Deze keer aandacht voor het veelbelovende debuut van A.J. Finn, nieuwe thrillers van Ellen De Vriend, de opvolger van de VN-thriller 2017 van Graeme Macrae Burnet, de net verschenen nieuwe thriller van Jane Harper (prijsvraag en de prijswinnaars) en de Plaats Delict ligt in het verlengde daarvan: 'Down under'.

Hitchcockiaans

De vrouw in het raam in kwestie is Anna Fox. Ze woont alleen en verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna door haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe. Niets (b)lijkt wat het is in deze psychologische thriller die – inderdaad – doet denken aan het werk van Alfred Hitchcock.
Lees HIER een fragment.

 
De vrouw in het raam
De vrouw in het raam

Auteur: A.J. Finn
Bladzijden: 416
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Niets is wat het lijkt...

Vermist is na Bitterzoet (2013) en de YA-thriller Crush (2014) de derde thriller van Ellen de Vriend. Daarin is horecaondernemer Britt Hulsman al zesentwintig jaar gelukkig getrouwd met accountant Richard, samen hebben ze drie dochters en vier koffiebars, een bestaan waar velen jaloers op zijn. Zij genieten met volle teugen van een weekend in een bed & breakfast in Zeeland. Als Britt na haar ochtendwandeling terugkeert naar de B&B, lijkt Richard van de aardbodem verdwenen. Hier is niets wat het lijkt en is niemand wie hij zegt te zijn.
 Klik HIER voor een fragment.

 
De erfgename
De erfgename

Auteur: Ellen De Vriend
Bladzijden: 304
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »

Opvolger VN-thriller 2017

De verdwijning van Adèle Bedeau is de nieuwe thriller van Graeme Macrae Burnet die met Zijn bloedige plan VN-thriller van het jaar werd in 2017. Dit boek is een psychologische portret van een buitenstaander die door zijn eigen verbeelding tot het uiterste wordt gedreven.  Manfred Baumann is een eenling: sociaal onhandig en altijd slecht op zijn gemak. Nauwgezet houdt hij Adèle Bedeau in de gaten, tot zij op een dag van de aardbodem verdwijnt. Georges Gorski - een detective die gekweld wordt door zijn onvermogen om zijn eerste misdaad op te lossen - krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek doet Manfreds wereld op zijn grondvesten schudden en dwingt hem om geheimen uit zijn verleden onder ogen te zien.

 
De verdwijning van Adèle Bedeau
De verdwijning van Adèle Bedeau

Auteur: Graeme Macrae Burnet
Bladzijden: 272
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Prijswinnaars

St. Petersburg was de oplossing van de vorige prijsvraag over De poppenspeler. Moslou noir deel 1 van Grebe & Leander.
De winnaars zijn:
Janine Bertens, Tilburg
Nicoline Lopez, Almere
Paula Wielick, Sliedrecht.
Gefeliciteerd en de boeken komen zo snel mogelijk naar jullie toe.

Prijsvraag 'Wildernis' van Jane Harper

De Australische Jane Harper verraste verleden jaar vriend en vijand met De droogte (winnaar Golden Dagger) en nu is er dan haar nieuwe thriller, Wildernis.Hierin is de hoofdrol weer weggelegd voor federaal agent Aaron Falk. Na een zware, regenachtige trektocht bereiken slechts vier van de vijf vrouwen de eindstreep. Falk is extra geïnteresseerd in de vermiste vrouw omdat zij namelijk zijn klokkenluider is en weet heeft van bepaalde geheimen over haar werk en haar collega’s. Falk krijgt verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. Hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden...
 
Fragment en vraag
Lees HIER het fragment uit Wildernis. De vraag luidt: Hoe luidt de naam en wat is de leeftijd van de vermiste vrouw van het groepje vrouwen dat een teambuildingsuitstapje maakt in de Australische wildernis?

Inzendingen kunt u uiterlijk tot 5 april a.s ons sturen: klik HIER.
 
 
Wildernis
Wildernis

Auteur: Jane Harper
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict Australië

Jane Harper werd geboren in het Britse Manchester, emigreerde op haar achtste met haar ouders naar Australië, kwam terug naar Engeland als teenager, maar vestigde zich tien jaar geleden definitief 'Down under'. Het bleek een vruchtbare bodem voor haar twee thrillers tot nu toe.

Overzicht en greep
Dat gaat niet alleen voor haar op, want er kwamen al eerder goede auteurs vandaan. Klik HIER (zoekterm ‘Australie’ invullen) voor een compleet overzicht. Alvast een greep daaruit:
Max Barry (twee financiële thrillers); Helen FitzGerald; Anna George; Katherine Howell; Gabrielle Lord; Liane Moriarty; Malla Nunn; Tony Park; Nick Pengelley (twee spionagethrillers over Ayesha Ryder); Matthew Reilly ("testosteronthrillers"over Shane 'Scarecrow' Schofield en Jack West Jr.); de veel geprezen en gelauwerde Michael Robotham; Anna Snoekstra (met Nederlandse voorouders); Grant Sutherland; de eerder deze maand overleden Peter Temple (onder meer drie politieromans over Jack Irish); Janette Turner Hospital (lees het indrukwekkende De Feniksclub (2003) en de politieromans van Michael White.

 
Als twee druppels water
Als twee druppels water

Auteur: Anna Snoekstra
Bladzijden: 320
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Recent verschenen 
De handelaar deel 2 Moskou Noir trilogie
De handelaar deel 2 Moskou Noir trilogie

Auteur: Camilla Grebe
Bladzijden: 383
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »
Het verloren meisje
Het verloren meisje

Auteur: Eve Chase
Bladzijden: 336
Prijs: € 17.99

Informatie  Meer informatie »
De Parijse connectie
De Parijse connectie

Auteur: Gerrit Barendrecht
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »
Machtsspel
Machtsspel

Auteur: Chris Ryan
Bladzijden: 368
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »