Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Wat ons niet zal doden - Millennium 4

David Lagercrantz

prijs: € 27.50

512 pagina's, Hardback

ISBN: 9789056725341


Over het boek

Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug!
Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.
Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...
Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug!Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico's die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...
TitelWat ons niet zal doden - Millennium 4
Auteur(s)David Lagercrantz, David Lagercrantz
ISBN9789056725341
Afmetingen233x164x43 mm
Aantal pagina's512
UitgeverSignatuur
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 27.50
BindwijzeHardback
Gewicht820 gram

  Gewoon een prima thriller

Geschreven op vrijdag 18 september 2015 door Sanne Scholten

Toen ruim tien jaar na de dood van Stieg Larsson werd aangekondigd dat er een vierde deel in de Millenniumreeks zou verschijnen, had ik daarbij mijn bedenkingen. Ik heb genoten van de Millenniumtrilogie en zag een vervolg hierop vooral als een leuke bron van inkomsten voor de erfgenamen van Larsson.

Ook David Lagercrantz, die dit vierde deel moest schrijven, zei me niets. Ik had dan ook geen hoge verwachtingen van Wat ons niet zal doden. Ik heb zelfs even getwijfeld of ik er überhaupt aan moest beginnen, maar nieuwsgierig als ik ben, kon ik het toch niet laten. En ik heb er absoluut geen spijt van!

Omstreden of niet, Wat ons niet zal doden is een prima thriller! Het geweld is minder heftig dan in de eeste drie delen, maar dat maakt het verhaal niet minder spannend. Dat dit vierde deel minder bloederige horrorscenes bevat, heeft wellicht ook met het onderwerp te maken: kunstmatige intelligentie leent zich hier minder goed voor dan vrouwenhandel. 

In Wat ons niet zal doden krijgt Mikael Blomkvist een telefoontje van professor Frans Balder, een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie, die zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Blomkvist hoopt met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Ook blijkt Balder contact te hebben gehad met Lisbeth Salander. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland...

Net als Stieg Larsson, bouwt Lagercrantz de spanning langzaam op en neemt hij de tijd voor uitvoerige beschrijvingen van personages en situaties. En hoewel Wat ons niet zal doden zich qua omvang kan meten met de eerste drie delen, las ik er toch een stuk sneller doorheen. Persoonlijk vind ik de schrijfstijl van Lagercrantz prettiger dan die van Larsson. Lagercrantz schrijft in mijn ogen een stuk vlotter en leesbaarder. Het verhaal is misschien minder verrassend dan de eerste drie delen, maar als Wat ons niet zal doden een op zichzelf staand boek was geweest, dan had volgens mij niemand eraan getwijfeld dat het gewoon een prima thriller is!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.