtend na een nachtmerrie en een paar slapeloze uren ?Schemerzone? oppakte en uitlas. Huiveringwekkend en angstaanjagend realistisch is deze thriller.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!