Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De handelaar deel 2 Moskou Noir trilogie

Camilla Grebe

prijs: € 20.99

383 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026341977


Over het boek

In het tweede deel van de serie ‘Moskou Noir’ van Grebe & Leander, ‘De handelaar’, wordt de Zweedse ambassadeurszoon op een zomernacht dood gevonden in Moskou. Naast hem ligt een zwaargewonde callgirl, die tegen alle verwachtingen in weet te overleven. Rechercheur Skoerov wordt op de zaak gezet. Hij laat zijn vriend Tom Blixen solliciteren op de baan die de overledene had bij het Russische bedrijf Maratech. Tom ontdekt algauw dat Maratech een dekmantel is voor illegale wapenhandel en vermoedt een complot dat reikt tot in de allerhoogste politieke kringen. Ondertussen werkt Rebecka Hägg, Toms vriendin, aan de grootste financiële deal van haar leven. De verkoop van aandelen aan de Amerikaanse bank Lehman Brothers zal haar in één klap miljonair maken. ‘Moskou Noir. De handelaar’ van Grebe & Leander geeft een prachtig beeld van de duistere kanten van Moskou. Schrijfster Camilla Grebe verdiende haar sporen als thrillerauteur samen met haar zus Åsa Träff. Paul Leander-Engström heeft de Russische zakenwereld van binnenuit leren kennen. Voor ‘Moskou Noir’ bundelden ze hun krachten.
TitelDe handelaar deel 2 Moskou Noir trilogie
Auteur(s)Camilla Grebe, Camilla Grebe, Paul Leander-Engström, Paul Leander-Engström
OndertitelMoskou Noir
ISBN9789026341977
Afmetingen215x137x32 mm
Aantal pagina's383
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht496 gram

  Ongewisse

Geschreven op zondag 2 december 2018 door Jos van Cann
Moskou, zomer 2008. De Zweedse zakenman Tom Blixen is gelukkig met vrouw en kinderen, maar verveelt zich. Zijn echtgenote is directeur van een investeringsbank die op het punt staat te worden verkocht, waardoor zij kan cashen en hij doet de kinderen en het huishouden maar wil weer aan de slag. Die kans komt wanneer Oscar Rieder, de zoon van de Zweedse Ambassadeur overlijdt en zijn vriendin zwaargewond wordt aangetroffen in de Zweedse ambassade. Hoofdaanklager - en niet rechercheur zoals op het omslag staat - Sergej Skoerov en zijn inspecteur Anton Levin krijgen de zaak op hun bordje. Skoerov wijst zijn Zweeds vriend op de vacature bij Maratech. Tom krijgt de baan bij het electronica- en wapenconcern. Daar ontdekt hij al snel dat Rieder illegale wapenhandel op het spoor was en dat is hem fataal geworden. Want die handel reikt verder dan het management van het bedrijf en is in handen van een mysterieuze handelaar. Tom gaat op onderzoek uit en dreigt te worden vermalen tussen zijn eigen ambities, zijn gezin, het bedrijf en de Russische justitie en geheime dienst.

Ervaring
Camilla Grebe en Paul Leander-Engström kunnen beide bogen op ervaring in het bedrijfsleven, maar de laatste ook in de Russische zakenwereld. Dat geeft ook De handelaar meerwaarde omdat het tweetal duidelijk weet te maken hoe zwaar persoonlijke relaties wegen in Rusland. Dat gaat wel nogal eens ten koste van de plot en de vaart waardoor de spanning er pas laat in komt. De handelaar is het tweede deel van de Moskou noir-trilogie van de Zweden, maar wie hij of zij is blijft nog in het ongewisse. Deel 3, De meesterspion, moet de oplossing bieden.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.