MJ ARLIDGE 'BEZOEKT' BOEKHANDEL KRINGS
Zaterdag 20 juni (de een-na-laatste dag van de net gestarte De Spannende Boeken Weken) interviewt Wim Krings online de Britse schrijver M.J. Arlidge om 15.30 uur in zijn boekhandel in Sittard. Daar is alle aanleiding toe: niet alleen is hij de auteur van de fantastische reeks over inspecteur Helen Grace in Southampten, Arlidge schreef ook Wat jij niet ziet, de spannende geschenkthriller die je als koper krijgt bij aankoop van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken. Waarschijnlijk is het interview niet 'live' te volgen via Skype. Het zal worden opgenomen zodat het interview achteraf kan worden bekeken via Facebook (Thrillerboek.nl en Boekhandel Krings pagina) en Instagram ( Boekhandelkrings). Heeft u een vraag? Mail deze dan uiterlijk vrijdag 19 juni naar ons: info@thrillerboek.nl dan stellen wij de vraag namens u.
Nieuw
Als aftrap van die Spannende Boeken Weken werd de eerste Hebban Thrillerprijs uitgereikt aan Anya Niewierra voor haar Bloemenmeisje. Je kunt je aanmelden om maandag 8 juni a.s. 'mee te zoomen' in een interview met Karin Slaughter over haar volgende week te verschijnen Verzwegen. Verder aandacht voor nieuw werk van Anders Roslund - Drie dagen; Corine Hartman - In vrije val; Julliane Hoffman - De regels van het spel en Steve Berry - Het pionnenspel.
Tegelijk met het verschijnen van de 41ste Detective- & Thrillergids van Vrij Nederland werd de VN-thriller van het jaar bekend gemaakt en - dit jaar voor het eerst - ook de publieksprijs. Tot slot de winnaars van De onbekende vrouw en een nieuwe prijsvraag over Zeven leugens van Elizabeth Kay.

Gratis spannend boekenwekengeschenk 'Wat jij niet ziet' van MJ Arlidge

Tot en met 21 juni a.s. zijn de Spannende Boeken Weken. Het bijbehorende Spannende Boeken Weken-geschenk is dit keer Wat jij niet ziet en is geschreven door M.J. Arlidge (klik HIER voor zijn Hebban-dossier). Boekenkopers krijgen Wat jij niet ziet gratis bij aankoop van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken.
In Wat jij niet ziet kan de blindgeboren Alice sinds ze ex-soldaat Sam ontmoette aan niets anders denken. Sam is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Alice’ onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Sam werkelijk is??
Klik HIER voor de Volkskrant-recensie van deze gratis geschenkthriller.

Wat jij niet ziet (set van 50 geschenken)
Wat jij niet ziet (set van 50 geschenken)

Auteur: M.J. Arlidge
Bladzijden: 95
Prijs: € 62.13

Informatie  Meer informatie »
Het bloemenmeisje
Het bloemenmeisje

Auteur: Anya Niewierra
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Hebban Thriller Prijs voor 'Het bloemenmeisje' van Anya Niewierra

De Hebban Thrillerprijs 2020, dé lezersjuryprijs voor spannende boeken, is gewonnen door Anya Niewierra met haar thriller Het bloemenmeisje.. 'Een origineel verhaal van uitzonderlijk hoog niveau,' oordeelde de eindjury waarvan onder anderen boekhandelaar Wim Krings deel van uitmaakte.

De andere genomineerde boeken waren Russisch voor beginners van Dominique Biebau (winnaar Gouden Strop) en Stille wateren van Eva Nagelkerke.
HIER vind je het complete juryrapport.

Longlist Hebban Thrillerprijs 2020:
Tine Bergen – Vissen praten niet; Corine Hartman – Een duister pad; Esther Verhoef – Façade; Jeroen Windmeijer – De offers; Sandra J. Paul – Kwijt; Anya Niewierra – Het bloemenmeisje; Dominique Biebau – Russisch voor beginners; Loes den Hollander – Toen ik dood was; Charles den Tex – Verloren vrouw; Ilse Ruijters – Meisje van me; Michael Berg – Ik zie je; Yvonne Franssen – Kamer 305; Eva Nagelkerke – Stille wateren; Era Richmen – De Saraceense Samenzwering en Thomas Olde Heuvelt – Echo.
Klik HIER voor een artikel over de totstandkoming van die longlist.

Eindjury
De eindjury van de Hebban Thrillerprijs 2020 bestaat uit: Wim Krings, boekverkoper; Anouk van der Zee, redacteur Hebban; Monique Manshanden, boekverkoper; Eric Herni, voorzitter en boekverkoper; Guy Doms, thrillerrecensent Hebban; Janneke Bouwman, thrillerrecensent Hebban; Lieselotte Danneels, Hebban team; Greet Braem, Hebban team; Chantal Hofmeester, Hebban team en Jeanet Moorman, Hebban team.

Stille wateren
Stille wateren

Auteur: Eva Nagelkerke
Bladzijden: 320
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »
Russisch voor beginners
Russisch voor beginners

Auteur: Dominique Biebau
Bladzijden: 212
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Zoomen met Karin Slaughter over 'Verzwegen'

Karin Slaughter heeft een nieuwe thriller: Verzwegen, die dinsdag 9 juni verschijnt. Helaas kan ze kan niet naar Nederland komen om haar fans hierover te spreken. Dus is er maandag 8 juni tussen 19.00 en 20.00 uur een gelegenheid om haar te zien. Karin Slaughter wordt geïnterviewd door haar Nederlandse evenknie en drievoudig Gouden Stropwinnaar Charles den Tex. Dat gebeurt allemaal via de videobelverbinding Zoom. Geïnteresseerden kunnen er bij 'aanwezig' zijn.

Zelf deelnemen
Je kunt zelf ook deelnemen aan het interview tijdens deze interactieve Zoom-bijeenkomst. Aanmelden voor dit evenement kan door een mail te sturen naar info@boekhandelblokker.nl, info@brederoboeken.nl of info@kennemerboekhandel.nl. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor het evenement.

Verzwegen
Verzwegen

Auteur: Karin Slaughter
Bladzijden: 552
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Vierde thriller over rechercheur Ewert Grens

In het vierde deel in de reeks over rechercheur Ewert Grens loopt de vijfjarige Zana verdwaasd rond in haar huis, tussen haar dode ouders, broer en zus. Als de bel gaat staat de gealarmeerde Grens staat voor de deur. Hij wordt geconfronteerd met een gruwelijke moordpartij die hij niet kan oplossen en evenmin kan vergeten.
Zeventien jaar later brengt een melding over een inbraak in precies hetzelfde appartement alles weer tot leven. Iemand zoekt Zana. Voor Grens

wordt het een race tegen de klok om de inmiddels jonge vrouw te vinden voordat anderen dat doen.

Drie dagen
Drie dagen

Auteur: Anders Roslund
Bladzijden: 528
Prijs: € 26.99

Informatie  Meer informatie »

Faye van Laar helpt ex-militair met ptss

In het tweede deel van de reeks over ‘borderliner’ Faye van Laar kan ze een eigen leven gaan leiden, buiten de psychiatrische inrichting Groot Loenen in een huisje op het landgoed van de instelling. Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met ptss die zijn vrouw en kind zou hebben vermoord. Hij overtuigt Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa, een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood van enkele oud-collega's van Mika. Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig? Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar geworden?

Klik op het boek voor een fragment.

In vrije val
In vrije val

Auteur: Corine Hartman
Bladzijden: 400
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Julliane Hoffmans 'De regels van het spel

In de vierde thriller met officier van justitie C.J. Townsend in de hoofdrol, komt ze in haar onderzoek rond het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw een geheim forum op het spoor. Mannen blijken veel geld te betalen om live toe te kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven. Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er weer een jonge vrouw. Terwijl C.J. doorkrijgt dat de regels van het macabere spel gewijzigd zijn, wordt ook haar eigen leven een nachtmerrie.

Klik HIER voor een fragment.

Regels van het spel
Regels van het spel

Auteur: Jilliane Hoffman
Bladzijden: 416
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Cotton Malone onderzoekt de moord op Martin Luther King

In het dertiende deel in de reeks rond Cotton Malone moet hij 50 jaar na de moord op  Martin Luther King de waarheid achterhalen over wat er werkelijk gebeurde in Memphis op 4 april 1968. Het brengt hem terug naar het begin van zijn carrière waarin hem gevraagd werd een zaak te onderzoeken waarbij de FBI tegenover het ministerie van justitie kwam te staan. Lag deze vete, waarin FBI-baas J. Edgar Hoover een hoofdrol had, aan de basis van de moord op Dr. King?

Klik HIER voor een fragment.

Het pionnenspel
Het pionnenspel

Auteur: Steve Berry
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

VN-thriller, VN-publieksthriller en Detective & Thrillergids 2020

Volgens de recensenten van de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland is dit jaar Het echte leven van de Belgische Adeline Dieudonné -

de thriller van het jaar. Het publiek koos voor een Nederlandse thriller: Charles den Tex ging met zijn Verloren vrouw toch met de eer strijken.
Kijk HIER naar de bekendmaking door jury-voorzitter Marijn van der Jagt en hoofdredacteur Ward Wijndelts.

Detective & Thriller-zoekmachine
Doorzoek HIER niet alleen de recensies van álle 329 detectives en thrillers die in 2020 zijn verschenen, maar ook die uit 2019, 2018 en 2017.
Klik HIER Voor een overzichtspagina van de Detective & Thrillergids 2020, met onder meer het juryrapport van alle acht boeken op de shortlist.

Het echte leven
Het echte leven

Auteur: Adeline Dieudonné
Bladzijden: 208
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »
Verloren vrouw
Verloren vrouw

Auteur: Charles den Tex
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'De onbekende vrouw'

De vraag over De onbekende vrouw van Mary Kubica luidde:  Aan welke ziekte leed Alice, Wills zuster?
Het goede antwoord is: fybromyalgy.
De winnaars van een exemplaar van De onbekende vrouw zijn:
1. Mw. S. Munnike uit Enkhuizen
2. Dhr P. Konings uit Sittard
3. Mw. Frorer uit Zutphen

Gefeliciteerd met jullie prijs. De boeken gaan zo snel mogelijk met de post mee. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag

Volgende week vrijdag 12 juni verschijnt Zeven leugens van Elizabeth Kay, het verhaal van de vriendinnen Jane en Marnie, die al sinds de middelbare school onafscheidelijk zijn. Jane heeft nooit veel opgehad met Marnies echtgenoot Charles; hij is luidruchtig, grof en arrogant, larger than life. Wat ironisch is, want hij zou waarschijnlijk niet dood zijn als Jane gewoon eerlijk was geweest en niet al die leugens had verteld.
Dit is Janes kans om de waarheid op te biechten, en terwijl ze vertelt over haar vriendschap met Marnie, en gaandeweg over haar zeven leugens, onthult ze ook de geheimen die nog steeds onder de oppervlakte van hun vriendschap sluimeren.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment om de volgende vraag te beantwoorden. Wat vindt Jane achter in het nachtkastje van Charles, wanneer ze dit stiekem doorzoekt, enige maanden voor zijn relatie met Marnie?
Stuur je antwoord via deze MAIL in vóór 19 juni a.s. en maak kans op een exemplaar van het thrillerdebuut van de 29-jarige Britse. Succes!

Zeven leugens
Zeven leugens

Auteur: Elizabeth Kay
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »