Vlak voor de week van het spannende boek - zie onderstaand agendapunt - in deze nieuwsbrief aandacht voor 'de tiende' van Michael Berg - De vermissing; Maria Grund - De hoofdzonde; Jane Harper - De overlevenden; Christian Fracella - Al is de misdaad nog zo snel...; Karin Fossum - Zwanenzang; David Baldacci - Dodelijk spel;  Van Riessen - Meedogenloos; Alex Pavesi - Het achtste boek en Het tango-algoritme van Heleen van den Hoven.
 

Voor de agenda
5 JUNI: UITREIKING 'DE NEDERLANDSE THRILLERPRIJZEN 2021’
Onder de titel ‘De Nederlandse thrillerprijzen 2021’ worden op zaterdag 5 juni vanuit de Bibliotheek Utrecht de vier belangrijkste thrillerprijzen (Gouden Strop, Hebban Thrillerprijs, Schaduwprijs en Zilveren Strop) uitgereikt. De uitreiking is van 13.30 tot 14.40 uur live te volgen op www.bibliotheekutrecht.nl/thrillerprijzen (Het laatste deel, de uitreiking van de Gouden Strop, is dan ook live te volgen op AD.nl).
De uitreiking vormt tevens het startschot voor ‘DE WEEK VAN HET SPANNENDE BOEK’ die op maandag 7 juni a.s. begint.
Klik HIER voor het complete persbericht.


SHORTLIST GOUDEN STROP 2021

Vijf auteurs staan op de shortlist voor de Gouden Strop 2021, de prijs voor het beste spannende boek, waarvan de uitreiking zaterdag 5 juni a.s. plaatsvindt. De genomineerden zijn:
René Appel – Overschot (Ambo|Anthos)
Bernice Berkleef – Bloedsteen (The House of Books)
Toni Coppers – De moord op Arno Linter (Manteau)
Hugo Luijten – Undercover. Alles of niets (Lannoo)
Saskia Noort – Bonuskind  (The House of Books)
De jury koos deze vijf titels uit 80 inzendingen van in totaal 24 Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen en imprints.

Undercover
Undercover

Auteur: Hugo Luijten
Bladzijden: 266
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Michael Berg 'De vermissing'

De tiende thriller van Michael Berg betekent een weerzien met de journaliste Chantal Zwart, het personage dat ook de hoofdrol speelde in Nacht in Parijs waarmee de Heerlenaar in 2013 de Gouden Strop won. De vermissing waarmee Zwart nu wordt geconfronteerd is die van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt. Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar...
Klik op het boek voor een recensie en HIER voor een interview met de auteur.

De vermissing
De vermissing

Auteur: Michael Berg
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Maria Grund 'De hoofdzonde'

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een veertienjarig meisje dood aangetroffen. Op haar ene heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd. De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen.
Inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen onderzoeken deze moord en ontdekken een verband met de zaak van het veertienjarige meisje. Hoe meer Sanna en Eir over de slachtoffers ontdekken, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

De hoofdzonde
De hoofdzonde

Auteur: Maria Grund
Bladzijden: 368
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Jane Harper 'De overlevenden'

Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg. Het schuldgevoel dat hem nog altijd achtervolgt, speelt op tijdens een familiebezoek aan de kleine kustplaats waar hij opgroeide. Kierans ouders hebben het niet makkelijk in deze stad, waar ieders geluk afhankelijk is van de genadeloze zee.
Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen bovendrijven. Een gezonken boot, een vermist meisje, en alle vragen die nooit zijn weggespoeld…
Klik op het boek voor een fragment.

De overlevenden
De overlevenden

Auteur:
Bladzijden: 416
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Karin Fossum 'Zwanenzang'

Een alleenstaande moeder vindt een verontrustende tekening in de slaapkamer van haar zoon. Een jonge man en een tiener ontmoeten elkaar toevallig in het bos van de Svartlandsskog. De volgende dag wordt de zestienjarige Gritt Zeeland dood aangetroffen in hetzelfde bos. Wat hebben deze drie ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen met elkaar te maken?

Hoofdinspecteur Konrad Sejer heeft in eerste instantie alleen maar meer vragen, en geen enkel antwoord. Gritt Zeeland was een beeldschoon maar heel teruggetrokken meisje, dat niet veel vrienden had. Toch waren heel veel mensen wel degelijk in haar geïnteresseerd, jong én oud. Dan komen er bij het onderzoek een paar ontluisterende waarheden boven water.
Klik HIER voor een fragment.

Zwanenzang
Zwanenzang

Auteur: Karin Fossum
Bladzijden: 448
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

David Baldacci 'Dodelijk spel'

In de nieuwe thriller over zijn persoon maakt privé-detective Aloysius Archer onderweg Californië een tussenstop in Reno. Nog geen 24 uur later is hij de trotse eigenaar van een peperdure, zeer zeldzame Franse sportauto, heeft hij een reisgenoot gevonden in de mysterieuze danseres Liberty Callahan en moet hij zich enkele zwaarbewapende criminelen van het lijf houden. Geluk bij een ongeluk: Liberty blijkt niet alleen zeer verleidelijk te zijn, maar ook uitstekend met een pistool overweg te kunnen. Het zijn twee eigenschappen die hun niet veel later uitstekend van pas komen, wanneer Archer in een politiek wespennest belandt waarin een schatrijke familie, een nachtclub en een mysterieuze militaire installatie de hoofdrollen spelen.
Klik op het boek voor een fragment.

Dodelijk spel
Dodelijk spel

Auteur: David Baldacci
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Christian Fracella 'Al is de misdaad nog zo snel...'

Privé detective Contrera worstelt niet met één maar met drie zaken die tot het eind onoplosbaar lijken. Tijdens een wijkfeest ontmoet hij Catherine, een jonge Italiaans-Amerikaanse vrouw die, kort na de ontmoeting, een dodelijk ongeluk veroorzaakt en spoorloos verdwijnt. Als Contrera naar haar op zoek gaat riskeert hij zijn leven. Dan is er Long Lai, een Chinese restauranthouder die zijn gezin in de steek heeft gelaten. Contrera krijgt de opdracht hem op te sporen en terug te brengen naar huis maar wordt al bij de eerste ontmoeting met de man met twee welgemikte trappen gevloerd.
En er is Danilo Roggia, die Contrera’s ex-vrouw en ook zijn ‘ex-dochter’ – zoals hij haar zelf noemt – lastigvalt. Noodgedwongen keert Contrera terug naar de echtelijke woning, met alle tragikomische gevolgen van dien.
"Tegen het decor van de smoezelige maar springlevende wijk Barriera di Milano in Turijn probeert Contrera, vol zelfspot en veerkracht, de waarheid te achterhalen", aldus de uitgever.

Al is het misdrijf nog zo snel
Al is het misdrijf nog zo snel

Auteur: Christian Frascella
Bladzijden: 320
Prijs: € 22

Informatie  Meer informatie »

Van Riessen 'Meedogenloos'

In dit dertiende deel in de reeks rond Anne Kramer, chef van de Amsterdamse recherche, van de hand van de voormalige Amsterdamse politiecommissaris Joop van Riessen, draait het om bedreigingen, een verdwijning en nietsontziende topcriminelen. De 18-jarige Mariska wordt tijdens haar Rome-reis met school ontvoerd. Kramer, vermoedt direct een verband met een grote internationale drugszaak. Mariska’s moeder is voorzitter van de rechtbank die deze zaak behandelt. Zij en de andere leden van de rechtbank worden beveiligd. De ontwikkelingen worden steeds heftiger, en al snel blijft niet alleen de moeder, maar het hele land in shock achter.
Klik HIER voor een fragment en op het boek voor een recensie.

Meedogenloos
Meedogenloos

Auteur: Joop van Riessen
Bladzijden: 288
Prijs: € 18.99

Informatie  Meer informatie »

Alex Pavesi 'Het achtste boek'

Dertig jaar geleden schreef Grant McAllister zeven verhalen die samen de thriller The White Murders vormden. Sindsdien woont hij afgezonderd op een mediterraan eiland. Maar dan staat de jonge, ambitieuze redacteur Julia voor zijn deur. Zij zal de heruitgave van zijn boek verzorgen en wil Grant interviewen over het boek, maar stuit op een man die zijn verleden liever verbergt. Julia wijst Grant op dingen in de verhalen die niet kloppen. Dingen die lijken te verwijzen naar een echte moord, al dertig jaar onopgelost. Naarmate hun samenwerking voortduurt stapelen de inconsistenties zich op en wordt duidelijk dat Julia met een dubbele agenda naar het eiland is gekomen…
"Een klassiek misdaadverhaal met een moderne twist. Voor de lezers van De waarheid over de zaak Harry Quebert en De dood van Harriet Monckton", volgens de uitgever.
Klik op het boek voor een fragment.

Het achtste boek
Het achtste boek

Auteur: Alex Pavesi
Bladzijden: 320
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Heleen van den Hoven 'Het tango-algoritme'

Tot groot plezier van haar huisgenoten Grace en Florence behandelt wiskundelerares Emmy het zoeken naar een nieuwe danspartner als een wiskundig probleem. Ze besluiten Emmy, die dating-apps verschrikkelijk vindt, een handje te helpen.
Ondertussen verbergen de vrouwen alle drie hun eigen geheim. Tot de aankoop van een paar dansschoenen de verkeerde mensen naar hun huis in Nieuwegein leidt…

Het Tango Algoritme
Het Tango Algoritme

Auteur: Heleen van den Hoven
Bladzijden: 416
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »