Buiten leek het al even lente, maar in uitgeversland zet die gewoon door: de nieuwe Deon Meyer (Donkerdrif) en de nieuwe van Tomas Ross (Indisch requiem) jagen de winter definitief het land uit (nu Corona nog weg...). Daarbij in deze nieuwsbrief geholpen door Toni Coppers' nieuwe over Liese Meerhout (De moord op Arno Linter), de podcastthriller Six stories van Matt Wesolowski, Klaverblad van Floris Kleijne, Brandende meisjes van CJ Tudor en tot slot Noorderlicht, de vierde thriller van Mariska Overman. En er is goed nieuws over het marktaandeel van de Nederlandstalige thriller!

Afspraak
Nog meer goed nieuws: Je mag weer, weliswaar beperkt, naar je favoriete boekhandel gaan. Op afspraak kun je die weer bezoeken. De tijdsblokken zijn 10 minuten maar je kunt ook meerdere blokken claimen! Wij begroeten u ook met veel plezier in onze winkel in Sittard.

Deon Meyer 'Donkerdrif'

Adjudant-officier Milo April is in koelen bloede doodgeschoten bij het Waterfront van Kaapstad en de geschorste Bennie Griessel en Vaughn Cupido ontvangen geheimzinnige brieven met bedekte verwijzingen naar corruptie binnen de regering. Maar zij moeten hun tijd steken in de vermissing van een student.
De schatrijke Marnus Boonstra, de beruchte oplichter, vraagt makelaar Sandra Steenberg of ze het kapitale wijnlandgoed 'Donkerdrif' wil verkopen. Sandra, de vrouw van schrijver Josef en moeder van twee kinderen, heeft het geld hard nodig. Ze verdrinkt haast in de schulden en is wanhopig. Maar de transactie loopt fout. En nu zitten Griessel en Cupido ook al achter haar aan.
Langzaamaan komen de rechercheurs tot de conclusie dat de zaken verbonden zijn door de donkerste drift die er bestaat: hebzucht.
Klik op het boek voor een fragment.

Donkerdrif
Donkerdrif

Auteur: Deon Meyer
Bladzijden: 408
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Tomas Ross 'Indisch Requiem'

Na de indrukwekkende Nederlands-Indië-trilogie – Het verdriet van Wilhelmina (2018); De onderkoning van Indië (2017) en Van de doden niets dan goeds (2015) is er nu een vervolg dat begint in December 1949. Terwijl koningin Juliana de soevereiniteitsoverdracht van Nederlands-Indië ondertekent, beraamt militair Raymond Westerling, bijgenaamd ‘De beul van Celebes’, plannen om Indië alsnog te behouden, met als speerpunt De Molukken.In november 1950 krijgt Arnie Springer een bericht van de Buitenlandse Inlichtingendienst. Bij een ongeluk in Schotland is zijn Indische jeugdvriend Ferry omgekomen. De laatste gaf zich uit voor Arnie uit in een poging om contact te leggen met een jonge Soendanese vrouw. Wanneer Arnie haar in Edinburgh ontmoet, blijkt dat de vrouw een boodschap voor hem heeft van een Indonesische handlanger van Westerling die opgesloten zit in de beruchte Glodok-gevangenis in Jakarta. Arnie en de jonge vrouw reizen naar Java om op zoek te gaan naar een geheime bandopname met cruciale informatie voor de Nederlandse regering.
Indisch Requiem
Indisch Requiem

Auteur: Tomas Ross
Bladzijden: 384
Prijs: € 25

Informatie  Meer informatie »

Toni Coppers 'De moord op Arno Linter'

De moord op Arno Linter lijkt een eenvoudige klus. Alles wijst in de richting van een labiele jongen met agressieproblemen. Commissaris Liese Meerhout twijfelt en volgt de visie van haar team niet… Wanneer er bewijsmateriaal blijkt te ontbreken, zijn alle blikken op haar gericht. Is ze over de schreef gegaan? Veel tijd krijgt Liese niet, want een gruwelijke vondst in een park vraagt alle aandacht van de moordbrigade: er is een jong koppeltje omgebracht. Zo’n dubbele moord is nooit gezien en bovendien laat de dader een boodschap achter. De sensatiepers likkebaardt, de publieke opinie keert zich tegen de traagheid van de politie. Met een team vol twijfels moet commissaris Liese Meerhout een moordenaar stoppen die zijn tempo genadeloos opdrijft en er plezier in schept haar persoonlijk uit te dagen met raadselachtige aanwijzingen.

De moord op Arno Linter
De moord op Arno Linter

Auteur: Toni Coppers
Bladzijden: 280
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Matt Wesolowski 'Six stories'

1997: In Scarclaw Fell word het lichaam van de tiener Tom Jeffries gevonden. Doodsoorzaak is vermoedelijk een noodlottig ongeval, maar daarvan is niet iedereen overtuigd.
2017: De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens populaire podcastserie van complexe misdaadzaken hem tot een cultfiguur maakt op internet probeert in een serie van zes interviews erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van Scarlaw Fell resulteerde in de dood van Tom Jeffries. Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak en terwijl je de verschillende getuigenissen leest, word je gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf.

Vormexperiment & fragment
Vormexperimenten sluipen langzaam ook de (misdaad)literatuur binnen. In deze ‘podcastthriller’ probeert de presentator van een populaire truecrimepodcast een zaak op te lossen. Een podcast op papier, het is even wennen. Maar voor wie het niks vindt, is er ook een luisterboek van.“Niet zomaar een luisterboek, maar een mix van podcast, hoorspel en audioboek, waaraan maar liefst veertien acteurs hebben meegewerkt”, volgens de uitgever. “Er is veel meer mogelijk dan alleen een boek van a tot z door iemand te laten voorlezen”.
Klik op het boek voor een fragment.

Six stories
Six stories

Auteur: Matt Wesolowski
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Floris Kleijne 'Klaverblad'

Kleijnes debuut is geïnspireerd door eigen ervaring en gebaseerd op de Klimop-zaak, de grootste vastgoedfraudezaak in de Nederlandse geschiedenis. Daarin is Zorah vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Vijfentwintig jaar later is ze een zeer succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een bericht krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl.
Wat heeft het bericht te betekenen? Wie weet er van Zorahs verleden af? En is de timing toevallig, of zijn Zorahs privé- en zakelijke leven onlosmakelijk met elkaar verbonden? Om haar vele vragen te beantwoorden, neemt Zorah privédetective Roelant in de arm. Maar is Roelant wel wie hij beweert te zijn, of brengt hij Zorah alleen maar verder in gevaar?

Fragment & interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een Hebban-interview met Floris Kleijne.

Klaverblad
Klaverblad

Auteur: Floris Kleijne
Bladzijden: 320
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

C.J. Tudor 'Brandende meisjes'

In het lieflijke plaatsje Chapel Croft werden vijfhonderd jaar geleden acht protestantse martelaren terechtgesteld op de brandstapel. Dertig jaar geleden verdwenen twee tienermeisjes spoorloos. Twee maanden geleden pleegde de dominee van de lokale parochie zelfmoord.
Dominee Jack Brooks, alleenstaande ouder van de veertienjarige Flo, volgt hem op om een nieuwe start te maken en wat tot rust te komen. Maar rust is het laatste wat ze er vinden. Want iemand lijkt vastbesloten om de duistere geschiedenis van het dorp actueel te houden. Jack ontvangt sinistere pakketjes en berichten. En Flo ziet levensechte visioenen van brandende meisjes. Of zijn het geen visioenen?

Fragment & kennismaking
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een korte kennismaking met Caz, zoals iedereen haar noemt.

Brandende meisjes
Brandende meisjes

Auteur: C.J. Tudor
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Mariska Overman 'Noorderlicht'

“Vier mensen zoeken een slachtoffer. Iemand moet dood. Dat hebben ze afgesproken.” Noor, Frode, Magnus en Katja hebben elkaar ontmoet op een online literair forum. Een van hen had een idee: we gaan iemand vermoorden. Nu bevinden ze zich op een zeilschip in de ijzige winterkou van Noorwegen. Net als de andere passagiers zijn ze op zoek naar het befaamde noorderlicht. Maar ze zijn ook op zoek naar een slachtoffer: iemand moet dood. Dat is wat ze hebben afgesproken. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

Noorderlicht
Noorderlicht

Auteur: Mariska Overman
Bladzijden: 300
Prijs: € 18.95

Informatie  Meer informatie »

Marktaandeel Nederlandse thriller stijgt opnieuw

Goed nieuws voor wie van het thrillerwerk uit de lage landen houdt. Nederlandse misdaadauteurs bereikten in 2020 een marktaandeel van 23 procent op de thrillermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van KVB-SMK/GfK in opdracht van de sectie misdaadauteurs van de Auteursbond. In 2018 en 2019 bedroeg dat marktaandeel respectievelijk nog 20 en 22 procent.
Michael Berg, thrillerauteur en voorzitter van de sectie misdaadauteurs, is in zijn nopjes: “In Nederland verschijnen vier tot vijf keer meer buitenlandse titels dan titels van Nederlandse misdaadauteurs, dit marktaandeel is dus lang niet slecht. Ik roep de Nederlandse boekhandels dan ook op om meer ruimte op de tafels te maken voor nationale auteurs.”
Lees HIER het hele stukje op de Spanningsblog en HIER meer over de honderd best verkochte boeken van afgelopen jaar.

De Cock en de schim uit het verleden (deel 88)
De Cock en de schim uit het verleden (deel 88)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 11.5

Informatie  Meer informatie »