Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Horen, zien, zwijgen

J.D. Barker

prijs: € 11.00

400 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022585146


Dit boek is vervangen door ISBN 9789022588666. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

IJzingwekkend boek van een groot nieuw thrillertalent, voor de fans van Robert Bryndza en M.J. Arlidge

De film- en televisierechten zijn verkocht aan de makers van Cold Case, Wall Street en The Office

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?


De pers overHoren, zien, zwijgen

‘Een getalenteerde auteur met een heerlijk duivelse fantasie.’ Jeffery Deaver

‘Briljant. Gecompliceerd. Psychopathisch. Deze schurk geeft je hartkloppingen.’ Marc Webb, regisseur van The Office

‘Een sterk aanbevolen, overrompelende pageturner die zowel schokkend als vermakelijk is. ’ NY Journal of Books

‘De beste seriemoordenaar sinds Hannibal Lecter. ’ Taylor Elmore, producent van Cold Case

‘Duistere, meesterlijke spanning. Lee Child heeft zijn gelijke ontmoet. ’ Tosca Lee, auteur van Bloedverwant

TitelHoren, zien, zwijgen
Auteur(s)J.D. Barker, J.D. Barker
Vertaler(s)Jan Pott, Jan Pott
ISBN9789022585146
Vervangt ISBN9789022588666
Is vervangen door ISBN9789022588666
Afmetingen231x151x37 mm
Aantal pagina's400
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 11.00
BindwijzePaperback
Gewicht678 gram

  Een Japanse wijsheid als leidraad als moordmotief

Geschreven op donderdag 8 augustus 2019 door Wim Krings
Soms duurt het even, nou ja even ruim een half jaar voordat je aan een boek toekomt wat je wel  graag wilt lezen maar steeds een ander boek zich opdringt om te lezen maar wat heb ik genoten van dit boek. Spannend , op het scherpst van de snede en vol onverwachte ( maar niet onmogelijke) wendingen. Sam Porter zit al enige tijd thuis maar wordt door zijn compagnon Nash gevraagd om te komen kijken naar een "dode". Het lijkt weer op dat de Moordenaar van het vierde Aapje dood is gebleven bij een ongeluk. Met tegenzin gaat hij maar gaat toch onofficieel meewerken. De seriemoordenaar werkt volgens een bepaald principe: eerst stuurt hij een oor op, daarna de ogen. tenslotte de tong ( mooi verpakt in doosjes) en daarna vind men het lijk met een briefje: Doe geen kwaad. Intrigerend principe met een verwijzing naar de vier aapjes van de Toshogo-schrijn in Nikko. Het eerste aapje bedenkt de ogen, het tweede de oren en de derde de mond. Samen geven ze uitdrukking aan het spreekwoord: Luister niet naar het kwaad, richt het oog niet op het kwaad en spreek geen kwaad. het vierde aapje staat voor "Doe geen kwaad". De slachtoffers zijn met zorg gekozen om iemand pijn te doen.  De dode nu had een doosje met een oor in de handen en was geadresseerd aan iemand met veel invloed.
Voor Porter en Nash begint een race tegen de klok want de tijd dringt om de ontvoerde te vinden. Het is verre van  makkelijk en Porter heeft het erg moeilijk. Het briefje wat hij vindt op het kussen van zijn vrouw: ik ben even melk halen bleef mij heel lang intrigeren.
Een goed opgebouwde thriller waarbij de twee dagen dat het verhaal duurt vrij minutieus is opgezet vanuit verschillende perspectieven. Bijzonder heftig zijn de fragmenten uit het verleden van de moordenaar en het leven van hem in zijn jeugd. Gewoonweg eng en creepy! Wie kan je vertrouwen en wie niet?Een boek wat je niet kunt wegleggen en tja  het einde....wordt vervolgd!
 
Voeg een recensie toe »

   horen zien zwijgen

Geschreven op maandag 13 mei 2019 door Hugo Van der Wildt
Zeer, zeer goed. Een aanrader. De vertaling van de oorspronkelijke titel: The fourth Monkey is niet dadelijk een succes.

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.