Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Akte van berouw

Chris Houtman

prijs: € 15.00

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045213453


Over het boek

Martin Hochtstettler, commandant van de Zwitserse Garde, staat voor de grootste uitdaging van zijn leven als hij een aanslag op de paus moet zien te voorkomen. Het roept traumatische herinneringen bij hem op. Herinneringen aan de nacht van 28 september 1978, de nacht dat Paus Johannes Paulus I tijdens zijn wacht overleed onder mysterieuze omstandigheden. En nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Hochstettler moet alles op alles zetten om de veiligheid van de paus te waarborgen. Maar hij heeft te maken met een eigenzinnige en tegendraadse Franciscus die ook nog eens op ramkoers lijkt te liggen met de oude garde in het Vaticaan. De paus heeft aangekondigd het onderzoeksverslag over de bank van het Vaticaan openbaar te maken. De laatste paus die voornemens was een dergelijk onderzoek openbaar te maken was binnen 33 dagen dood...
TitelAkte van berouw
Auteur(s)Chris Houtman, Chris Houtman
ISBN9789045213453
Afmetingen236x156x33 mm
Aantal pagina's320
UitgeverKarakter Uitgevers BV
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht652 gram

  AKTE VAN BEROUW

Geschreven op dinsdag 27 februari 2018 door Jos Thomassen
Het boek bestaat uit twee verhalen. Het verhaal van de voorgenomen moordaanslag op de paus. Martin Hochstettler, commandant van de Zwitserse Garde, moet alles doelmond de moord te voorkomen. Het ander verhaal gaat over Jaap Hofhuis, pastor bij de Kerk der Friezen in Rome. Na de dood van zijn vader komt hij erachter dat zijn vader een slachtoffer was van seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke kerk. Jaap gaat op zoek naar de dader. Natuurljk komen de verhalen aan het einde bij elkaar. Ik begon met een zekere weerstand aan het boek. Ik dacht alweer een boek over een Vaticaans complot. Ik was al snel geboeid door het verhaal. Ik vind het goed geschreven en de auteur heeft veel kennis van het reilen en zeilen binnen het Vaticaan. Ik denk ook dat het het boek zo verfilmd kan worden.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!