Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Bloedsteen

Bernice Berkleef

prijs: € 17.50

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044354928


Over het boek

WINNAAR VAN DE GOUDEN STROP 2021

Op een ochtend wordt Ella nietsvermoedend van haar bed gelicht door de politie. Ze wordt verhoord over haar vader, hij zou illegaal goederen van Java naar Nederland hebben gesmokkeld. Als haar vader, die vroeger in een jappenkamp heeft gezeten, in hechtenis overlijdt besluit Ella zelf naar Java af te reizen om in hun familiehuis tot rust te komen. In het huis vindt ze aanwijzingen voor een geheim dat haar vader heeft weten te verbergen. Maar ze is niet de enige die lucht heeft gekregen van de verborgen geschiedenis, want haar verblijf op het eiland neemt een zeer onaangename wending...

Nieuwe thriller van de favoriete thrillerauteur van Nederlandse boekhandelaren
TitelBloedsteen
Auteur(s)Bernice Berkleef, Bernice Berkleef
ISBN9789044354928
Afmetingen210x136x25 mm
Aantal pagina's256
UitgeverThe House of Books
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.50
BindwijzePaperback
Gewicht358 gram

  Gouden Strop winnaar van Bernice Berkleef

Geschreven op donderdag 10 juni 2021 door Jos van Cann

“Een spannend en wervelend boek, dat dwingt om door te blijven lezen. Bloedsteen van past binnen een trend om te filmen en schrijven over de gecompliceerde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Maar liefst drie thrillers verschenen er afgelopen jaar over dit thema. Bloedsteen van Bernice Berkleef is de spannendste”, aldus Koen Voskuil, misdaadjournalist AD en voorzitter van de Gouden Strop-jury 2021.

Begraven geheim
In de winnende Gouden Strop thriller blijkt dat de jeugd van Ella Verbeek, waarin ze nooit iets tekortkwam, toch een schaduwkant te hebben. Daar komt ze achter als ze door de Amsterdamse politie van haar bed wordt gelicht. Hoofdverdachte blijkt haar met cadeaus strooiende vader, die is opgepakt wegens zwartsparen. Als haar vader tijdens zijn detentie  overlijdt, reist ze af naar zijn geboortegrond in Indonesië, waar hij sinds zijn jeugd en zijn verblijf in een Japans gevangenenkamp, een geheim begraven heeft.

Jury
Berkleef verraste drie jaar geleden vriend en vijand met een ijzersterke debuutthriller, Cody. Die kwaliteit heeft ze in Bloedsteen niet alleen geëvenaard, maar zelfs overtroffen. Niet alleen volgens deze recensent, maar ook volgens de jury van de Gouden Strop 2021: “Berkleef slaagt er wonderwel in om heden en verleden te verweven. Zo behandelt ze het koloniale verleden en de gruwelen in de kampen tijdens de Japanse bezetting. Maar denk niet dat je een geschiedenisboek leest: Ella wordt stevig in de tang genomen door de keiharde Chinese zakenman Soong, kan het eiland Java niet verlaten en weet als buitenstaander binnen een gecorrumpeerde samenleving niet wie ze nog kan vertrouwen.”

Fragment en juryrapport
Het is niet alleen een mooie aanvulling van alle literatuur over de – nog altijd pijnlijke - verhouding tussen Nederland(ers) en Indonesië, maar het is bovenal een goed geschreven thriller. En dat ze schrijven kan bewees ze met haar debuut. Bloedsteen onderstreept en bevestigt dat alleen nog maar meer.
Klik HIER voor een fragment  en HIER voor het juryrapport van de Gouden Strop.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!