Goed nieuws! Twee nieuwe thrillers van twee oude bekenden: Deon Meyer en Frederick Forsyth. Daarnaast deze keer ook de eerste posthume thriller van Luc Deflo, een nieuwe rechtbankthriller van Steve Cavanagh, een spannende novelle van Jussi Adler-Olsen en natuurlijk de winnaars van de prijsvraag over De krokodilvogel van Katrine Engberg plus een nieuwe prijsvraag, over Ik zal straffen van de IJslander Steiner Bragi. Ter gelegenheid van de nieuwe Bennie Griessel is de Plaats Delict deze keer Zuid-Afrika.

Bennie Griessel is terug!

Deon Meyer's nieuwste Bennie Griessel, Prooi, is deze maand verschenen!

Niemand had om de zaak gevraagd, noch Griessel, noch Cupido. Het lichaam van Johnson Johnson was naast het spoor gevonden, net buiten Drie Susters. Twee verdachte passagiers aan boord van de meest luxueuze trein ter wereld, waar de man kennelijk van afgesprongen is, lijken in rook opgegaan.
In Bordeaux geniet Daniel Darret van een rustig bestaan, nadat hij zijn gewelddadige verleden achter zich heeft gelaten. Maar dan doet een oude kameraad een beroep op hem om zijn vaderland te dienen. Lukt het de Valken de aanslag te dwarsbomen?

Klik op het boek voor een fragment.

 
Prooi
Prooi

Auteur: Deon Meyer
Bladzijden: 408
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Forsyth slaat nog een keer toe met 'De Vos'

Forsyth (1938) zou je ‘de oude vos’ onder de thrillerauteurs kunnen noemen; denk maar aan De dag van de Jakhals, zijn knallende debuut uit 1971 en de 17 spionagethrillers die daarop volgden.
In De vos zijn de strengst beveiligde firewalls ter wereld, van het Pentagon, de NSA en de CIA tegelijkertijd gehackt door een hacker met de bijnaam ‘de Vos’. Nog schokkender is dat de Vos een zeventienjarige Britse scholier blijkt, zonder kwaad in de zin. De Amerikaanse veiligheidsdiensten willen dat de jongen wordt uitgeleverd, maar Adrian, het voormalige hoofd van de Britse geheime dienst, heeft andere plannen. In een race tegen de klok moet hij voorkomen dat de geniale jongen in vijandelijke handen valt.

Klik op het boek voor een fragment.

 
De Vos
De Vos

Auteur: Frederick Forsyth
Bladzijden: 336
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Luc Deflo 'Levend speelgoed'

In Luc Deflo's eerste postuum uitgegeven thriller, Levend speelgoed, verdwijnt Ann Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, spoorloos. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren in de wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Ze trekken alle registers open, maar er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief. Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten. Het enige spoor is een jongeman met een voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning. In de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, wordt vervolgens een lugubere ontdekking gedaan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

 
Levend speelgoed
Levend speelgoed

Auteur: Luc Deflo
Bladzijden: 320
Prijs: € 22

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe rechtbankthriller Steve Cavanagh

Steve Cavanagh groeide op in Belfast, studeerde rechten in Dublin en is nu advocaat en schrijver. Met Dertien schreef hij een rechtbankthriller waarin dertien juryleden beslissen over het lot van de veroordeelde Robert Solomon. Deze Hollywoodster staat terecht voor het vermoorden van zijn prachtige vrouw. In het proces van de eeuw wil de verdediging slechts één man in hun team: advocaat en voormalig oplichter Eddie Flynn. Alles wijst erop dat Robert schuldig is, maar tijdens het proces begint Eddie daaraan te twijfelen.
Klik HIER om een fragment te lezen.

 
Dertien
Dertien

Auteur: Steve Cavanagh
Bladzijden: 376
Prijs: € 5

Informatie  Meer informatie »

Huurmoordenaar uit geldnood

Moord terwijl u wacht is een spannende novelle (als tussendoortje?) van Jussi Adler-Olsen, de auteur van de Serie Q. Wanneer de vrouw van Lars Hvilling hem plotseling verlaat, wordt zijn doodnormale leven flink verstoord. Bij de kapper komt Lars in contact met een vrouw die dat saaie leven radicaal zal veranderen. Hij belooft de vrouw te helpen om van haar echtgenoot af te komen. Financiële noodzaak maakt hem tot een ware huurmoordenaar. De vraag naar zijn diensten blijkt groot en zijn methode onaantastbaar – totdat er iets gebeurt wat zijn dubbelleven in gevaar brengt.

 
Moord terwijl u wacht
Moord terwijl u wacht

Auteur: Jussi Adler-Olsen
Bladzijden: 96
Prijs: € 10

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'De krokodilvogel'

Het juiste antwoord op de vraag hoe de civieltechnicus in De krokodilvogel van Katrine Engberg heet die de vingerafdrukken mag gaan afnemen, luidt: Bovin.

De winaars van het boek zijn:
Geertje Hoekstra, Echtenerbrug,
Bets Pijnappels, Udenhout en
Quinta Schambach, Achterveld.

De prijs gaat zo snel mogelijk op de bus. Alvast veel leesplezier!

 

Prijsvraag Steiner Bragi 'Ik zal straffen'

Lees het fragment bij Ik zal straffen van Steiner Bragi  en beantwoordt de vraag:
Met welke letter wordt de getuige aangeduid met wie Vala kust?

Stuur de oplossing uiterlijk 7 maart a.s. naar ons toe. Klik HIER om uw antwoord te mailen.

 
Ik zal straffen
Ik zal straffen

Auteur: Steiner Bragi
Bladzijden: 415
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

PD Zuid-Afrika

Een nieuwe Bennie Griessel-thriller van Deon Meyer (klik HIER voor een overzicht van zijn werk) was voor de mensen van Hebban een mooie aanleiding om eens te kijken wat er nog meer te ontdekken valt in Zuid-Afrika, naast wijn en mooie natuur.
Dat leverde onderstaan lijstje van auteurs en boeken op.

- Mike Nicol's Kaapstadtrilogie: Black Heart (2011, Black Heart); Killer Country (2010, Killer Country); Payback (2008, Payback) en ook Machtsvertoon (2015, Power Play)
- S.L. Grey – Het appartement (2016, The Apartment); In de val (2015, Under Ground); The Ward (2012); De Plaza (2011, The Mall)
- Karin Brynard –  Onse vaders (2012, nog niet vertaald); Moord op Huilwater (2009, Plaasmoord)
- Sally Andrew - Tannie Maria en de demonische monteur (2016, The satanic mechanic); Recepten voor liefde en moord (2015, Recipes for Love and Murder / recepten achterin)
- Margie Orford - Gevaarlijke dans (2010, Daddy’s Girl); Een roos van bloed (2007, Blood Rose); Bloedbruiden (2006, Like Clockwork)
- Chanette Paul – Offerrande  (2017); Offerlam (2015, Offerlam)
- Lauren Beukes - Gebroken monsters (2014, Broken Monsters); Stralende meisjes (2013. The Shining Girls)
- Gillian Slovo - IJsweg (2004, The Ice Road); Rood stof (2000, Red Dust); Waar het bloed kruipt (1989, Ties of Blood); Moord op de redactie (1984, Morbid Symptoms);
- Deon Meyer (voor de volledigheid) – de Bennie Griessel thrillers: Prooi (2019); De vrouw in de blauwe mantel (geschenkboekje Maand van het Spannende Boek 2017); Icarus (2015); Cobra (2014); 7 dagen (2013); 13 uur (2012, VN-thriller van het jaar); Duivelspiek (2012, ook: De Artemis Affaire)
 
Locatie
Niet alleen Zuid-Afrikaanse schrijvers gebruiken hun land als locatie voor hun boeken. Ook auteurs uit andere landen gebruiken dit land als decor voor hun thrillers of laten ze hun personages daar een tijdje vertoeven. Klik HIER voor een kleine greep uit dat aanbod.

 
Black heart
Black heart

Auteur: Mike Nicol
Bladzijden: 262
Prijs: € 7.99

Informatie  Meer informatie »