Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Wie zint op wraak

Bo Svernström

prijs: € 17.99

480 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402730609


Over het boek

'Sterkste Zweedse thriller van het jaar.' **** De Telegraaf.

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.
Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn.
Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

Wie zint op wraak is een briljante thriller die onder je huid kruipt en waarin niets is wat het lijkt.

Over Wie zint op wraak:
‘Een schoonheid; veel onderhuidse spanning, psychologische diepgang en goed uitgediepte personages met elk hun morele dilemma's.’ Thrillzone
‘Hij weet prima raad met fictie en bouwt zijn plot aanvankelijk keurig volgens de regels op. Maar dan zet hij het hele verhaal op zijn kop en verandert alles. Een schijnbaar doorsnee boek blijkt een meer dan uitstekende thriller.’ **** VN Detective- en Thrillergids
TitelWie zint op wraak
Auteur(s)Bo Svernström, Bo Svernström
Vertaler(s)Edith Sybesma, Edith Sybesma
ISBN9789402730609
Afmetingen216x141x40 mm
Aantal pagina's480
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.99
BindwijzePaperback
Gewicht626 gram

  Niet voor tere zieltjes

Geschreven op zaterdag 22 december 2018 door Wemmie Wolf
De Zweedse auteur Bo Svernström laat met zijn debuut een onuitwisbare indruk achter. Het is een boek vol met gewelddadigheden, brute moorden waarbij details niet worden geschuwd. Recht voor zijn raap en zonder de beschrijvingen van het donkere Scandinavische gebied wat soms zo kenmerkend is voor deze thrillers. Carl Edson is wat uitgekeken op zijn vak, voelt zich uitgeblust en hij zit in een impasse wat zijn relatie betreft. Een lugubere moord schudt hem wakker en houdt hem en zijn team in de greep. Het eerste slachtoffer wordt meer dood dan levend gevonden en Carl Edson hoopt dan ook dat dit slachtoffer wat meer duidelijkheid kan verschaffen. Echter, de man overlijdt zonder iets meer te kunnen vertellen. Al snel volgen er meer moorden en de onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson doet verslag van deze seriemoorden. De verhouding politie-journalistiek is geen warme verhouding maar meer een verplicht nummer. Alexandra moet soms bedelen om stukjes informatie. Vanuit een ander perspectief worden we deelgenoot van de gedachten van de moordenaar, tot in detail worden de moorden beschreven. Door de keuze van de auteur om de moorden vanuit het perspectief van de dader te vertellen beleef je de moorden voor een tweede keer. De moorden staan centraal waardoor het niet draait om de commissaris en zijn team, hun karakters worden niet uitgediept. Persoonlijk vind ik dit geen probleem omdat het hoe en waarom op de voorgrond staat. Hoe komt de dader tot deze weerzinwekkende moorden, wat is er allemaal tijdens de jeugd en opvoeding binnen dat gezin gebeurt? Begrip en mededogen is er absoluut niet maar uiterst intrigerend beschreven hoe een verknipte jeugd en een traumatische gebeurtenis kan leiden tot de slachtpartijen. Het eind is mogelijk iets te vergezocht maar het boek in zijn geheel, met een vlotte verhaallijn en een fijne schrijfstijl maakt dit meer dan goed. Voor mij was dit echt een pageturner. Een volgend boek van deze schrijver zou ik graag willen lezen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.