Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Undercover

Hugo Luijten

prijs: € 19.99

266 pagina's, Paperback

ISBN: 9789401471886


Over het boek

In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens.

Het lijkt een routineklus, totdat er een dode valt en Bob steeds dieper verstrikt raakt in de duistere zaakjes van de familie. Zal hij erin slagen de bende op te rollen voor hij ontmaskerd wordt?

TitelUndercover
Auteur(s)Hugo Luijten
ISBN9789401471886
Afmetingen214x140x24 mm
Aantal pagina's266
UitgeverLannoo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht410 gram

  Zilveren Strop voor auteur geslaagde serie tussen twee kaften

Geschreven op donderdag 15 oktober 2020 door Jos van Cann

Het gebeurde al eens eerder, een papieren (vervolg)thriller op basis van een film of tv-serie. Bijvoorbeeld de geslaagde ‘verboekingen’ door David Hewson van de drie seizoenen van The Killing enkele jaren geleden; andere voorbeelden zijn Flikken Maastricht en Witse.

Undercover
Populair vandaag de dag is de Belgisch / Nederlandse politieserie Undercover (Netflix, tweede seizoen loopt, prequel opgenomen en opnames derde seizoen gaan van start). Met de start van het tweede seizoen verscheen ook de thriller Undercover. Alles of niets van de Nederlands / Belgische auteur Hugo Luijten (Het jaar van de slang en De Brexitmoorden). Hoofpersoon is de undercoveragent Bob Lemmens (in de serie gespeeld door Tom Waes) en het speelt zich af in Belgisch en Nederlands Limburg: in de grensstreek tussen Maaseik (B) en Roermond (NL) om precies te zijn.

Witwaspraktijken
Lemmens moet infiltreren in het Limburgse bedrijf Griffe BVBA, de cover voor grootschalige witwaspraktijken. Hij neemt zogezegd een café over in Kinrooi en komt in contact met de bende. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Hij wint het vertrouwen en moet een grote drugsdeal afhandelen. Het blijft echter tot het laatst spitsroeden lopen....
Luijten bouwt competent een spannend verhaal rond de miljoenenbusiness van de het criminele familiebedrijf. Alle noodzakelijke elementen zitten erin en zelfs de link naar de serie – de huwelijksproblemen van Lemmens – is keurig verwerkt.
Ook in het boek geeft de setting en de coleur locale extra cachet aan het verhaal, vooral wie de omgeving kent. De ‘dubbele nationaliteit’ van daders en speurders komt prima uit de verf, evenals de acties, de sfeerbeschrijvingen en de spitse prikkels in de dialogen. Je ziet deze serie zich als het ware afspelen voor je ogen. Operatie geslaagd.

Strop gewonnen
Undercover. Alles of niets werd genomineerd voor de Gouden Strop 2021. Dat werd 'm niet voor Hugo, maar hij won wel met zijn verhaal Handbagage de eerste Zivleren Strop voor het beste korte verhaal. HIER legt hij een en ander uit over zijn thriller.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!