Eindelijk, een nieuwe thriller van de meester, John le Carré, Spion buiten dienst. Loes den Hollander schreef haar 'zilveren' thriller, Toen ik dood was. Ook John Grisham heeft een nieuwe legal thriller, De onschuldigen. De derde thriller van Riley Sagers heet Sluit alle deuren en Nicola Rayner debuteert met Uit het oog.

Voor wie eens Belgische misdaadromans wil lezen: de genomineerden voor de Hercule Poirot prijs 2019 zijn bekend gemaakt.

Na de winnaars van Dit is Gomorrah natuurlijk een nieuwe prijsvraag. Deze keer over De andere vrouw, de net verschenen thriller van Charles den Tex, naast drievoudig Gouden Strop-winnaar ook bekend als auteur van de tv-series Belicher en De macht van mijnheer Miller.

John le Carré's 'Spion buiten dienst'

Altijd goed nieuws: een nieuwe John le Carré: Spion buiten dienst. Ook in zijn 25ste thriller schetst de Brit (1931) wederom een angstaanjagend actueel beeld van onze wereld. Nat, een veteraan van de Engelse geheime dienst, is terug in Londen met zijn zachtmoedige echtgenote Prue. Maar met de groeiende dreiging vanuit het Moskou Centrum heeft het kantoor nog een taak voor hem. Nat is echter niet alleen spion, hij is ook een gepassioneerde badmintonspeler. Zijn vaste tegenstander, de introspectieve en eenzame Ed, is een stuk jonger dan hij. Ed heeft een hekel aan de Brexit en Trump, en hij haat zijn baan bij een zielloos mediabureau. Het is uitgerekend deze Ed die Prue en Nat, samen met zijn collega Florence, op het pad van de politieke woede zal brengen, die hen allemaal zal verstrikken.
 

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment, HIER voor een artikel uit NRC en HIER voor een (engelstalig) interview met Le Carré in de New York Times over zijn nieuwe thriller.

Spion buiten dienst
Spion buiten dienst

Auteur: John le Carré
Bladzijden: 336
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Loes den Hollander: 'Toen ik dood was'

In de 25ste (!) thriller van Loes den Hollander is Maryan Brandhorst verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. "Liefde komt, liefde gaat. That’s life", is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw. Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is. Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…

Toen ik dood was
Toen ik dood was

Auteur: Loes den Hollander
Bladzijden: 300
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Riley Sagers nieuwste over verdwijnende 'housesitters'

Riley Sager schreef eerder de goed ontvangen thrillers Mijn laatste leugen (2018) en De laatste meisjes (2017). In zijn nieuwste, Sluit alle deuren, begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in een exclusief appartementencomplex in New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Ze valt een beetje uit de toon tussen de superrijken, maar trekt op met een andere oppasser, Ingrid. Zij lijkt met de dag banger te worden. Als zij verdwijnt ontdekt Jules dat ze niet de eerste oppasser is die vermist raakt.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Sluit alle deuren
Sluit alle deuren

Auteur: Riley Sager
Bladzijden: 408
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

33ste John Grisham: 'De onschuldigen'

In de 33ste thriller van John Grisham (met eigen Nederlandse website) zit Quincy Miller – een jonge zwarte man en voormalig cliënt van een vermoorde advocaat – onschuldig levenslang uit. Ruim twintig jaar na de moord ontvangt Cullen Post een brief waarin Quincy Miller hem om hulp vraagt. Post is priester en advocaat, en het gezicht van Guardian Ministries – een kleine organisatie die zich inzet voor ten onrechte veroordeelden, met name zaken die niemand anders op zich wil nemen. Maar met de zaak-Miller haalt Post zich meer problemen op de hals dan hij ooit had kunnen bevroeden. Invloedrijke mannen hebben destijds één advocaat vermoord, en ze zullen er niet voor terugdeinzen om nog een andere te elimineren om hun doel te bereiken…
Klik op het boek voor een fragment.

Nieuwe titel John Grisham
Nieuwe titel John Grisham

Auteur: John Grisham
Bladzijden: 496
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Nicola Rayers debuut 'Uit het oog'

“Een verslavende en intelligente psychologische thriller”, kondigt de uitgever het debuut van de Britse Nicola Rayner aan. Daarin weet Alice Bell dat haar man George van mooie vrouwen houdt. Als ze terugkomt van een zakenreis ziet ze in de weerspiegeling van een treinraam een prachtige roodharige vrouw. Een vrouw die het evenbeeld is van Ruth, een verdwenen medestudente. George reageert nogal terughoudend op haar verhaal. Als ze bovendien ontdekt dat een oude groepsfoto vlak daarna bijgeknipt en opnieuw ingelijst is, wordt Alice wantrouwend. Wat weet George over Ruth, en wat was zijn relatie met haar? En kan Alice zelf nog vertrouwen op de herinneringen aan haar studietijd?

Uit het oog
Uit het oog

Auteur: Nicola Rayner
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Lees eens over de grens

Eind van de maand begint in Antwerpen de Vlaamse boekenbeurs waar ook voor de 22ste  keer de Knack Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman van afgelopen jaar wordt uitgereikt. Zo’n shortlist is een mooie kennismaking met en tevens een goede staalkaart van wat er bij de buren het afgelopen jaar voor moois aan thrillers is uitgekomen.
 

De genomineerden dit jaar zijn:
Tine Bergen - Vissen praten niet
Dominique Biebau - Russisch voor beginners
Toni Coppers - Het vergeten meisjes
Jan Van Der Cruysse - Boem Boem 1
Koen StrobbeGras.

De winnaar ontvangt 5.000 euro en wordt op dinsdag 29 oktober - de openingsdag van de Boekenbeurs- bekend gemaakt, evenals de Knack.be publieksprijs en de vierde ‘Fred Braeckman’ award voor het beste thrillerdebuut.

 

Boem Boem 1
Boem Boem 1

Auteur: Jan Van der Cruysse
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Dit is Gomorrah'

De vraag over Dit is Gomorrah van Britse auteur Tom Chatfield in de vorige nieuwsbrief luidde: Op welke datum overleed James Denison?
Het juiste antwoord is: 8 juli 1982

De drie winnaars van het boek zijn:
1. N. Vandegaer uit Leuven
2. B. Jansen uit Aalten
3. J. Vermonden uit Breda

Gefeliciteerd met jullie prijs, die zo snel mogelijk op de bus gaat, en veel leesplezier gewenst!


Prijsvraag over 'Verloren vrouw', de nieuwe Charles den Tex

Een jonge vrouw ligt in het holst van de nacht gewond op straat. De man die haar vindt, besluit haar niet naar een ziekenhuis te brengen maar bij hem thuis tot rust te laten komen. Als de vrouw weer bijkomt, blijkt ze aan geheugenverlies te lijden: ze weet niet waar ze is of wie ze is. Aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn, en als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn?

Fragment & vraag
Klik HIER om het begin te lezen. De vraag hierover luidt: Wie had Berry vergeten mee te nemen?
Stuur het goede antwoord naar ons via deze MAIL uiterlijk 31 oktober en maak kans op een van de drie exemplaren van het boek.

 
Verloren vrouw
Verloren vrouw

Auteur: Charles den Tex
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »