Het najaar brengt weer veel nieuwe thrillers. Een greep daaruit met nieuwe boeken van Stephen King - Holly; Carina van Leeuwen - Feniks; Jane Harper - Verstoten; Camilla Grebe - In eeuwigheid; Daniel Cole - Jackdaw en David Lagercrantz - Memoria. Ook dit najaar wordt de Hermes Thriller Award 2023 uitgereikt waarvoor onlangs de nominaties bekend zijn gemaakt. Veel leesplezier!

Stephen King 'Holly'

Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter Bonnie kunnen vinden, weet Holly Gibney niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona en haar (behoorlijk gecompliceerde) moeder is net overleden. Eigenlijk zou Holly met verlof moeten zijn. Maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.
Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Als gepensioneerd, getrouwd stel leiden ze een gelukkig bestaan. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun mooie huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos.
Klik op het boek voor een fragment.

Holly
Holly

Auteur: Stephen King
Bladzijden: 528
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Carina van Leeuwen ‘Feniks’

In dit tweede deel van de deze Cold Cases reeks klinkt er weerstand uit verschillende hoeken wanneer de nieuwe minister-president de opdracht geeft om het Catshuis te renoveren. Politiek Den Haag is verdeeld, maar het hardste tegengeluid komt vanuit de activistische milieugroep Xtreme Rebellen. Tijdens hun bezetting van het Catshuis wordt een gruwelijke ontdekking gedaan, waarna het rechercheteam inclusief journalist Lyn Riley een onderzoek naar een misdaad van jaren geleden start.
Wanneer een betrokken politiek figuur overlijdt onder verdachte omstandigheden, neemt de druk op het team toe. Ondertussen moet Lyn in de nasleep van een eerder gevonden lijk in een autowrak voor eens en voor altijd afrekenen met de demonen uit haar eigen verleden. Komt de waarheid na al die jaren alsnog naar boven?
Klik op het boek voor een fragment.

Feniks (Cold case 2)
Feniks (Cold case 2)

Auteur: Carina van Leeuwen
Bladzijden: 312
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jane Harper 'Verstoten'

Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen. Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen. Waarom verlaat een moeder haar kind? Wat is er gebeurd met Kim Gillespie?
Klik op het boek voor een fragment en een recensie.

Verstoten
Verstoten

Auteur: Jane Harper
Bladzijden: 464
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Camilla Grebe 'In eeuwigheid'

Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen.
Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen.
Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

In eeuwigheid
In eeuwigheid

Auteur: Camilla Grebe
Bladzijden: 368
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Daniel Cole 'Jackdaw'

Rechercheur Scarlett Delaney arriveert op de plaats delict van een onmogelijke moord: de onthoofding van een beroemde socialite tijdens een drukbezocht feest, gruwelijke foto's die op haar eigen sociale media werden geüpload en haar lichaam dat vervolgens op onverklaarbare wijze verdween. De derde moord in korte tijd, met dezelfde handelswijze... ongetwijfeld het werk van de door de media genaamde Jackdaw killer.
Scarlett moet samenwerken met Henry Devlin, de knappe en charmante ‘privédetective’ die is ingehuurd om te doen wat de politie niet lijkt te kunnen. Maar zal de aantrekkingskracht van hun eigenbelang en hun tikkende tijdbom van een relatie lang genoeg standhouden om hen beiden veilig tot het bittere einde te helpen?
Klik op het boek voor een fragment.

Jackdaw
Jackdaw

Auteur: Daniel Cole
Bladzijden: 320
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

David Lagercrantz 'Memoria'

Na  Obscuritas is dit de tweede thriller over de psycholoog Hans Rekke en de agente Micaela Vargas. Daarin is Claire Lidman al veertien jaar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Als hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp. Het onderzoek leidt het duo terug in de tijd en Rekke wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen uit het verleden: hij moet zijn vroegere aartsvijand, Gabor Morovia, weer onder ogen komen. Intussen wordt Micaela lastiggevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekkes dochter Julia is.
Klik HIER voor een fragment en op het boek voor een recensie.

Memoria
Memoria

Auteur: David Lagercrantz
Bladzijden: 400
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Nominaties Hermes Thriller Award 2023

Volgende maand wordt voor de tweede keer de Hermes Thriller Award uitgereikt. Daarvoorstuurden uitgeverijen in totaal 98 boeken in. De negenkoppige jury kozen allereerst een longlist. Hieruit volgden deze vijf genomineerden, waaronder drievoudig winnaar Charles den Tex en Elvin Post, die negentien jaar geleden met zijn debuut Groene Vrijdag de Gouden Strop won:

Gerrit Barendrecht – De Ripper Connectie
Boris Dittrich – Het laatste woord
Elvin Post – Breekpunt
Pamela Sharon – Oktober Koning
Charles den Tex – De Repair Club

Prijsuitreiking
In 2022 was het Bas Haan die met zijn thrillerdebuut Lenoir de Hermes Award en een cheque van 500 euro in de wacht sleepte. Zaterdag 7 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt in een zalencentrum in Ermelo. Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol (Eus) zal de prijs uitreiken.

Het laatste woord
Het laatste woord

Auteur: Boris Dittrich
Bladzijden: 256
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »