Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verstoten

Jane Harper

prijs: € 22.99

464 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400516342


Over het boek

Tijdens een drukbezocht festival op een warme lenteavond ligt een baby alleen in haar wagen, terwijl haar moeder opgaat in de menigte.

Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen. Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen.

Waarom verlaat een moeder haar kind? Wat is er gebeurd met Kim Gillespie?

‘En weer bewijst Harper dat niemand beter is in het creëren van een stortvloed aan suspense met een intiem, personagegedreven verhaal. Harpers vele fans zullen weer genieten.’ – David Baldacci

‘Harper geeft haar vele fans waar ze op hoopten: een prachtig geobserveerd misdaadverhaal in een weelderige setting, met een hoofdrol voor de geliefde Aaron Falk.’ – Sydney Morning Herald
TitelVerstoten
Auteur(s)Jane Harper
ISBN9789400516342
Afmetingen216x140x30 mm
Aantal pagina's464
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht460 gram

  Waardige afsluiter Falke-trilogie

Geschreven op maandag 21 augustus 2023 door Jos van Cann

In het laatste deel van de trilogie – na het prachtige debuut De droogte (2016) en de opvolger Wildernis (2017) – gaat financieel rechercheur terug naar Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio, voor het doopfeest van de baby van zijn beste vriend. Maar het stadje – en ook zijn vriendenkring – zuchten nog altijd onder de verdwijning van van Kim Gillespie, een jaar eerder. Zij verdween tijdens de openingsavond van het jaarlijkse wijnfestival terwijl ze haar zes weken oude baby op een parkeerplaats achterliet. Falk vermoedt al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. De vragen die door zijn hoofd spoken moèt hij oplossen. Ook voor zijn eigen gemoedsrust.

Suspense
Het omslag geeft al een deel van de antwoorden weer – “niet iedereen vertrekt vrijwillig”, maar dat ligt bij een detective voor de hand. Harper neemt flink de ruimte om de historie te schetsen, zowel het heden als van een jaar geleden. Dat zorgt in het eerste deel van het verhaal voor traagheid (in uitgeverstaal: suspense). Dat compenseert ze echter ruimschoot in in het tweede deel van het verhaal door met name ook wat meer plaats te maken voor de persoonlijke verhoudingen tussen de personages en vooral van Falk. Mooie afsluiter van de trilogie maar niet zo sterk als het eerste deel.

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.