Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Joy

Marjan van den Berg

prijs: € 15.00

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789045211336


Over het boek

Ze hebben een dag lang gejaagd, de BBoys. Als Joy haar man Stefan, die het jachtevenement heeft georganiseerd, ophaalt in de jachthut, staat ze oog in oog met het Old Boys Network. Dik bevriend lijken ze. Ogenschijnlijk zoals zoveel mannenclubs. De stem van een van hen roept herinneringen op. Joy schrikt ervan, wil daar helemaal niet meer aan denken. Ze heeft wat er lang geleden is gebeurd, niet zonder reden zo zorgvuldig weggestopt. Joy ziet haar verleden herleven. Ze kan zich er niet voor verstoppen. Alles in haar schreeuwt om vergelding. Het is tijd om wraak te nemen op de vijf die haar ooit geestelijk en lichamelijk hebben vernederd en mishandeld. Maar hoe pak je zoiets aan en wie is als eerste aan de beurt?
Ze hebben een dag lang gejaagd, de BBoys. Als Joy haar man Stefan, die het jachtevenement heeft georganiseerd, ophaalt in de jachthut, staat ze oog in oog met het Old Boys Network. Dik bevriend lijken ze. Ogenschijnlijk zoals zoveel mannenclubs. De stem van een van hen roept herinneringen op. Joy schrikt ervan, wil daar helemaal niet meer aan denken. Ze heeft wat er lang geleden is gebeurd, niet zonder reden zo zorgvuldig weggestopt.

Joy ziet haar verleden herleven. Ze kan zich er niet voor verstoppen. Alles in haar schreeuwt om vergelding. Het is tijd om wraak te nemen op de vijf die haar ooit geestelijk en lichamelijk hebben vernederd en mishandeld. Maar hoe pak je zoiets aan en wie is als eerste aan de beurt?
TitelJoy
Auteur(s)Marjan van den Berg, Marjan van den Berg
ISBN9789045211336
Afmetingen216x139x31 mm
Aantal pagina's320
UitgeverKarakter Uitgevers B.V.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht538 gram

  Spannende roman

Geschreven op zaterdag 9 januari 2016 door lenie Korbijn

Joy is de titel van het debuut van deze schrijfster. Eerder schreef ze in de Margriet een serie over Sanne. Ik heb deze stukjes nooit gelezen, dus was het voor mij een vraag wat ik kon verwachten van het boek.

Joy Westergaard is de hoofdpersoon zoals de titel al aangeeft. Ze is een vrolijke, gezellige vrouw, met een goed huwelijk, geen geldzorgen en bovendien een talentvolle schilderes. In haar werken duiken steeds duistere figuren op, de lezer krijgt via terugblikken duidelijkheid over hetgeen Joy ooit eens iets is overkomen.

De schrijfster triggert de lezer door af en toe iets los te laten , zo af en toe komt die vraag weer terug! Het doorlezen is beslist geen straf, het boek heeft welliswaar 83 hoofdstukken en 350 bladzijden, maar het houd je stevig in de greep.

Het verhaal gaat van feestjes naar begrafenissen , van schilderuren naar flashbacks.En zo ontdekt de lezer steeds meer over de geheimzinnige duistere figuur op de doeken van Joy.

Het enige minpuntje van dit verhaal vond ik dat het soms een beetje onwaarschijnlijk was, de plannen van Joy zijn niet concreet, er gebeuren net iets te veel toevalligheden, maar al met al heb ik me prima vermaakt met dit boek.

Ik heb met Marjan kennis mogen maken in Zoetermeer waar ze samen met Loes den Hollander aanwezig was bij de Debuutuitreiking. Het viel mij toen al op dat ze een leuk gevoel voor humor heeft, de humor die ik in Joy ook weer terug vond!

Ik lees graag haar volgende boek!!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.