Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Vogeleiland

Marion Pauw

prijs: € 21.99

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789048854943


Over het boek

Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Jaren later kampt haar zusje Nicole nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Ze besluit om alles achter zich te laten en naar Spanje te verhuizen. Maar ook daar kan ze niet aan het verleden ontsnappen. Een bijzondere verschijning doet de hoop dat haar zus nog leeft oplaaien en leidt haar naar het onbewoonde Vogeleiland.

Verteld vanuit verschillende perspectieven, leer je als lezer het verhaal van Marianne kennen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, liefde en wreedheid, sympathie en antipathie. Het enige wat je nog wilt is dat de waarheid boven water komt.

Eindelijk weer een thriller van Marion Pauw! En wat voor een!
TitelVogeleiland
Auteur(s)Marion Pauw
ISBN9789048854943
Afmetingen210x135x27 mm
Aantal pagina's272
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht358 gram

  Bizarre en schokkende momenten

Geschreven op donderdag 15 april 2021 door Silvia van Elzelingen

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers ‘Daglicht’, ‘Zondaarskind’ en ‘Hemelen’. Voor ‘Daglicht’ ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs The Icepick Award voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand ‘Hotel Hartzeer’, met Susan Smit, en ‘De experimenten’. Met ‘Vogeleiland’ maakt ze haar comeback als thrillerauteur.

Marianne is een opstandige tiener die alles en iedereen haat. Ze loopt stiekem weg met Berend, een oudere man, en gaat op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leiden een heerlijk rustig leventje tot Marianne zwanger wordt. Tijdens de bevalling raakt ze in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend weigert dit, hij zal immers opgepakt worden als het uitkomt dat hij met de veel jongere Marianne samenwoont.
Nicole, Marianne’s zusje, kampt jaren later nog steeds met het trauma van de verdwijning. Ze neemt haar intrek in een huisje in Spanje waar ze hoopt het verleden wat achter zich te kunnen laten. Een schokkende gebeurtenis maakt dat de hoop weer oplaait. Zal Marianne dan toch nog in leven zijn?

‘Vogeleiland’ is het nieuwste boek van Marion Pauw. De schrijfstijl is bondig, vlot en meeslepend. Korte hoofdstukken die afwisselend verteld worden vanuit Berend en Nicole. Verderop in het verhaal komt ook Pup aan het woord. ‘Vogeleiland’ speelt zich afwisselend af in het heden en het verleden. We volgen de verdwijningszaak van Marianne op de voet en Nicole blikt terug op haar leven en wat deze verdwijning met haar heeft gedaan. Langzaam vallen alle stukjes op zijn plek om te ontspruiten tot een ontroerend slot. De hoofdpersonen zijn intrigerend en goed neergezet. Het verhaal is schokkend. Je wordt weer eens met je neus op de feiten gedrukt dat het leven niet voor iedereen rozengeur en maneschijn is. De omgeving wordt filmisch beschreven. Je merkt aan de gedetailleerde beschrijvingen dat Marion Pauw veel research heeft gedaan om het verhaal zo levendig mogelijk te vertellen.

‘Vogeleiland’ is een knap in elkaar gezet psychologisch verhaal met bizarre en schokkende momenten. Een verhaal dat zomaar echt had kunnen gebeuren en waar je het warm en koud van krijgt.

Mijn dank gaat uit naar Hebban en The House of Books voor het vooruitexemplaar.
 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!