Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Marionet

Daniel Cole

prijs: € 5.99

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024576005


Over het boek

In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk…
Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord LOKAAS in de borst gekerfd.
Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord POPPEN op de borst. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?
‘Alles klopt aan Ragdoll; het verhaal, de personages en de schrijfstijl van Cole. De hype rondom Ragdoll is geheel terecht, dit is een topthriller! *****’ ThrillZone
TitelMarionet
Auteur(s)Daniel Cole, Daniel Cole
ISBN9789024576005
Afmetingen230x151x36 mm
Aantal pagina's400
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 5.99
BindwijzePaperback
Gewicht683 gram

  Ragdoll revisited

Geschreven op donderdag 22 november 2018 door Cann, Jos van
De eigenzinnige Londense hoofdinspecteur Emily Baxter kennen we uit Ragdoll, Cole's meer dan verdienstelijke debuut uit 2017. Ze krijgt in Marionet te maken met een dubbele moord met een raar en naar kantje: hoe pak je een moordenaar aan die al dood is? Want de veroordeelde lappenpopmoordenaar uit Ragdoll is één van de slachtoffers. Baxters Amerikaanse collega's kampen met twee dezelfde moorden: geëtaleerde slachtoffers met een boodschap op hun borst. Slachtoffers: 'lokaas'; daders 'pop'. Baxter vertrekt naar New York omdat zij een verband met de lappenpopmoorden vermoedt. Meer gewelddadige aanslagen volgen en het lijkt op een gevecht tegen de bierkaai. Baxter denkt aan de woorden van haar slimme collega Edmunds: "Iemand heeft de touwtjes in handen". Wie voert hier de strakke maar lugubere regie? Dat is de vraag.

Bruut en grotesk
Cole lijkt in Marionet bruut en grotesk geweld te verwarren met spanning. Die laat hij wel voelen in de verhouding tussen Baxter en haar Engelse en Amerikaanse collega?s. Dat was namelijk een van de sterke punten in zijn debuut. Het geheel heeft er iets van weg als of de auteur wat uitgekeken is op Baxter. Toch lijkt zij nog een keer in actie te komen met haar (ex-)collega?s. Eens kijken of en hoe Cole zich in zijn derde boek blijft waarmaken en kan verbeteren.

  Kan Emily Baxter het aan?

Geschreven op vrijdag 2 maart 2018 door Wim Krings
Marionet is het nieuwe boek van Daniel Cole en de opvolger van Ragdoll. Het uiterst spannende debuut van hem. De lat ligt dan ook meteen hoog!
Daniel Cole weet dit glansrijk te doorstaan. Marionet is minstens net zo spannend.

Emily Baxter moet het zonder WOLF doen die mede door haar hulp is gevluchten wordt gezocht door de politie. Het begint met een moord die verdacht veel lijkt op de Ragdoll-moorden. Het gebeurt niet in Engeland maar in de Verenigde Staten.Het woord LOKAAS staat op de borst gekerfd.  Emily wordt gevraagd om naar New York te komen vanwege haar expertise.

Er volgt een volgende moord met het woord: POP in het lijk gekrast. Daarbij blijft het echter niet. Vervolgens gebeuren er gelijksoortige moorden in Engeland!

Emily moet samenwerken met FBI en CIA en dat gaat verre van makkelijk. Zij werken eerder tegen dan mee. Hebben zij een dubbele agedna? Of willen zij niet dat een buitenlandse met de eer gaat strijken? Zo zoekt zij niet alleen de schuldigen maar moet ze ook tegen medestanders opboksen.

Marionet hield mij weer volledig in de greep en is spannend tot het einde. Net zoals in Ragdoll is het onderscheid goed/fout niet zo haarscherp als in vele andere thrillers.

En het iende? Een hele mooie onverwaxchte cliffhanfer! Op naar het volgende deel.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.