Zondagmiddag 30 september a.s. is om 13.30 auteur Jeroen Windmeijer te gast bij boekhandel Krings in Sittard om te praten over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers complot (zie ook de nieuwsbrief van 24 augustus jl.).
Vertel ik het de politie of niet? Daar gaat het om in De Tattooverzamelaar, het debuut van Alison Belsham. De eerste thriller die zich afspeelt in Groenland is Meisje zonder huid van Mads Peder Nordbo.
In deze nieuwsbrief ook aandacht voor De aanslag die moest gebeuren van Michiel Janzen, het tiende avontuur van Nick Costa door David Hewson en R.J. Ellory’s De koning van Amerika, de plaats delict Wraak!, de winnaars van de prijsvraag over De echtgenote van Alafair Burke en natuurlijk een nieuwe prijsvraag.

Vertel ik het de politie, of niet?

Alison Belsham won met haar eerste misdaadboek, De Tattooverzamelaar, het Pitch Perfect-evenement van het Bloody Scotland Crime Writing Festival in 2016. Prijs: een uitgever. Ze koos uiteindelijk voor de uitgever van Ragdoll. In haar debuut ontdekt Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam. Inspecteur Francis Sullivan roept haar hulp in bij de zoektocht naar een seriemoordenaar die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze twijfelt of ze Sullivan de identiteit van het volgende slachtoffer moet vertellen of zelf achter de tattooverzamelaar aan te gaan.
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een (engelstalig) interview op tattoolife.com met Alison Belsham.
De tattooverzamelaar
De tattooverzamelaar

Auteur: Alison Belsham
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Eerste Groenlandse thriller

De eerste thriller die zich afspeelt in Groenland! Die schreef de Deen Mads Peder Nordbo met Meisje zonder huid. Nordbo (1970) woont in Nuuk, de hoofdstad van Groenland. Daar verhuist zijn debuut ook de Deense journalist en verse weduwnaar Matthew Cave naar toe om voor de plaatselijke krant te gaan werken. Hij krijgt te maken met een opzienbarende zaak: een recentelijk ontdekte mummy is verdwenen en er wordt een vermoorde politieagent vlak bij de vindplaats aangetroffen. Matthew ontdekt nog vier identieke moorden, gepleegd in 1973, die weer samenhangen met de verdwijning van drie meisjes. Meer mensen lijken weet van de zaak te hebben en de enige die hij lijkt te kunnen vertrouwen is een jonge Groenlandse vrouw die net uit de gevangenis komt.
Klik op het boek voor een fragment.
Meisje zonder huid
Meisje zonder huid

Auteur: Mads Peder Nordbo
Bladzijden: 336
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

De aanslag die moest gebeuren

De aanslag die moest gebeuren is het officiële thrillerdebuut van Michiel Janzen uit Den Haag. Hij gaf eerder in eigen beheer de thriller De Derde Dinsdag uit: vandaar Prinsjesdag als verschijningsdatum. Janzen woont in Den Haag en schrijft faction-verhalen die dicht tegen de werkelijkheid aan schuren. In De aanslag die moest gebeuren raken twee blanke mannen uit Den Haag ieder op hun manier betrokken bij een jihadistisch complot om het populairste extreemrechtse partijkopstuk van het land, Gust Dewilde, te vermoorden. Een radicale cel, een haatimam, een stewardess, een horloge en een potje medicijnen vormen de opmaat tot de aanslag in Schoten.
De aanslag die moest gebeuren
De aanslag die moest gebeuren

Auteur: Michiel Janzen
Bladzijden: 256
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Nick Costa is terug!

David Hewsons recente thrillers speelden zich af in Amsterdam (met de rechercheurs Pieter Vos en Laura Bakker) en in Kopenhagen: hij ‘verboekte’ namelijk op succesvolle wijze de tv-serie The Killing. Maar in De binnenste cirkel voert hij zijn oude bekende held Nick Costa weer op, voor de tiende keer om precies te zijn. Hierin moet hij in Italië een prominent lid van de ’Ndrangheta opsporen die als kroongetuige de duistere zaakjes van nogal wat hoogwaardigheidsbekleders en criminelen openbaar wil maken. Costa zal het vertrouwen van deze bende moeten winnen om zo toegang te krijgen tot de binnenste cirkel zodat hij de overloper naar Rome kan brengen. Maar er is een verrader aan het werk.
Klik op het boek voor een fragment.
De binnenste cirkel
De binnenste cirkel

Auteur: David Hewson
Bladzijden: 336
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Grensvlak tussen spanning en roman

De Brit R.J. Ellory zocht voor De koning van Amerika de grens op tussen spanning en roman. Daartoe neemt hij de lezer mee naar 1937. De Ierse bokser Danny heeft een misdaad met fatale afloop op zijn geweten en neemt de boot naar Amerika. Hij ontmoet broer en zus Mariani, eveneens immigranten die in de hoop op een beter leven naar New York zijn vertrokken. Alle drie jagen ze hun dromen na, via de sloppenwijken van New York tot de glamour van Hollywood. Een weg die niet zonder gevaar is. Ze gaan voor elkaar door het vuur, maar hebben geheimen… zelfs voor elkaar.
Klik op het boek voor een fragment.
De koning van Amerika
De koning van Amerika

Auteur: R.J. Ellory
Bladzijden: 464
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

PD Wraak!

Wie heeft er nou nooit eens zin gehad in een ongegeneerd en vooral politiek niet-correct potje wraak? Daarvoor zullen niet veel mensen de hand voor opsteken. En dus is het ook een heerlijk thema om over te schrijven, want als schrijver ben je god in je eigen universum en kun je heer en meester – en wraker! – spelen zonder je ergens of van iemand iets te hoeven aantrekken. Dat leverde vanoudsher dan ook al tal van mooie en spannende boeken op. “De beste en sterkste verhalen vind ik die waarin ik me met een personage kan identificeren en mezelf in die omstandigheden terecht kan zien komen”, aldus de Britse Jo Jakeman, die in een artikel onder de titel Revenge Novels: Best Read Cold er een tiental op een rij zette.

Tien wraak-boeken
Gillian Flynn – Gone Girl / Verloren vrouw / Donker hart (2012, Gone Girl)
Stephen King – Carrie (1974, Carrie)
Emily Brontë – Woeste hoogten (1847, Wuthering Heights)
Alexander Dumas – De graaf van Monte Cristo (1845, Le Comte de Monte-Cristo )
Agatha Christie – Moord in de Oriënt Express (1933, Murder on the Orient Express)
Olivia Goldsmith – The First Wives Club / Affaires (1992, The First Wives Club)
Sara Taylor – De Laura’s (2016, The Lauras)
Ian McEwan – Notendop (2016, Nutshell)
Stephen Fry – The Stars’ Tennis Balls / Revenge (2000)
Notendop
Notendop

Auteur: Ian McEwan
Bladzijden: 190
Prijs: € 22.9

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag 'De echtgenote' van Alafair Burke

De prijsvraag in de nieuwsbrief van 7 september ging over De echtgenote van de Amerikaanse auteur Alafair Burke.
De vraag was van welk gedrag Rachel Zack beschuldigt.
Het antwoord: Seksistisch gedrag

De gelukkige winnaars van het boek zijn:
Linda Schermer uit Krommenie-West
Maaike Manheim uit Zwolle
Hellen Ottenheim uit Prinsenbeek


Van harte gefeliciteerd en de prijzen komen zo snel mogelijk naar jullie toe.

Prijsvraag vorige nieuwsbrief

Het juiste antwoord was: Seksistisch gedrag.

De prijswinnaars zijn:
1. H. Ottenheim uit Prinsenbeek
2. M. Manheim uit Zwolle
3. L. Schermer uit Krommenie-West

De boeken worden zsm opgestuurd.
 

Nieuwe prijsvraag

Deze keer kunt u een van de drie exemplaren winnen van Wie zint op wraak van Bo Svernström. Dat is de titel van het thrillerdebuut van de Zweed Bo Svernström (1964), de eerste van een serie rond commissaris Carl Edson en de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson. In de buurt van Stockholm wordt een naakte man gevonden, meer dood dan levend. De wreedheid van deze zaak raakt een gevoelige snaar bij Edson, die al lang niet meer de vurige detective is die hij ooit was. Hij bijt zich erin vast, net als Bengtsson, die hij als eerste over de zaak bericht. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn. Wat aanvankelijk criminele afrekening lijkt, blijkt veel gecompliceerder en Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en dreigen zelf het middelpunt te worden.

Fragment en vraag
Klik op het boek voor het fragment om de vraag te antwoorden: wat is de naam van gerechtsarts?

Stuur het antwoord uiterlijk 4 oktober naar ons via dit mailadres.
Wie zint op wraak
Wie zint op wraak

Auteur: Bo Svernström
Bladzijden: 480
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »