Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Van de radar

Frank van Zwol

prijs: € 20.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024580699


Over het boek

Wanneer een Nederlandse hacker in het koude Bodø in Noorwegen verdwijnt, gaat oud-marinier en National Geographic-fotograaf Tom Brandt op onderzoek uit. Hij is nog niet geland of hij komt al in aanraking met de Amerikaanse NSA én de lokale politie.

Toms aanwezigheid is duidelijk niet gewenst in Bodø... maar dat heeft hem nog nooit tegengehouden. Gaandeweg wordt er steeds meer duidelijk over het verblijf en de verdwijning van de hacker, en dat gaat heel ver. Misschien wel té ver.

Van de radar is het derde deel uit de Tom Brandt-serie van Frank van Zwol. Een avontuurlijke thriller van eigen bodem, voor alle fans van Lee Child en Tom Clancy.

TitelVan de radar
Auteur(s)Frank van Zwol
OndertitelTom Brandt 3
ISBN9789024580699
Afmetingen228x151x26 mm
Aantal pagina's288
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht437 gram

  Constante spanning en een goed uitgewerkt plot

Geschreven op zaterdag 10 oktober 2020 door Silvia van Elzelingen

Frank van Zwol (1963) is auteur maar bovenal beroepsavonturier. Hij trekt regelmatig door de onherbergzaamste gebieden op aarde. Zijn ervaringen verwerkt hij in zijn boeken. Van Zwol werd eerder genomineerd voor de Schaduwprijs. ‘Van de radar’ is zijn derde Tom Brandt-thriller, na ‘Niemandsland’ en ‘Schokgolf’. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de verdwenen hacker Arjen Kamphuis.

Wanneer de Nederlandse cybersecurity-expert Laurens Olthoff vlak bij een geheime Amerikaanse basis nabij Bødo verdwijnt, gaan bij zijn vrienden de alarmbellen af. Tom Brandt gaat op onderzoek uit, maar zijn aanwezigheid is duidelijk niet gewenst in Bødo. Hij komt hardhandig in aanraking met de NSA. Tom ontdekt al gauw dat hij in zijn zoektocht heel ver moet gaan. Misschien wel té ver. Wat volgt is een race tegen de klok. Gaat het Tom lukken om achter de waarheid van Laurens verdwijning te komen?

‘Van de radar’ is een actueel en spannend verhaal. Het is opgebouwd uit niet al te lange hoofdstukken en heeft een vlotte schrijfstijl. Frank van Zwol vertelt zijn verhaal vanuit verschillende perspectieven, namelijk vanuit de verdwenen Laurens Olthoff en vanuit Tom Brandt die een zoektocht naar hem gestart is. De verhalen vullen elkaar mooi aan en komen uiteindelijk bij elkaar. Je waant je direct in de omgeving waarin het boek zich afspeelt door de indrukwekkende beschrijvingen. Hierdoor merk je meteen dat de auteur de omgeving op zijn duimpje kent. Een meerwaarde is het om de plaatsen uit het boek te googelen en de reis van Tom en Laurens zo te volgen. De ontknoping is zeer verrassend.

‘Van de radar’ is goed zelfstandig te lezen. Het heeft een constante spanning waardoor je het boek moeilijk weg kunt leggen. Voeg daar de prachtige omschrijvingen van de omgeving en een goed uitgewerkt plot aan toe en je hebt een goede actiethriller waar menigeen van zal genieten.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.