Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Verloren vrouw

Charles den Tex

prijs: € 20.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402704174


Over het boek

Winnaar VN-Thriller van het Jaar publieksprijs ????? De nieuwe pageturner van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn? Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden. Zij is hypermodern, hij is ouderwets. Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem, hij houdt zichzelf volledig offline. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en verslaan zodat zij weer zichzelf kan worden. Steeds weer blijkt: er zijn geen good guys meer, alleen nog maar bad guys. En Djenna… Razend actueel, vol actie en weergaloos spannend: Verloren vrouw is Charles den Tex op zijn best. 'De nieuwe thriller van Charles den Tex is niets voor nerveuze types, maar wel erg goed' – ???? Volkskrant 'Adembenemend spannend.' – ???? NoordHollands Dagblad ‘Een pageturner van jewelste, te spannend om weg te leggen.’ – AD Magazine 'Superspannend, deze pageturner over een jonge vrouw die na een avondje stappen haar geheugen kwijt is.' - Maurits van Wijnen in het AD
TitelVerloren vrouw
Auteur(s)Charles den Tex, Charles den Tex
ISBN9789402704174
Afmetingen228x151x32 mm
Aantal pagina's384
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht566 gram

  OMG wat een pageturner...

Geschreven op woensdag 6 november 2019 door Jos van Cann

Drie verhaallijnen weet Den Tex in zijn Verloren vrouw op een genadeloos knappe manier te verweven. De drievoudig winnaar van de Gouden Strop laat in een tomeloos verhaal zien waarom hij die prijs niet alleen drie keer terecht heeft gewonnen, maar ook dat de talloze nominaties niet meer dan terecht waren. Kwaliteit verloochent zich niet, ook nu weer.

Aanknopingspunten
Het begint met een jonge vrouw - Djenna Brank - die in het holst van de nacht gewond op straat wordt aangetroffen. De man die haar vindt, besluit haar niet naar een ziekenhuis te brengen maar bij hem thuis tot rust te laten komen. Als de vrouw weer bijkomt, blijkt ze aan geheugenverlies te lijden: ze weet niet waar ze is of wie ze is. Aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn, en als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Twee kleine criminelen blijken haar telefoon te hebben gestolen, die de link(s) tot haar geheugen blijkt te bezitten. Tussendoor lardeert Den Tex het verhoor van een directeur van de Compile Data Defense Group, die neurologische programmerings-experimenten doet. Dus ook met Djenna.

Complimenten
Het lijkt nog allemaal toekomstmuziek, maar verschillende grote bedrijven zijn met neurologische programmering bezig. En Den Tex weet precies de juiste toon voor deze drie verhalen te treffen die vernuftig in elkaar overvloeien. Djenna, het prototype, is volstrekt geloofwaardig, evenals de andere personages. Het tempo ligt hoog, de afwisseling versterkt dat alleen maar. Pageturner dus. De stijl was altijd al een sterk punt, maar lijkt met de jaren alleen maar beter, puntiger en trefzekerder te zijn geworden.
Zo kunnen de complimenten nog wel even doorgaan. Samengevat: OMG, wat een thriller.... Gouden Strop nummer 4? Het zou me niet verbazen.....

 

Voeg een recensie toe »

   Verloren vrouw - Charles Den Tex

Geschreven op donderdag 7 november 2019 door H. Valkenberg
Ik was een van de gelukkigen die dit boek gewonnen op deze site. Ik was hier erg blij mee, het is immers alweer enkele jaren geleden dat er een nieuwe thriller is verschenen van deze auteur, die 3x de Gouden Strop heeft gewonnen. Opvallend is dat alle personen in dit boek niet echt sympathiek zijn: Hoofdpersoon Djenna die ?s nachts op straat wordt gevonden en haar geheugen kwijt is, blijkt niet zuiver op de graat te zijn. Luc, de man die haar van de straat oppikt en mee naar huis neemt, blijkt een oplichter te zijn. De twee boefje, Sem en Rafiek, die Djenna drogeren zijn straatschoffies en hun opdrachtgevers, de mannen van Sportcafé Halfweg deugen ook niet. Dan hebben we ook nog een corrupte politicus. Het boek heeft korte hoofdstukken en de titels hebben betrekking op de inhoud van het hoofdstuk. Deze korte hoofdstukken springen ook tussen heden en verleden. In de hoofdstukken maken we kennis met diverse verhaallijnen en personen, die belangrijk zijn voor de ontknoping van het verhaal. Mijn mening is dat de titel ?Verloren vrouw? slaat op de hoofdpersoon Djenna die haar geheugen kwijt is en dit wil terugvinden. In dit boek wordt aangetoond dat mensen gemanipuleerd kunnen worden via berichten op Social Media en via reclame. Het is een spannend boek dat aanzet tot nadenken Ook vond ik de kaft passend bij het verhaal: een afbeelding van een vrouw opgebouwd uit pixels. Boek is een aanrader.

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.