Deze keer aandacht voor het bezoek en de nieuwe thriller van Marelle Boersma; Marionet - de opvolger van Ragdoll, het succesvolle debuut van Daniel Cole; de 82ste Baantjer; een ode aan de Noorse- en Scandinavische thrillers en -om in de sfeer van het winterse weer te blijven- Groenland als plaats delict.
De winnaars van de vorige prijsvraag; de nieuwe prijsvraag gaat over Onder de huid, de debuutthriller van Sara Flannery Murphy.

Marelle Boersma over haar nieuwe thriller

Zaterdag 3 maart a.s. komt Marelle Boersma naar boekhandel Krings in Sittard om daar te praten en vragen te beantwoorden over haar nieuwe thriller Chateau de Provence. Daarin willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken na een moeilijke periode in hun huwelijk. Ze vertrekken naar een kasteel met een grote olijvenboomgaard in de Provence om beautyvakanties te gaan organiseren. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert blijkt de geliefde kunstenares Cherie vermist en wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt...
 
Chateau de Provence
Chateau de Provence

Auteur: Marelle Boersma
Bladzijden: 300
Prijs: € 6.99

Informatie  Meer informatie »

Marionet, de opvolger beste debuut 2017

Marionet is de tweede thriller van de jonge Brit Daniel Cole en het vervolg op Ragdoll, door de lezers van deze nieuwsbrief verkozen tot beste debuut van 2017 – en bijna ook tot thriller van dat jaar. Rechercheur Emily Baxter krijgt in Marionet te maken met twee nieuwe zaken die haar akelig bekend voorkomen: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Het ene lijk heeft het woord LOKAAS in de borst gekerfd, het andere woord POPPEN.  Wie zijn de slachtoffers en wie heeft de touwtjes in handen? Lees HIER een fragment.
 
Marionet
Marionet

Auteur: Daniel Cole
Bladzijden: 400
Prijs: € 5.99

Informatie  Meer informatie »

82ste Baantjer: de naakte waarheid

De Cock en de naakte waarheid, is de titel van het zojuist verschenen deel 82 in de langstlopende Nederlandse serie. Daarin laat Peter Römer rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam de moord oplossen op Youri van As, een visser uit IJmuiden die zijn einde vond in de nachtclub Love Life. Diezelfde dag is er opnieuw een moord, nu op een prostituee. De Cock beseft dat deze twee moorden wel met elkaar te maken móéten hebben, maar op welke manier is hem een raadsel.
Lees HIER het eerste hoofdstuk.
 
De Cock en de naakte waarheid (deel 82)
De Cock en de naakte waarheid (deel 82)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Ode aan Scandinavische thriller

Het Meesterwerk het thrillerdebuut van de Noor Geir Tangen is het eerste deel van een trilogie rond journalist Viljar Ravn Gudmundsson en inspecteur Lotte Skeisvoll (deel twee is inmiddels in Noorwegen verschenen). Gudmundsson ontvangt hierin een mail van iemand die de dood aankondigt van een vrouw die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag blijkt vermoord, realiseert hij zich dat het serieus is. Zeker als daarna weer een aankondiging komt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen.

Ode
Tangen brengt in Het Meesterwerk tevens een ode aan de scandinavische en met name de Noorse thrillers en -thrillergeschiedenis door subtiele verwijzingen in zijn boek op te nemen.
Klik HIER voor een interview met de nu nog relatief onbekende Tangen.

Het meesterwerk
Het meesterwerk

Auteur: Geir Tangen
Bladzijden: 400
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

PD Groenland? Groenland!

Scandinavische misdaadliteratuur en –series zijn populair, vaak gaat het om donkere, noire, aspecten van menselijk gedrag (in het Engels: Scandi Noir). Op de meest recente Buchmesse in Frankfurt vond de introductie plaats van Arctic Noir, misdaadliteratuur uit Groenland. Daarin wordt een belangrijkere plaats ingeruimd voor de ruige en onherbergzame natuur rond de IJszee als plaats delict dan daarvoor in de Scandinavische boeken is weggelegd, aldus de daarin gespecialiseerde uitgeverij Milik.

Auteurs en artikel
Auteurs die werden gepromoot waren Niviaq Korneliussen’s (haar boek Homo sapienne verschijnt dit voorjaar in het Engels en wordt als ‘ruig realistisch’ geafficheerd), Nina von Staffeldt en Hans Jakob Helms. Wordt dus zeker vervolgd!
Lees HIER het hele verhaal.
 
Homo sapienne
Homo sapienne

Auteur: Korneliussen, Nivaq
Bladzijden: 164
Prijs: € 16.95

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars prijsvraag 9 februari jl.

De juiste oplossing van de prijsvraag in de vorige nieuwsbrief is: Sunnaas-ziekenhuis.

De winnaars zijn:
Mireille Declerck, Oostende
Jacques Ros, Haarlem
Fred Langman, Enkhuizen

Gefeliciteerd! De boeken worden z.s.m. opgestuurd. De boeken van de Melanie Raabe-prijsvraag zijn nu ook onderweg.
Veel leesplezier!

Prijsvraag: Onder de huid van Sara Flannery Murphy

Onder de huid is het fantastische debuut van de Amerikaanse Sara Flannery Murphy. Fantastisch in de meest uiteenlopende betekenissen, hoofdpersoon Edie heeft een ongebruikelijke baan. Ze werkt als ‘body’ in een privéinstelling waar cliënten contact kunnen leggen met hun overleden dierbaren. Dankzij een drug, de lotus, kan een body korte tijd een andere persoonlijkheid aannemen. Elke lotus die Edie slikt, elk halfuur dat ze haar eigen lichaam ontvlucht, dient haar rouwende cliënten. Dan raakt Edie geobsedeerd door een nieuwe cliënt, Patrick, wiens vrouw Sylvia overleden is. Langzaam raken de regels – het werk is niet zonder gevaren – steeds verder op de achtergrond. "Een weergaloos boek over liefde, obsessie en grenzen", aldus de uitgever.

Fragment en vraag
Klik HIER voor een fragment. De vraag is: waar bracht het echtpaar Braddock hun laatste gezamenlijke weekend door?
Inzendingen kunt u uiterlijk tot 8 maart a.s. naar ons sturen: klik HIER.
 
Onder de huid
Onder de huid

Auteur: Sara Flannery Murphy
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
De sekte herrijst
De sekte herrijst

Auteur: Mariette Lindstein
Bladzijden: 336
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »
Op het spel
Op het spel

Auteur: Karen Rose
Bladzijden: 656
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »
De Elfde Plaag
De Elfde Plaag

Auteur: Wilbur Smith
Bladzijden: 566
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »