Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De koning van Amerika

R.J. Ellory

prijs: € 21.99

464 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026145261


Over het boek

R.J. Ellory schreef met ‘De koning van Amerika’ (‘Kings of America’) op het snijvlak van spanning en roman. Laat je meevoeren naar het Amerika van eind jaren ’30.Van de rauwe straten van New York tot de glitter and glamour van Hollywood.

1937. De Ierse bokser Danny heeft een misdaad met fatale afloop op zijn geweten en neemt de boot naar Amerika. Hij ontmoet broer en zus Mariani, eveneens immigranten die in de hoop op een beter leven naar New York zijn vertrokken. Alle drie jagen ze hun dromen na, via de sloppenwijken van New York tot de glamour van Hollywood. Een weg die niet zonder gevaar is. Ze gaan voor elkaar door het vuur, maar hebben geheimen… zelfs voor elkaar.

De Britse R.J. Ellory is een veelbekroond auteur. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en zonder uitzondering met prachtige recensies beloond.

‘Ellory’s stijl is krachtig en precies en zijn dialogen kunnen zo in een filmscript. Steeds opnieuw schrijft hij boeken die verrassen en overdonderen.’- De Standaard
TitelDe koning van Amerika
Auteur(s)R.J. Ellory, R.J. Ellory
ISBN9789026145261
Afmetingen230x151x39 mm
Aantal pagina's464
UitgeverDe Fontein Romans & Spanning
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht688 gram

  Koning van de spannende roman

Geschreven op donderdag 18 april 2019 door Charlotte Veltman
Ellory?s boeken spelen zich af in de Verenigde Staten. Hij heeft kennis van zaken en neemt research serieus. Het lijkt alsof je erbij bent in zijn boeken, zo beeldend kan hij schrijven. Danny?s droom is om bokser te worden en een mooie toekomst lijkt onder handbereik. Maar hij neemt verkeerde keuzes en belandt steevast in de problemen. Het komt zelfs zover dat hij Ierland moet ontvluchten. Hij vlucht naar de Verenigde Staten en ontmoet de Corsicaanse immigranten Nicky en Lucia Mariani. Lucia wil graag in Hollywood een ster van het witte doek worden. Deze drie levens worden met elkaar verstrengeld en niet op een positieve manier. Vanaf het begin sleurt Ellory je mee in de levens van deze drie jonge mensen. Daar is hij een meester in, net als het proza dat hij schrijft. Wonderlijk hoe mooi deze auteur kan schrijven en er ook voor zorgt dat je niet kwaad kan worden op hoofdpersonen die slechte keuzes maken. Want Ellory heeft oog voor de psyche. En soms lijken mensen voor het ongeluk geboren. ?De koning van Amerika? is niet een snel boek, alles komt traag op gang, net zoals zijn eerdere boeken. Ook zijn er veel personages en zijlijnen. De verhaallijnen van Danny, Nicky en Lucia blijven recht overeind staan, net zoals een bokser dat behoort te doen. ?De koning van Amerika? is een lijvig, ontroerende, spannende roman.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.