Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De Repair Club

Charles den Tex

prijs: € 22.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402709520


Dit boek is vervangen door ISBN 9789402714487. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Over het boek

De Repair Club is genomineerd voor de NBD Biblion Gouden Strop 2023. Superieur vakwerk van Charles den Tex: een ijzersterke spionagethriller met een onvergetelijk personage in de hoofdrol.

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt John in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hij beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.
 
De Repair Club komt onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

‘Godallemachtig, wat kan Den Tex goed schrijven!’ VN Detective en Thrillergids *****

‘Opnieuw heeft Den Tex een Gouden Strop-waardig verhaal afgeleverd.’ De Telegraaf

‘Charles den Tex onderstreept met de spionagethriller De Repair Club dat hij Nederlands beste thrillerauteur is.’ NRC

‘Met De Repair Club laat Charles den Tex nog maar weer eens zien wat een buitengewone goede schrijver hij is. Het boek is van het begin tot het eind een mooi verhaal. Het plot klopt en de hoofdrolspelers staan als een huis. Wat wil je als liefhebber van spannende boeken nog meer.’ Nederlands Dagblad
TitelDe Repair Club
Auteur(s)Charles den Tex
OndertitelHoe herstel je de grootste fout uit je leven: verraad?
ISBN9789402709520
Is vervangen door ISBN9789402714487
Afmetingen225x151x33 mm
Aantal pagina's384
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht578 gram

  Wat een boek!

Geschreven op maandag 16 mei 2022 door Jos van Cann

De Repair Club – de stichting ErCé – telt vier toegewijde leden, waaronder John Antink, voormalig hoofd van de geheime dienst. Ze repareren om de twee weken huishoudelijke en elektronische apparaten. Ze zijn toegewijd aan elkaar, aan hun verleden en aan het repareren van wat kapot is of vroeger fout is gegaan. Een briefje met ‘2.349.7/zu/744353’ –   en de loop van een pistool – confronteren Antink, inmiddels vijf jaar met pensioen, met een los eindje in zijn carrière. Wanneer hij daarin begint te graven en te zoeken, rakelt hij zaken op waar hij liever niet meer mee te maken wil hebben: “Elk lijntje loopt naar een lijk in de kast. Sommige kasten moeten dicht blijven tot na zijn dood”. Een diplomatiek akkefietje zorgt er tegelijkertijd voor dat hij weer wordt ingeschakeld door zijn opvolger bij de dienst. Een en ander begint voor Antink dan aardig door elkaar en uit de hand te lopen: “Hij heeft geen geheimen; hij is zelf een geheim”.

Nominatie
Den Tex (1952) verdient met De Repair Club – zijn veertiende thriller - nu alvast zijn zevende (!) nominatie voor de Gouden Strop 2023, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller die hij drie keer won (in 2008 met Cel, in 2006 met De macht van meneer Miller en in 2002 met Schijn van kans). En terecht genomineerd, want het is een ‘echte Den Tex’ in die categorie, misschien wel zijn beste tot nu toe. De lezer krijgt niet alleen een goed verhaal met prachtige personages voorgeschoteld; het is ook nog een lesje moderne geschiedenis en meer in het bijzonder over de laatste jaren voor het definitieve uiteenvallen van de Sovjet Unie. En de rol van het westen om dit te bespoedigen door het faciliteren van het wegsluizen van veel geld door machtige partijleden.

Persoonlijk
Dat gebeurt aan de hand van het persoonlijke verhaal van John Antink oftewel Max Danzler zoals hij heette in de jaren tachtig in het Oost-Duitse Dresden. Het is de wereld van geheime diensten, spionnen, dubbelspionnen, verraad en eigen gewin; een wereld die John le Carré zo goed kende en beschreef in zijn thrillers. John le Carré is dood, in Nederland hebben we Charles den Tex. Wat een boek…
Klik HIER voor een fragment en HIER voor de recensie onlangs van Rob van Scheers in de Volkskrant.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!