De zomer is nu echt voorbij want de winterthriller van Suzanne Vermeer is verschenen: Midwinter. Maar ook nieuwe boeken van Robert Galbraith - Kwaad bloed; Mattias Edvardsson - Goede buren; Donna Leon - De troonopvolger; Tina Frennstedt - Cold Case: Countdown en Peter de Zwaan - Het hoofd van Little Evy'. Ook aandacht voor Het laastste leven van Mohlin & Nyström en de (andere) genomineerde voor de Vleermuis-prijzen van het Nederlands Thriller festival. En natuurlijk de prijswinnaars Flashback van SJ Watson en uiteraard een nieuwe prijsvraag, deze keer over Zie mij van Jennifer Hillier.

Suzanne Vermeer 'Midwinter'

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld.
Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog mee te gaan met een vriendengroep die de beroemde Grand Tour de Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie.
Klik op het boek voor een fragment.

Midwinter
Midwinter

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 320
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Robert Galbraith 'Kwaad bloed'

In J.K. Rowlings als  Robert Galbraith geschreven vijfde thriller, krijgt privédetective Cormoran Strike de vraag te helpen bij de zoektocht naar Margot Bamborough. Zij verdween in 1974 onder mysterieuze omstandigheden. Strike heeft nog nooit een cold case aangepakt, maar hij raakt geïntrigeerd. Hij neemt de zaak op zich, samen met zijn zakenpartner, Robin Ellacott. Die zit zelf in een rommelige scheiding, met ongewenste mannelijke aandacht, en vecht tegen haar eigen gevoelens over Strike. Terwijl Strike en Robin de verdwijning van Margot onderzoeken, komen ze in een duivels ingewikkelde zaak terecht met aanwijzingen zoals tarotkaarten, een psychopathische seriemoordenaar en getuigen die niet allemaal te vertrouwen zijn. Ze leren dat zelfs gevallen die decennia oud zijn, dodelijk kunnen blijken te zijn ...

Fragment & column
Klik op het boek voor een fragment. Rowling zelf raakte onlangs zelf in opspraak op sociale media. Onder de titel Hoe J.K. Rowlings wokeness zich tegen haar keerde, beschreef Rob van Scheers het voorval en haar nieuwe boek onlangs in de Volkskrant.

Kwaad bloed
Kwaad bloed

Auteur: Robert Galbraith
Bladzijden: 881
Prijs: € 12.99

Informatie  Meer informatie »

Mattias Edvardsson 'Goede buren'

In de opvolger van Een heel gewoon gezin verhuizen Micke en Bianca Andersson naar een idyllische buitenwijk van Stockholm die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk.

Terwijl ze worstelt voor haar leven in het ziekenhuis, groeit de twijfel bij de politie en de buurt. Micke heeft altijd in gerechtigheid geloofd. Maar wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

Fragment en interview
Klik HIER voor een fragment en HIER voor een kort interview met Mattias Edvardsson.

Goede buren
Goede buren

Auteur: Mattias Edvardsson
Bladzijden: 376
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Donna Leon 'De troonopvolger'

‘Je weet dat ik er niet van hou om me met dingen te bemoeien die mij niet aangaan.’ Met deze woorden begint conte Falier zijn verzoek aan commissario Guido Brunetti om eens onderzoek te doen naar zijn goede vriend Gonzalo, een welgestelde, maar kinderloze man die een jongeman wil adopteren. Volgens de Italiaanse wet zou deze man dan de enige erfgenaam worden van een aanzienlijk fortuin. Vrienden van Gonzalo vermoeden kwade opzet en Brunetti op zijn beurt vraagt zich af waarom deze vrienden zich zo met de oude man bemoeien.
Niet lang nadat Brunetti Gonzalo heeft ontmoet, sterft de oude man op natuurlijke wijze en de vrienden plannen zijn uitvaart. Maar als een goede vriendin van Gonzalo wordt vermoord op haar hotelkamer voert Brunetti’s onderzoek hem naar de langverborgen geheimen uit Gonzalo’s verleden. Wat wist de vrouw en wie probeerde te voorkomen dat zij de geheimen van Gonzalo zou onthullen?

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment en klik HIER voor een recent mooi interview met de amerikaanse Leon (1942) waarin ze ook de 30ste thriller over de commissario voor 2021 aankondigt.

De troonopvolger
De troonopvolger

Auteur: Donna Leon
Bladzijden: 320
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Tina Frennstedt 'Cold Case: Countdown'

Op de ochtend van Goede Vrijdag wordt een controversiële kunstenares dood gevonden bij de vuurtoren van een nationaal park aan de kust. Op de plaats delict wordt bewijs gevonden dat teruggrijpt naar een moordzaak in Ystad van vijftien jaar geleden, waarbij een jonge pianist doodgestoken werd.
Tess Hjalmarsson en haar collega Marie Erling van het coldcaseteam in Malmö duiken in beide zaken, maar vinden verder geen overeenkomsten. Tegelijkertijd dringt de tijd, omdat hun leidinggevende het coldcaseteam wil opheffen. Het nieuws over de moordzaak brengt echter een kettingreactie op gang. Zo begint een moeder van twee jonge kinderen te vermoeden dat haar echtgenoot niet is wie hij zegt te zijn…
Klik HIER voor een fragment.

Cold case: Countdown
Cold case: Countdown

Auteur: Tina Frennstedt
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Peter de Zwaan 'Het hoofd van Little Evy'

In dit nieuwe deel in de eigenzinnige reeks over Jeff Meeks en Little Evy voert hun zoektocht naar de moordenaars van Lenny the Giant hen naar Upland in Californië, Totacon in Arizona en Branson in Missouri. Little Levy wordt steeds ongeduldiger en roekelozer. Jeff denkt weliswaar voor hem, maar hij doet daar erg lang over. Levy wil wraak en of hij het overleeft, is van geen belang. De onopvallende Rockne Paradise bezoekt dezelfde plaatsen. Zijn opdracht is om Little Levy en liefst ook Meeks in leven te houden. De klus valt hem zwaar: iemand een handje helpen heeft iets tegennatuurlijks als je van beroep huurmoordenaar bent.

Fragment & interview
Klik HIER voor een kort fragment en HIER voor een kort interview met De Zwaan over zijn nieuwste thriller.

Het hoofd van Little Levy
Het hoofd van Little Levy

Auteur: Peter de Zwaan
Bladzijden: 0
Prijs: € 17.95

Informatie  Meer informatie »

'Het laastste leven' van Mohlin & Nyström & (andere) genomineerde Vleermuizen

In deze John Adderley-thriller ontwaakt de FBI-agent na een mislukte infiltratie in een drugskartel met schotwonden in een ziekenhuis in Baltimore en weet hij dat hij zo snel mogelijk van de radar moet verdwijnen. Met een nieuwe identiteit vertrekt hij naar zijn geboorteland Zweden. Daar wordt hij onderdeel van het coldcaseteam van Karlstad dat zich bezighoudt met een tien jaar oude vermissingszaak. Met zijn Amerikaanse mentaliteit kost het John moeite een plek te vinden tussen de Zweden, temeer omdat de zaak persoonlijk is: de hoofdverdachte is namelijk niemand minder dan zijn halfbroer. John bijt zich in de zaak vast, maar moet tegelijkertijd op zijn hoede blijven, want als het drugskartel lucht krijgt van een onconventionele detective die zich ophoudt in een Zweeds provinciestadje is hij zijn leven niet meer zeker…
Klik HIER voor een fragment.

Nominaties Bronzen Vleermuis
Het laatste leven is een van de genomineerde debuutthrillers voor de Bronzen Vleermuis die 25 oktober a.s. tijdens het Nederlands Thriller festival bekend wordt gemaakt. De andere genomineerde thrillers zijn: De Rus van Hans Faber; Onmacht van Yvonne Doorduyn; Perfecte resten van Helen Fields; Stilleven van Marieke Damen en Winterland van Kim Faber & Janni Pedersen.
Klik HIER om de longlist voor de MAX Bronzen Vleermuis 2020 te downloaden.

Nominaties Gouden Vleermuis
Ook zijn er op dat festival zes auteurs genomineerd voor de Gouden Vleermuis. Dat zijn (in alfabetische volgorde); Toni Coppers (België); Sebastian Fitzek (Duitsland); Corine Hartman (Nederland); Loes Den Hollander (Nederland); Jacob Vis (Nederland); Simone van der Vlugt (Nederland).
Klik HIER om de longlist voor de MAX Gouden Vleermuis 2020 te downloaden.

Het laatste leven
Het laatste leven

Auteur: Peter Mohlin
Bladzijden: 448
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars 'Flashback' van SJ Watson

Zojuist verschenen: Flashback van SJ Watson, bekend van zijn sterke debuut Voor ik ga slapen. De vraag die we in de vorige nieuwsbrief toch al konden stellen, was:  Wat zoekt de ik-persoon aan de sterrenhemel?
Het goede antwoord luidde: "Ik kijk naar de sterrenhemel. Ik zoek Betelgeuze, de Gordel van Orion, de vurige Venus".
De winnaars van Flashback zijn:

1. Mw. M. van den Hoek, Tilburg.
2. Mw. M. de Fever, Weert.
3. Dhr. T. Schermer, Krommenie-west.

Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk op de post. Alvast veel leesplezier!

 
Flashback
Flashback

Auteur: Sj Watson
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag 'Zie mij' van Jennifer Hillier

Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes. Veertien jaar later worden Angela's stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo's ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin Geo's eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden. Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela. Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.


Fragment & vraag
Klik op het boek voor een fragment om deze vraag te kunnen beantwoorden: Wanneer liegt het het makkelijkst?
Stuur je antwoord vóór 6 november via deze MAIL en maak kans op een exemplaar van het boek.

Zie mij
Zie mij

Auteur: Jennifer Hillier
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »