Goed nieuws voor de liefhebbers van het werk van Esther Verhoef: haar nieuwe thriller, De nachtdienst, komt eraan. Verder nieuwe boeken van Helen Fields - Perfecte dood; Katrine Engberg Dodenmasker; Bas Haan - Lenoir; Clare Mackintosh Gegijzeld; Patrick Conrad - De verdwijningen; Kiki van Dijk - Vlieland en Eva Eich debuteert met twee Escape Room-thrillers: Het geheim van de speelgoedmaker en De schaduw van de raaf.

Dinsdag 6 juli verschijnt De nachtdienst, de nieuwe Esther Verhoef

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is. De mysterieuze patiënt verstoort niet alleen haar dienst; ze blijkt nooit meer veilig te zijn.

De nachtdienst
De nachtdienst

Auteur: Esther Verhoef
Bladzijden: 390
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Helen Fields 'Perfecte dood'

In het derde deel (na Perfecte resten en Perfecte prooi) in de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner, houdt een seriemoordenaar Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.

Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak, lijkt het.
Klik op het boek voor een fragment.

Perfecte dood
Perfecte dood

Auteur: Helen Fields
Bladzijden: 456
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Katrine Engberg 'Dodenmasker'

Het derde deel van haar Bureau Kopenhagen-reeks (na Glazen vleugels en De krokodilvogel) verdwijnt de vijftienjarige Oscar, kind uit een rijke, excentrieke familie uit Kopenhagen. Aanvankelijk gaat men er van uit dat hij is weggelopen.
De enige concrete aanwijzing die rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner hebben, is een cryptisch citaat uit een roman, dat lijkt te verwijzen naar zelfmoord. Had Oscar aanleiding zichzelf van het leven te beroven? Dan wordt er een lichaam gevonden bij een vuilverbrandingsinstallatie. Het slachtoffer blijkt gedood op dezelfde avond dat Oscar verdween. Maar waar ís Oscar?
Klik op het boek voor een fragment.

Dodenmasker
Dodenmasker

Auteur: Katrine Engberg
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Bas Haan 'Lenoir'

In zijn debuut als thrillerauteur stelt Nieuwsuur-journalist Bas Haan de vraag: Wat als moord de enige weg is naar gerechtigheid? De Rotterdamse hoofdinspecteur Lenoir komt met een pistool in zijn bebloede hand bij bewustzijn. Naast hem ligt topadvocaat Danny Vos, zijn zwager, met een kogelgat in zijn hoofd. Lenoir kan zich niets herinneren. Is hij de moordenaar? Normaal is hij degene die in cold-case-zaken op moordenaars jaagt, met eindeloos veel geduld en volharding. Hij heeft zich net vastgebeten in de eerwraakzaak van de vermoorde Naima Farah, waarin een oude bekende van hem als mogelijke hoofdverdachte opduikt. Maar nu zit justitie opeens achter hem aan en stapelt het bewijs tegen Lenoir zich op. Ondertussen raakt hij steeds verder verstrikt in een web waarin van alles uit zijn verleden samenkomt. Is dan echt iedereen in staat tot moord? Voor wie is hij bereid een leven te nemen?

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een interview met Haan.

Lenoir
Lenoir

Auteur: Bas Haan
Bladzijden: 328
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Clare Mackintosh 'Gegijzeld'

In Mackintosh' vierde vertaalde thriller staat het huwelijk van stewardess Mina op springen en zijn er grote zorgen om haar dochtertje. Haar selectie voor de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney is dus een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.
Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…
Klik HIER voor een filmpje waarin Mackintosh haar nieuwste boek toelicht.

Gegijzeld
Gegijzeld

Auteur: Clare Mackintosh
Bladzijden: 416
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Patrick Conrad 'De verdwijningen'

In de nieuwe roman noir van Patrick Conrad raken in het Antwerpen van de jaren ‘70 mensen vermist die in contact staan met de familie Torfs. Nadat op 22 juli 1974 de rode handtas van professor Franse literatuur Rina Torfs wordt teruggevonden op de werf van de premetrowerken, beginnen de speurders van de Antwerpse recherche een routineonderzoek naar haar verdwijning. Ook haar voormalige vriend, de verlopen hippie en mislukte dichter Valère, begint zoektocht in opdracht van haar steenrijke grootmoeder ‘Medusa’ Torfs. Hij wordt in een draaikolk van leugens en geweld meegesleurd waaraan hij niet meer kan ontsnappen. Rina’s verdwijning blijkt slecht de eerste in een uitdijende reeks.

De verdwijningen
De verdwijningen

Auteur: Patrick Conrad
Bladzijden: 320
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Twee Escape Room-thrillers van Eva Eich

“Escaperoom-avonturen voor jong en oud. Geniet van een spannend verhaal, los de raadsels op en vind je weg naar de uitgang!”, aldus de uitgever. Er verschijnen er maar liefst twee tegelijk van de Duitse schrijfster. In Het geheim van de speelgoedmaker ontvangt journalist Daniel Falk vlak voor kerst een mysterieus bericht, dat hem naar een speelgoedmaker leidt die al jaren in coma ligt. Wanneer hij vervolgens bedreigd wordt, heeft hij maar één keuze: hij zal in de verlaten villa van de man een dodelijk geheim moeten oplossen.

In De schaduw van de raaf verandert wat een gezellige reünie had moeten worden met oude klasgenoten en vrienden plotseling in een nachtmerrie wanneer Lisa en haar vrienden opgesloten worden in het oude verlaten schoolgebouw. Iemand is erop uit om hen te straffen, en dat heeft alles te maken met een donker geheim van haar vrienden.

Het geheim van de speelgoedmaker
Het geheim van de speelgoedmaker

Auteur: Eva Eich
Bladzijden: 104
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Kiki van Dijk 'Vlieland'

Reisblogger Charlie zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans.
Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze bij een aantal mensen naar hem vraagt. Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…

Vlieland
Vlieland

Auteur: Kiki van Dijk
Bladzijden: 288
Prijs: € 15.99

Informatie  Meer informatie »