Een zeer mooie buit in deze nieuwsbrief. Wat dacht u van: Nicci French - De gunst, Charles den Tex - De Repair Club en SA Cosby's debuut Een laatste uitweg. Maar ook nieuwe boeken van Belinda Bauer - Vaderskind. Toni Coppers - Jacht, Sarah Goodwin - Gestrand en Riley Sager - Overleef de nacht.
Tot slot selcteerde een honderdkoppige (!) lezersjury vijf kanshebbers voor de Hebban-thriller-prijs die 9 juni tijdens de Avond van het Spannende Boek wordt uitgereikt.

Nicci French 'De gunst'

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?
Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden — en het er levend van af te brengen.
Klik op het boek voor een fragment.

De gunst
De gunst

Auteur: Nicci French
Bladzijden: 416
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Charles den Tex 'De Repair Club'

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt hem in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. John beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.
De Repair Club komt onmiddellijk in actie om ook deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

Fragement & recensie
Klik HIER voor een fragment en HIER voor de recensie van Rob van Scheers in de Volkskrant.

De Repair Club
De Repair Club

Auteur: Charles den Tex
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

S.A. Cosby 'Een laatste uitweg'

Beauregard 'Bug' Montage is een goudeerlijke monteur, een liefhebbende echtgenoot en een hardwerkende vader. Maar ooit was Bug de man die van de heuvels van North Carolina tot de stranden van Florida bekendstond als de beste vluchtautobestuurder van de Oostkust.
Wanneer zijn zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven in elkaar dreigt te storten voelt hij de onverbiddelijke aantrekkingskracht van de wereld van bloed en kogels. Als een vroegere kennis hem vertelt over een overval op een juwelier die niet mis kán gaan, heeft Bug het gevoel dat hij niet anders kan dan weer achter het stuur plaats te nemen. En Bug is op zijn best als de geur van benzine zich vermengt met de geur van angst.
Achtervolgd door de geest van wie hij ooit was en de vader die verdween wanneer hij hem het meest nodig had, moet Bug een laatste uitweg vinden.

Enthousiast recensie & fragment
Arjen Ribbens schreef een enthousiaste recensie in NRC en klik HIER voor een fragment.

Een laatste uitweg
Een laatste uitweg

Auteur: S.A. Cosby
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Belinda Bauer 'Vaderskind'

Op de stranden en kliffen van Noord-Devon vallen jonge vrouwen ten prooi aan een zieke geest. De man dwingt hen zich uit te kleden en vervolgens hun moeders te bellen, zodat deze getuige kunnen zijn van de moord op hun dochters. De eerste twee vrouwen weten nog te ontsnappen, maar dan wordt het lichaam van een derde slachtoffer gevonden.
De tienjarige Ruby Trick woont met haar somberende moeder en werkeloze vader in het kustdorpje Limeburn dat langzaamaan in zee verdwijnt. Ruby heeft haar eigen problemen. Pestkoppen in de schoolbus. De dreigende scheiding van haar ouders. Maar haar vader is haar held en als ze hem kan helpen de moordenaar te vinden, komt alles misschien toch nog goed.
Klik op het boek voor een fragment.

Vaderskind
Vaderskind

Auteur: Belinda Bauer
Bladzijden: 368
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Toni Coppers 'Jacht'

Liese Meerhout, inspecteur bij de afdeling Moordzaken, bindt samen met haar vertrouwde team de strijd aan tegen nietsontziende drugbendes die in de Antwerpse haven actief zijn. De jacht begint nadat een onschuldige vrouw levenloos wordt gevonden in een loods. Haar lichaam vertoont sporen van vreselijke folteringen. Voor Liese is dit helaas niet de laatste gruweldaad waarmee ze in dit onderzoek wordt geconfronteerd. Zal ze haar omgeving kunnen beschermen tegen de tentakels van de onderwereld? En haar integriteit?

Jacht
Jacht

Auteur: Toni Coppers
Bladzijden: 336
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Sarah Goodwin 'Gestrand'

Nadat ze een jaar hebben overleefd op een onbewoond Schots eiland voor een realityprogramma, wachten acht mensen op een strand op de boot die hen eindelijk komt ophalen. De zon zakt al achter de horizon, maar er is nog geen boot te zien. Hebben ze de dagen verkeerd geteld? Een dag verstrijkt, en nog een, en nog steeds komt er niemand. De paniek slaat toe. Zijn ze bewust achtergelaten? De sfeer binnen de groep was al gespannen maar bereikt een nieuw dieptepunt en de groep valt uit elkaar. En voor Maddy, toch al het buitenbeentje, wordt het nog veel, veel erger.
Klik op het boek voor een fragment.

Gestrand
Gestrand

Auteur: Sarah Goodwin
Bladzijden: 336
Prijs: € 23.99

Informatie  Meer informatie »

Riley Sager 'Overleef de nacht'

Het is november 1991. De muziek van Nirvana wordt veel gedraaid, er zijn nog geen mobiele telefoons en studente Charlie Jordan zit in een auto met een man die misschien wel een seriemoordenaar is. Josh Baxter, de chauffeur, is een vreemde voor Charlie. Ze ontmoette hem bij het mededelingenbord op de campus, waar ze een briefje ophing omdat ze een lift wilde naar Ohio. Josh was op zoek naar een medepassagier met wie hij de benzinekosten kon delen. Beiden hebben goede redenen om snel te vertrekken. Charlie rouwt nog altijd om haar beste vriendin, die het derde slachtoffer werd van de zogenaamde Campus Killer. Josh zegt dat hij snel naar huis moet om voor zijn zieke vader te zorgen, maar is dat wel zo? Terwijl ze in het holst van de nacht over de lege snelwegen razen, bekruipt Charlie het gevoel dat Josh weleens de Campus Killer zou kunnen zijn. Is hij werkelijk een koelbloedige moordenaar? Of gaat Charlies levendige fantasie met haar aan de haal?
Klik op het boek voor een fragment.

Overleef de nacht
Overleef de nacht

Auteur: Riley Sager
Bladzijden: 344
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Hebban Thrillerprijs genomineerden

Voor de lezerscommunity Hebban.nl selecteerde een honderdkoppige lezersjury deze vijf kanshebbers voor de belangrijkste lezersjuryprijs voor het spannende boek:
Het mollenfeest van Dominique Biebau (Uitgeverij Vrijdag),
Lenoir van Bas Haan (Ambo|Anthos uitgevers),
De perfecte engel van Eva Nagelkerke (HarperCollins Holland),
De Camino van Anya Niewierra (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff) en
Vogeleiland van Marion Pauw (The House of Books).

De Hebban Thrillerprijs 2022 wordt uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek op donderdag 9 juni in de Bibliotheek aan de Neude in Utrecht. De uitreiking is onderdeel van het programma ‘De Nederlandse Thrillerprijzen’ waarin tevens de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Zilveren Strop worden uitgereikt.

De Camino
De Camino

Auteur: Anya Niewierra
Bladzijden: 384
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »