Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Goede buren

Mattias Edvardsson

prijs: € 20.99

376 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024583317


Over het boek

Micke en Bianca Andersson verhuizen naar een idyllische buitenwijk van Stockholm die perfect lijkt voor hun gezin. Maar als ze hun buren leren kennen, komt er langzaam een gevoel van onbehagen op. Als Bianca ernstig gewond raakt, lijkt het in eerste instantie een tragisch ongeluk. Terwijl ze worstelt voor haar leven in het ziekenhuis, groeit de twijfel bij de politie en de buurt. Micke heeft altijd in gerechtigheid geloofd. Maar wat gebeurt er als de enige uitweg lijkt te zijn om het recht in eigen hand te nemen?

Goede buren is de nieuwe spannende literaire thriller van Mattias Edvardsson, bekend van zijn debuut Een heel gewoon gezin.
TitelGoede buren
Auteur(s)Mattias Edvardsson
ISBN9789024583317
Afmetingen215x140x31 mm
Aantal pagina's376
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht470 gram

  'Goede Buren' is een uitstekend in elkaar gezet verhaal

Geschreven op zondag 25 oktober 2020 door Silvia van Elzelingen

Mattias Edvardsson is niet alleen schrijver, maar ook docent Zweeds en psychologie op een middelbare school. ‘Een heel gewoon gezin’ is zijn doorbraak in de schrijverswereld en verkocht alleen al in Zweden meer dan 100.000 exemplaren. Een ongekend aantal voor de Zweedse markt. Inmiddels wordt het verhaal in meer dan 30 landen uitgegeven. Edvardsson woont met zijn, gelukkig heel gewone, gezin in Löddeköpinge in Zweden. Inmiddels is er een tweede boek van hem verschenen, namelijk ‘Goede buren’, vertaald door Edith Sybesma en uitgegeven door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

In ‘Goede buren’ verhuizen Mikael (Micke) en Bianca Andersson naar een idyllische woonwijk in een Zweeds dorpje. Ze ontvluchten de hectiek van de stad om rustig van hun leven en hun gezinnetje in Köpinge te kunnen genieten. Al gauw maken ze kennis met de buren op hun woonerf, in eerste instantie allemaal aardige mensen. Ze dachten dat ze hun vrienden waren geworden, maar hoe goed kennen ze de buren eigenlijk?
Als Micke na zijn werkdag op weg naar huis gaat hoort hij sirenes dichtbij. Wanneer hij de weg in slaat naar hun woonerf ziet hij dat de zwaailichten bij zijn huis zijn. Micke ziet tot zijn ontsteltenis de rode fiets van Bianca verwrongen op de grond liggen en de ambulancebroeders zijn bezig met zijn vrouw. De schrik slaat hem om het hart, wat is er gebeurd, en wie heeft Bianca aangereden?

Mattias Edvardsson heeft na zijn eerste boek ‘Een heel gewoon gezin’ met ‘Goede buren’ weer een verbazingwekkend goed verhaal geschreven. Het boek start met een dramatisch ongeluk waardoor je meteen goed in het verhaal zit. Edvardsson houdt wederom je aandacht tijdens het lezen vast. De schrijfstijl is vlot en het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven belicht. Elk personage, waaronder de geheimzinnige Ola van nr. 14 en het ex-fotomodel Jacqueline met haar zoon Fabian van nr. 15, vertelt de situatie van zijn of haar kant, de ene keer na en de andere keer voor het ongeluk. Gaandeweg wordt de sfeer broeieriger en de spanning stijgt, we leren we de verschillende kanten van de bewoners kennen. Het verhaal is realistisch neergezet en zou zich overal kunnen afspelen, zelfs bij jou in de buurt, want hoe goed ken je je buren eigenlijk? De plot is mooi opgebouwd en de ontknoping verrassend. Langzaamaan vallen alle stukjes op hun plaats.

Kortom ‘Goede buren’ is een uitstekend in elkaar gezet verhaal waar menigeen van zal smullen.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het verstrekken van het leesexemplaar. Supergaaf dat we bij de online Scandi Crime Night aanwezig mochten zijn, al liet de techniek me helaas wat in de steek. Mattias Edvardsson beantwoordde onze vragen en liet ons weten dat hij wederom met een nieuwe thriller bezig is.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!