Deze keer aandacht voor nieuw werk van Rolf & Molly Börjlind - De duisternis tussen ons; Marion Pauw - Vogeleiland; Gregg Hurwitz - De verloren zoon; Ronald van den Broek - Fantoomzoon; Nadine Matheson - De puzzelman; Gerrit Barendrecht - De Russische connectie; Ragnar Jónasson - Poolnacht en Van de radar van Frank van Zwol. Tot slot: de titels op de shortlist voor de VN-thriller van 2021 en kies zelf mee voor de publieksfavoriet!

Rolf & Molly Börjlind 'De duisternis tussen ons'

Psychologische thriller van Rolf Börjlind (bekend van de thrillers met zijn Cilla over over Olivia Rönning en Tom Stilton) en zijn dochter Molly. Tijdens een winderige week in oktober verrast de 25-jarige Emmie haar ouders in hun huis in de archipel van Stockholm. Ze wil weten wat er echt gebeurde met haar broertje Robin, die verdween toen ze nog klein waren. Hij zou zijn verdronken, maar zijn lichaam werd nooit gevonden. Ze mist hem nog steeds verschrikkelijk. Om verder te kunnen met haar leven heeft ze duidelijkheid nodig, maar haar ouders willen haar vragen niet beantwoorden. Haar moeder reageert kil, haar ouders maken ruzie en het eens zo prachtige huis is in verval geraakt. Het wordt een zoektocht, ook naar haar eigen verleden.
Klik op het boek voor een fragment.

De duisternis tussen ons
De duisternis tussen ons

Auteur: Molly Börjlind
Bladzijden: 256
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Marion Pauw 'Vogeleiland'

In de nieuwe thriller van Pauw doen achttien zogeheten 'influentials' hun zegje op Pauws website over haar comeback-thriller. Daarin haat de opstandige Marianne haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.
Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.
Klik HIER voor een fragment.

Vogeleiland
Vogeleiland

Auteur: Marion Pauw
Bladzijden: 272
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Gregg Hurwitz 'De verloren zoon'

Evan ‘de Nowhere Man’ Smoak een aanbod gekregen van de president: een officieus pardon in ruil voor het stoppen van al zijn illegale activiteiten. Het zou hem de kans bieden om datgene te doen waar hij vrijwel geen ervaring mee heeft: een normaal leven leiden.
Op vrijwel hetzelfde moment krijgt Evan echter vanuit totaal onverwachte hoek een telefoontje. De vrouw beweert zijn moeder te zijn en ze heeft een verzoek: help Andrew Duran, wiens leven totaal is ontspoord toen hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Nu heeft Duran een wreed moordenaarsduo achter zich aan – broer en zus – en Evan is zijn laatste hoop. Evan kan haast niet weigeren, maar als degenen die achter de schermen aan de touwtjes trekken ontdekken wat hij van plan is, komt alles waar hij voor gevochten heeft in gevaar. Om uit de problemen te komen, moet Evan zijn eigen verleden onder ogen zien.
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een toelichting door Hurwitz.

De verloren zoon
De verloren zoon

Auteur: Gregg Hurwitz
Bladzijden: 560
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Ronald van den Broek 'Fantoomzoon'

In de opvolger van zijn goed ontvangen Mijn kartonnen broer wordt op het kerkhof in Maastricht een gewurgde puber aangetroffen. De CEO van een internationaal opererend bedrijf overlijdt tijdens een pikant seksavontuurtje en een flamboyante ontwerper wordt geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist.
De in Maastricht gedetacheerde Amsterdamse rechercheur Irisa Romijn krijgt de leiding over het onderzoek, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. Ondertussen wordt ze afgeleid door problemen met een starre officier van justitie en wat issues uit haar eigen recente verleden. De druk op Irisa en haar team om deze zaken op te lossen neemt steeds verder toe want het volgende slachtoffer kan elk moment vallen.
Klik HIER voor een interview met de auteur.

Fantoomzoon
Fantoomzoon

Auteur: Ronald Van den Broek
Bladzijden: 362
Prijs: € 21.95

Informatie  Meer informatie »

Nadine Matheson 'De puzzelman'

In dit thrillerdebuut van de Londense strafrechtadvocaat worden er lichaamsdelen gevonden bij de Theems in de Londense wijk Deptford. Rechercheur Anjelica Henley krijgt de zaak op haar bordje. De aanwijzingen doen haar denken aan het werk van Peter Olivier, beter bekend als De puzzelman, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zijn daden. Zijn methode was gruwelijk. Hij deelde zijn slachtoffers op in stukjes: hoofd, benen, armen, handen en voeten.
Wanneer er korte tijd later een afgehakt hoofd bij haar wordt afgeleverd, realiseert ze zich dat de moordenaar zijn slachtoffers niet willekeurig uitkiest, maar er een persoonlijk spel van maakt. Om de waarheid te achterhalen moet Henley haar eigen demonen in de ogen kijken. En als Peter Olivier uit de gevangenis ontsnapt, zit ze opeens achter twee seriemoordenaars aan…
Klik HIER voor een fragment.

De puzzelaar
De puzzelaar

Auteur: Nadine Matheson
Bladzijden: 431
Prijs: € 4.99

Informatie  Meer informatie »

Gerrit Barendrecht 'De Russische connectie'

1889. Een golf van terrorisme overspoelt Europa: overal vinden bomaanslagen plaats, behalve in Nederland. Aan die situatie komt dramatisch een einde als midden op de Dam in Amsterdam een volle tram explodeert. En dat is pas het begin. Journaliste Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz, een veteraan uit de Atjehoorlog, ontrafelen een complot waarbij niets is wat het lijkt: niet alleen blijkt dat de Russische geheime dienst probeert om Europa de destabiliseren om aanslagen tegen de tsaar te voorkomen, maar ook zijn er signalen dat er een nog veel grotere aanslag wordt voorbereid, waarbij duizenden mensen om het leven zullen komen. Tenzij Ida en Julius dit weten te voorkomen. Hun opbloeiende relatie kan echter voor problemen zorgen...
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interviewtje met de auteur.

De Russische connectie
De Russische connectie

Auteur: Gerrit Barendrecht
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Ragnar Jónasson 'Poolnacht'

In het derde deel in de Duister IJsland-reeks verhuizen twee jonge stellen in 1955 naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost.
Vijftig jaar later duikt een oude foto op, en daaruit wordt duidelijk dat de stellen wellicht helemaal niet de enige bewoners van de fjord waren. In het nabijgelegen Siglufjörður probeert de jonge rechercheur Ari Thór te achterhalen wat er die noodlottige avond gebeurde. De zaken nemen een sinistere wending wanneer een kind vermist raakt op klaarlichte dag. Met een stalker op de vlucht en Siglufjörður in quarantaine, lijkt het erop dat het verleden hen op ijzingwekkende wijze achtervolgt.
Klik op het boek voor een fragment.

 

Poolnacht
Poolnacht

Auteur: Ragnar Jónasson
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Frank van Zwol 'Van de radar'

In het derde boek uit de Tom Brandt-serie verdwijnt een Nederlandse hacker in het koude Bodø in Noorwegen en gaat oud-marinier en National Geographic-fotograaf Tom Brandt op onderzoek uit. Hij is nog niet geland of hij komt al in aanraking met de Amerikaanse NSA én de lokale politie.
Toms aanwezigheid is duidelijk niet gewenst in Bodø... maar dat heeft hem nog nooit tegengehouden. Gaandeweg wordt er steeds meer duidelijk over het verblijf en de verdwijning van de hacker, en dat gaat heel ver. Misschien wel té ver.
Klik op het boek voor een fragment.

 

Van de radar
Van de radar

Auteur: Frank van Zwol
Bladzijden: 288
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Shortlist VN-thriller van 2021: kies de publieksfavoriet

Bijna 340 nieuwe recensies telt de 42ste Detective & Thrillergids van Vrij Nederland, die maandag 31 mei verschijnt. Daarvan vormen de zes 5-sterren thrillers de shortlist voor de VN-thriller van het jaar en voor de Publieksfavoriet:
Cilla & Rolf Börjlind - Bevroren goud
John Grisham - Een tijd voor genade
Jørn Lier Horst -De Katherinacode
Stephen King – Later
Gaea Schoeters - Trofee
Elizabeth Wetmore - Valentijn
Klik HIER om mee te stemmen voor de publieksprijs en HIER om rond te neuzen in de zoekmachine van de VN Detective & Thrillergids.

Trofee
Trofee

Auteur: Gaea Schoeters
Bladzijden: 224
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »