Beste thrillerfan,

In Nederland voert het vierde deel in de Millenniumreeks, Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz, voor de derde week op rij de Bestseller 60 aan. In de bestsellerlijst van de Amerikaanse krant USA Today heeft The Girl in the Spider's Web, zoals de engelse titel van Wat ons niet zal doden luidt, al na één week plaats moeten maken voor een nieuwe nummer 1: Make Me (Daag me uit) van Lee Child

In Make me hoeft Jack Reacher nergens heen en heeft hij alle tijd van de wereld. Dus een afgelegen stationnetje met de merkwaardige naam Mother's Rest lijkt hem een prima plaats om een zinloze tussenstop te maken. Hij verwacht een paar stoffige, verlaten huizen te vinden, of een eenzame grafzerk. In plaats daarvan treft hij een vrouw aan die wacht op een vermiste privédetective. Plus een raadselachtig briefje over tweehonderd doden en een stadje vol zwijgende, wantrouwige mensen. Weglopen zou makkelijk zijn. Maar dat is tegen Jack Reachers principes...

Daag me uit
Daag me uit

Auteur: Lee Child
Bladzijden: 384
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

In de spotlight: Wat ons niet zal doden - David Lagercrantz

Gewoon een prima thriller

Geschreven door Sanne Scholten op 18 september 2015

Toen ruim tien jaar na de dood van Stieg Larsson werd aangekondigd dat er een vierde deel in de Millenniumreeks zou verschijnen, had ik daarbij mijn bedenkingen. Ik heb genoten van de Millenniumtrilogie en zag een vervolg hierop vooral als een leuke bron van inkomsten voor de erfgenamen van Larsson.

Ook David Lagercrantz, die dit vierde deel moest schrijven, zei me niets. Ik had dan ook geen hoge verwachtingen van Wat ons niet zal doden. Ik heb zelfs even getwijfeld of ik er überhaupt aan moest beginnen, maar nieuwsgierig als ik ben, kon ik het toch niet laten. En ik heb er absoluut geen spijt van!

Omstreden of niet, Wat ons niet zal doden is een prima thriller! Het geweld is minder heftig dan in de eeste drie delen, maar dat maakt het verhaal niet minder spannend. Dat dit vierde deel minder bloederige horrorscenes bevat, heeft wellicht ook met het onderwerp te maken: kunstmatige intelligentie leent zich hier minder goed voor dan vrouwenhandel. 

In Wat ons niet zal doden krijgt Mikael Blomkvist een telefoontje van professor Frans Balder, een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie, die zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Blomkvist hoopt met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Ook blijkt Balder contact te hebben gehad met Lisbeth Salander. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...

Net als Stieg Larsson, bouwt Lagercrantz de spanning langzaam op en neemt hij de tijd voor uitvoerige beschrijvingen van personages en situaties. En hoewel Wat ons niet zal doden zich qua omvang kan meten met de eerste drie delen, las ik er toch een stuk sneller doorheen. Persoonlijk vind ik de schrijfstijl van Lagercrantz prettiger dan die van Larsson. Lagercrantz schrijft in mijn ogen een stuk vlotter en leesbaarder. Het verhaal is misschien minder verrassend dan de eerste drie delen, maar als Wat ons niet zal doden een op zichzelf staand boek was geweest, dan had volgens mij niemand eraan getwijfeld dat het gewoon een prima thriller is!

Wat ons niet zal doden
Wat ons niet zal doden

Auteur: David Lagercrantz
Bladzijden: 512
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »
Wat ons niet zal doden - Millennium 4
Wat ons niet zal doden - Millennium 4

Auteur: David Lagercrantz
Bladzijden: 512
Prijs: € 27.5

Informatie  Meer informatie »

Ook nieuw

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joy
Joy

Auteur: Marjan van den Berg
Bladzijden: 320
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Onder schot
Onder schot

Auteur: Jack Coughlin
Bladzijden: 352
Prijs: € 16.99

Informatie  Meer informatie »
Fatale fout
Fatale fout

Auteur: Sophie Hannah
Bladzijden: 432
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »
Gevaarlijk spel
Gevaarlijk spel

Auteur: Liesbeth van Kempen
Bladzijden: 304
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag Negen

De thriller Negen van Stefan Ahnhem, het tweede deel in de serie rondom Fabian Risk, vertelt wat er in Stockholm is gebeurd in de weken voorafgaand aan kerst. Het politieonderzoek naar de gewelddadige dood van een politicus en de ontvoering van een diplomatenzoon, kost rechercheur Fabian Risk bijna zijn carrière. Het is het zwaarste onderzoek ooit voor Risk, waarbij bepaalde machten er alles aan doen de waarheid te verbergen.Tegelijkertijd leidt de Deense rechercheur Dunja Hougaard een onderzoek dat haar van Kopenhagen naar Stockholm voert.

Nieuwsgierig? Lees hier een fragment. U kunt het boek ook winnen. Wat moet u daarvoor doen? Beantwoord de volgende vraag: Negen is de prequel van Ahnhems debuut. Hoe heet dit debuut? Stuur uw antwoord samen met uw naam en adres vóór 2 oktober 2015 naar info@thrillerboek.nl en wie weet bent u één van de winnaars.

Negen
Negen

Auteur: Stefan Ahnhem
Bladzijden: 0
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars De Grens

In onze vorige nieuwsbrief stond een prijsvraag waarmee u kans maakte op een exemplaar van De Grens van Meri Mellink als u wist hoe de kat van rechercheur Noa Kleijn heet. Het juiste antwoord is Cayenne. Uit de goede inzendingen hebben wij drie winnaars getrokken:

- Natalie van de Vries uit Boxtel
- Nienke Mees uit Koog aan de Zaan
- Nathalie Klein Kalvenhaar uit Den Helder 

Gefeliciteerd met jullie prijs! Jullie krijgen het boek binnenkort thuisgestuurd.

De grens
De grens

Auteur: Meri Mellink
Bladzijden: 304
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »