Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Dodenmasker

Katrine Engberg

prijs: € 22.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789400513532


Over het boek

Op een prachtige lentedag in april verdwijnt de vijftienjarige Oscar spoorloos. Oscar is het middelste kind uit een rijke, excentrieke familie uit Kopenhagen, en men gaat er aanvankelijk van uit dat hij zelf is weggelopen. Toch lijkt het er steeds meer op dat de tiener is ontvoerd.
De enige concrete aanwijzing die rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner hebben, is een cryptisch citaat uit een roman, dat lijkt te verwijzen naar zelfmoord. Had Oscar aanleiding zichzelf van het leven te beroven?
Dan wordt er een lichaam gevonden bij een vuilverbrandingsinstallatie. Het slachtoffer is gedood op dezelfde avond dat Oscar verdween. Maar waar ís Oscar?
TitelDodenmasker
Auteur(s)Katrine Engberg
Vertaler(s)Corry van Bree
ISBN9789400513532
Afmetingen215x141x30 mm
Aantal pagina's352
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht481 gram

  Dodenmasker

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Katrine Engberg (1975) was in Denemarken reeds bekend als danser en choreograaf toen ze in 2006 haar schrijfdebuut maakte met een non-fictieboek. Sinds 2017 schrijft ze fulltime. Haar thrillers over Jeppe Kørner en Anette Werner belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst, en ook is haar ster nu internationaal rijzende. Na De krokodilvogel en Glazen vleugels is nu Dodenmasker verschenen. Dodenmasker is het vierde deel in deze serie, maar in Nederland wordt het uitgegeven als het derde deel. De vertaling is gedaan door Corry van Bree.

 Op een prachtige lentedag in april verdwijnt de vijftienjarige Oscar spoorloos. Oscar is het middelste kind uit een rijke, excentrieke familie uit Kopenhagen. In eerste instantie gaat men ervan uit dat Oscar zelf is weggelopen, maar algauw denken ze dat er ook wel sprake kon zijn van een ontvoering. De enige concrete aanwijzing die de twee rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner hebben, is een cryptisch citaat uit een roman, dat sterk doet denken aan zelfmoord. Wilde Oscar zichzelf van het leven beroven? Dan wordt er een lijk gevonden bij een vuilverbrandingsinstallatie. Het blijkt dat het slachtoffer op dezelfde avond is gedood als dat Oscar verdween. Maar waar is Oscar?

Dodenmasker is een literaire thriller die als vanouds voelt met de twee rechercheurs Jeppe Kørner en Anette Werner als de hoofdpersonages. De auteur, Katrine Engberg, heeft een prettige toegankelijke schrijfstijl. Het is een boeiende thriller die meteen begint met een spannende proloog. De personages zijn duidelijk genoeg uitgewerkt zodat je elk deel ook afzonderlijk kunt lezen. Om niets te missen raad ik het wel aan om gewoon in deel 1 van deze serie te beginnen. Jeppe en Anette hebben naast hun werk als rechercheur ook de nodige problemen thuis, dit wordt mooi verweven in het verhaal. Het maakt dat de personages heel menselijk over komen. De omgeving is ook deze keer weer beeldend beschreven, in gedachten zie je alles zo voor je. Het verhaal heeft verschillende plotwendingen die ons steeds weer op het verkeerde been zetten. De ontknoping is verassend. Engberg heeft het in zich om onze aandacht ook deze keer weer gevangen te houden.

Met Dodenmasker bewijst Katrine Engberg eens te meer dat ze gerekend mag worden tot een van de betere Scandinavische thrillerauteurs. Een fijne thriller om in weg te duiken!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.