In de eerste plaats namens het team van Thrillerboek.nl en Boekhandel Krings alsnog een goed, gelukkig en gezond 2019 gewenst met veel goede thrillers. In de eerste nieuwsbrief van dit nieuwe jaar, nieuwe thriller van Ingar Johnsrud met het laastste deel van de Broederschap-trilogie, de eerste psychologische thriller van Phoebe Locke die op het punt van verschijnen staat en het eerste deel van een nieuwe serie van Yrsa Sigurdardottir. Hebban.nl kondigde het Thriller Magazine aan dat eind februari staat te verschijnen (en dat tot 20 januari a.s. nog te bestellen is) en, uiteraard, de winnaars van de thriller-van-het-jaar verkiezing en een niewe prijsvraag. Eerste plaats delict is de moeder aller plaatsen delicten: de psyche.

Ingar Johnsrud: laatste deel Broederschap-trilogie

Zij die doden is het laatste deel, na Zij die gaan en Zij die volgen, van de Broederschap-trilogie rond inspecteur Fredrik Beier van de Noor Ingar Johnsrud (1974). Eén van de grootste vertrouwelingen van de Noorse regering wordt dood aangetroffen in een autowasstraat in Oslo. Dan verdwijnt ook de onderzoeksjournalist die achter zijn geheimen aan zat. Voor inspecteur Fredrik Beier zit er een persoonlijk tintje aan deze zaak: de journalist wist ook iets over hem, uit zijn duistere verleden.
Bovendien lijkt er een infiltrant bij de politie te zitten en Fredrik en zijn collega Kafa Iqbal hebben te maken met een machtige vijand die hen steeds weer een stap voor is.
 
Zij die doden
Zij die doden

Auteur: Ingar Johnsrud
Bladzijden: 544
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Sadie: "Wie is toch die lange man?"

Dinsdag verschijnt de psychologische (debuut)thriller van de Britse Phoebe Lock. In Schaduwman heeft Sadie een week na de geboorte van Amber haar dochtertje al verlaten. Zestien jaar later staat ze ineens weer voor de deur en probeert het gebroken gezin weer aan elkaar te wennen. Maar Sadie is psychisch onstabiel: ze ziet schaduwen, hoort stemmen en is ervan overtuigd dat Amber bij haar zou zijn weggehaald als ze niet zelf was vertrokken. En ze blijft maar praten over 'de lange man', die in het bos zou wonen en het op haar gemunt zou hebben. Als dochter Amber ook nog eens wordt verdacht van moord, is het familiedrama compleet.
Klik HIER voor een fragment.
 
Schaduwman
Schaduwman

Auteur: Phoebe Locke
Bladzijden: 320
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »

'DNA': eerste deel nieuwe serie van de IJslandse Yrsa Sigurdard├│ttir

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Niet veel later treft een tweede vrouw hetzelfde lot. De politie staat voor een raadsel: wat is het verband tussen de twee vrouwen?
Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie en moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.
DNA (uit 2014) is het eerste deel in een nieuwe serie over Huldar en Freija, in mei verschijnt deel 2, Vortex.
 
DNA
DNA

Auteur: Yrsa Sigurdardottir
Bladzijden: 448
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Eenmalig Thriller Magazine Hebban.nl

Voor de vijfde editie van de Nederlandse Thriller Tiendaagse op Hebban, stellen Hebban-thrillerspecialisten Sander Verheijen en Soraya Vink een eenmalig Thriller Magazine samen.
 
Wat kun je verwachten?
Het 144 pagina’s tellende Thriller Magazine verschijnt rond 22 februari a.s. en bevat onder meer interviews, dossiers, leestips, recensies en een thrillerkalender voor de eerste helft van 2019 (voor zowel boeken als tv-series). Daarnaast is er een overzicht van alle spannende Nederlandse en Vlaamse televisieseries van de laatste 25 jaar plus een dossier over seriepersonages.

Bestelllen
Het Thriller Magazine is tot 20 januari 2019 HIER te bestellen voor € 9,90, inclusief verzending naar adressen in Nederland of België.
 

Winnaars beste thriller 2018

De winaars van de beste thriller van 2018 zijn:
Beste vertaalde thriller: Hoe mooi je bent van Ule Hansen
Beste Nederlandstalige thriller: Herberekening van Fredrik Baas
Beste debuut: Cody van Bernice Berkleef

Uit de vele inzendingen hebben deze inzenders een thrillerpakket gewonnnen:
1. W. Pwerdok uit Emmen
2. M. Dolkemade uit Rijswijk
3. M. de Kort uit Alphen aan de Rijn


De prijzen gaan zo snel mogelijk op de post.
Gefeliciteerd met uw prijs en veel leesplezier gewenst!
 

Prijsvraag over 'Horen zien zwijgen'

De eerste prijsvraag van 2019 gaat over Horen zien zwijgen van J.D. Barker. Klik voor het fragment op het boek.
De vraag luidt: Aan wie is het pakje geadresseerd dat bij de dode man wordt gevonden na het busongeluk?

Stuur het antwoord voor 25 januari a.s. naar info@thrillerboek.nl met naam en adres om kans te maken op een exemplaar van deze thriller.
 
Horen, zien, zwijgen
Horen, zien, zwijgen

Auteur: J.D. Barker
Bladzijden: 400
Prijs: € 11

Informatie  Meer informatie »

PD de Psyche

Eigenlijk is de menselijke geest altijd de oorsprong van elke Plaats Delict. Daar begint het altijd. En eigenlijk zou PD dus moeten betekenen Psyche Delict. Enfin, maakt niet zoveel uit zolang er ook maar spannende thrillers aan ontspruiten. Al zijn psychologische thrillers vaker ook verontrustend voor de lezer omdat deze ook beschikt over een eigen psyche die ook de basis kan zijn / worden voor een delict. De redactie van Psychologie Magazine zette HIER de beste psychologische thrillers op een rij.
 
Motto
Onder het motto “We zijn niet langer bang voor onze mannen - we zijn bang voor onze vrienden en collega's” zette onze vrienden van CrimeReads HIER de in hun ogen vijftien beste psychologische thrillers van afgelopen jaar op een rij (helaas nog lang niet allemaal vertaald: uitgevers, werk aan de winkel!):
Leila Slimani – Een zachte hand (2016, Chanson douce)
A.J. Finn – De vrouw in het raam (2018, The Woman in the Window)
Jessica Knoll – The Favorite Sister (2018)
Liz Nugent – Lying in Wait (2016)
Tana French – The Witch Elm (2018)
Sarah Pinborough – Cross Her Heart (2018)
Rena Olsen – With You Always (2018)
Lori Rader-Day – Under a Dark Sky (2018)
Megan Abbott – Give Me Your Hand (2018)
Maria Hummel – Still Lives (2018)
Jennifer Hillier – Jar of Hearts (2018)
Araminta Hall – Our Kind of Cruelty (2018)
Nathan Ripley – Find You in the Dark (2018)
Sheena Kamal – It All Falls Down (2018)
Louise Candlish – Our House (2018)
 
Een zachte hand
Een zachte hand

Auteur: Leïla Slimani
Bladzijden: 192
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »