Deze nieuwsbrief beginnen we voor de zekerheid met de winnaars van de Nederlandse thrillerprijzen zoals ze begin deze maand bekend zijn gemaakt. Verder nieuwe boeken van Karin Slaughter - Valse getuige; Roslund Anders - Drie jaar; Daniel Cole - Mimic; Bart Debbaut - Rauwkost; Bill Clinton & James Patterson  - De dochter van de President; Jos Pierreux - Russische poppetjes; Emily Elgar - Waar is Grace? en Terugkeer van Sophie Ester.
 

Gouden Strop 2021 voor Bernice Berkleef met ‘Bloedsteen’

Zaterdag 5 juni ontving Bernice Berkleef de Gouden Strop 2021 voor haar thriller Bloedsteen. De Schaduwprijs 2021 voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut was voor Klaverblad van Floris Kleijne. Hugo Luijten greep als genomineerde met Undercover naast de Gouden Strop 2021, maar nam wel als eerste auteur de Zilveren Strop 2021 in ontvangst voor Handbagage, het beste korte spannende verhaal. Toni Coppers won met Val de Hebban Thrillerprijs. Lees HIER verder alles over de prijzen en de juryrapporten.


Karin Slaughter 'Valse getuige'

In deze nieuwe standalone van de Slaughter zijn Leigh en haar zus Callie geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.
Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. Tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten.
Klik HIER voor een fragment.

Valse getuige
Valse getuige

Auteur: Karin Slaughter
Bladzijden: 456
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Anders Roslund 'Drie jaar'

Anders Roslund schreef tien misdaadromans als Roslund & Hellström en Roslund & Thunberg. In zijn tweede onder eigen naam verdwenen twee meisjes op dezelfde dag toen ze slechts vier jaar oud waren. Ze rusten voor altijd op hetzelfde kerkhof. Alleen liggen ze geen van beiden daadwerkelijk in hun graf. Rechercheur Ewert Grens en undercoveragent Piet Hoffmann gaan op onderzoek uit. De zoektocht naar een verband tussen de twee meisjes leidt hen naar een gruwelijke, perverse wereld. Kunnen ze de meisjes levend terugvinden? De tijd dringt.

Drie jaar
Drie jaar

Auteur: Anders Roslund
Bladzijden: 464
Prijs: € 26.99

Informatie  Meer informatie »

Daniel Cole 'Mimic'

Cole kennen we van zijn Ragdoll-trilogie (Ragdol, Marionet en De Wolven). In Mimic zijn rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters in 1989 op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. De zaak loopt dood, maar de moordenaar heeft zijn verzameling niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht,
Klik HIER voor fragment.

Mimic
Mimic

Auteur: Daniel Cole
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Bart Debbaut 'Rauwkost '

Wanneer moord dagelijkse kost wordt… en een aantal bekende tv-koks op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Tv-kok en kijkcijferkanon Wout Dumoulin wordt na een lange opnamedag plotseling ontvoerd. Wanneer kort nadien zijn lijk opduikt, wijzen alle signalen in de richting van een collega-kok. Maar als ook hij even later vermoord wordt teruggevonden, beseffen de speurders dat er meer aan de hand is: een seriemoordenaar met een verdorven zin voor symboliek en ritueel blijkt het op bekende chefs gemunt te hebben.
Klik op het boek voor een fragment.

Rauwkost
Rauwkost

Auteur: Bart Debbaut
Bladzijden: 224
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Bill Clinton & James Patterson 'De dochter van de President'

Er is een nieuwe regering in het Witte Huis. Maar het is de vorige first family die boven aan de hitlijst staat van een internationale terroristische organisatie. Matthew Keating is een voormalig Navy seal en de vorige president van de Verenigde Staten. Nadat een dappere maar noodlottige militaire missie hem zijn tweede ambtstermijn heeft gekost, verhuist hij naar het platteland van New Hampshire. Daar zou hij het liefst het leven van een ‘gewone’ burger willen leiden, maar een oud-president wordt nooit meer een gewone burger. En een oud-president heeft vijanden. Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt, zet hij de seal-training en alle connecties die hij als president heeft opgedaan in om haar te redden. Want het is maar de vraag of hij op zijn vrienden in het Witte Huis kan rekenen.

Fragment & interview
Klik HIER voor een fragment en HIER voor een (engelstalig) interview met de ex-president over zijn schrijverschap.

De dochter van de President
De dochter van de President

Auteur: Bill Clinton
Bladzijden: 432
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jos Pierreux 'Russische poppetjes'

In de nieuwe thriller over inspecteur Luk Borré is het voor de Knokse politie moeilijk werken in de almaar benauwendere sfeer van corona en de lockdown. Een bejaarde, die deerlijk toegetakeld op een bankje wordt aangetroffen, beweert dat hij is gevallen terwijl nogal wat verwondingen op mishandeling wijzen. Het blijkt slechts het eerste dubieuze voorval te zijn in een lange rij. Een afrekening, een homejacking en een hoogoplopend dispuut tussen een huurder en een eigenaar... Het is niet altijd duidelijk wat een misdaad is en wat niet. Maar waarom zou een slachtoffer liegen en waarom worden misdrijven niet aangegeven en aanklachten ingetrokken? Toeval? Of is hier meer aan de hand? Luk Borré breekt er zich het hoofd over. Tijdens het onderzoek wordt de inspecteur bijgestaan door een ambitieuze nieuweling. Die heeft zo zijn eigen problemen.
 
Russische poppetjes
Russische poppetjes

Auteur: Jos Pierreux
Bladzijden: 376
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Emily Elgar 'Waar is Grace?'

In het debuut van de Britse Emily Elgar zijn Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Klik op het boek voor een fragment.

Waar is Grace
Waar is Grace

Auteur: Emily Elgar
Bladzijden: 352
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Sophie Ester 'Terugkeer'

Sophie Ester is het pseudoniem van kinder- en jeugdboekenauteur Kirstin Rozema en Terugkeer is, na Ommekeer en Zijdelings, het derde deel van een vierdelige misdaadromanserie over het leven van Steven, Jamey, Robin, Vincent en Carol Vanhoven. Vincent Jones weet maar één ding zeker: de man, die hij in de spiegel ziet, is een onbekende. Hij is alles kwijt. Er is iets verschrikkelijks aan de hand, maar wat dat is, is voor hem een groot raadsel. Maar het grote weten keert terug en is vernietigend. Hij wilde weten, maar alles behalve deze waarheid. Hoe moet Vincent verder? De man die alles heeft verloren en een nieuw leven op moet bouwen. Wat gaat hij doen en gaat hij het helemaal alleen redden? Is zijn herinnering echt waar of leeft hij met een valse waarheid?
Klik HIER voor een fragment en interview.

Terugkeer
Terugkeer

Auteur: Sophie Ester
Bladzijden: 273
Prijs: € 19.5

Informatie  Meer informatie »