N U  O P E N   V O O R   A F H A L E N   E N   B E Z O R G E N

Helaas blijven de boekhandels voorlopig dicht, maar gelukkig mogen we nu wel als afhaalloket fungeren. Dit betekent dat u vanaf nu uw bestelling telefonisch (046 - 4528100), via mail of via onze website bij ons kunt plaatsen voor af te halen. Wij maken vervolgens een afspraak om de bestelling af te halen conform de nieuwe regels. Uiteraard kunt u ook voor bezorging kiezen. In de regio Sittard-Geleen bezorgen wij zelf, daarbuiten doet Post.NL dat.
Voor nu willen wij iedereen alvast bedanken voor uw steun en support tot nu toe tijdens deze lockdown en hopelijk gauw tot ziens!

Inhoud
Ondanks de lockdown en de relatieve rust gebeurt er natuurlijk toch vanalles aan het thrillerfront. In deze nieuwsbrief: Peter Römer vestigde een wereldrecord met De schim uit het verleden, de 88ste 'Baantjer', van Ashley Audrain verscheen De duw en de opvolger van Hex van Thomas Olde Heuvelt heet Orakel. Ook verschenen: Goldin Megans Nachtduik, De kliniek van Martine Kamphuis, De drie paradijzen van Robert Fabbri en Marlen Vissers Noodlot kreeg een mooie prijs. Plus: zes thrillers om de avondklok (heelhuids) door te komen...


88ste 'De Cock' vestigt wereldrecord

Deel 88 in de Baantjer-serie rond de Amsterdamse speurder De Cock; volgens de uitgever de langstlopende boekenserie ter wereld rond een detective (komt in het Guinness Book of Records 2022). In De schim uit het verleden - van de hand van Peter Römer - treft een makelaar achter een muurtje in een dichtgemetselde ruimte en geraamte. Dit brengt De Cock 30 jaar terug in de tijd, toen hij met zijn toenmalige maat Andy Ruiter de vermissing van Lucas Kallenbach onderzocht, in datzelfde statige pand, waar Lucas met zijn broer Richard woonde. De vermissing is opgelost, maar de zaak is hiermee niet afgesloten, want wie heeft Lucas vermoord? De excentrieke Richard woont nog steeds in het huis, maar is na een val van de trap buiten bewustzijn, wat het er voor De Cock niet gemakkelijker op maakt...
Klik HIER voor een fragment.

De Cock en de schim uit het verleden (deel 88)
De Cock en de schim uit het verleden (deel 88)

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 144
Prijs: € 11.5

Informatie  Meer informatie »

Ashley Audrain 'De duw'

Blythe Connor wil niet dat de geschiedenis zich herhaalt. Violet is haar eerste kind en ze zal haar dochter alle liefde geven die ze verdient en die haar eigen moeder haar niet gaf. Maar Violet is veeleisend en onrustig. Al snel gelooft Blythe dat ze niets goeds kan doen – dat er zelfs iets heel erg mis is. Of met haar dochter, of met haarzelf. Haar man, Fox, zegt dat ze het zich verbeeldt. Maar Violet gedraagt zich bij hem anders. En hij kan niet begrijpen wat Blythe zelf als kind heeft meegemaakt. Niemand kan dat. Blythe wil een goede moeder zijn. Maar wat als dat niet genoeg is voor Violet? Of voor haar huwelijk? Wat als ze het onheil niet kan zien aankomen?

De duw
De duw

Auteur: Ashley Audrain
Bladzijden: 288
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »

Martine Kamphuis 'De kliniek'

Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt…
Martine Kamphuis (1963) werkt als psychiater en verwerkt haar vakkennis in haar boeken. Eerder publiceerde ze onder meer een trilogie over de jonge psychologe Wynona Post.
Klik op het boek voor een fragment.

De kliniek
De kliniek

Auteur: Martine Kamphuis
Bladzijden: 300
Prijs: € 19.95

Informatie  Meer informatie »

Megan Goldin 'Nachtduik'

In Goldins tweede vertaalde thriller, na De escaperoom, is podcastmaker Rachel Krall een bekende naam geworden – en de laatste strohalm voor duizenden mensen die hopen op gerechtigheid. Wanneer in het slaapstadje Neapolis een controversiële rechtszaak begint, stort ze zich op de zaak. Daarin wordt een plaatselijke golden boy ervan verdacht de kleindochter van de politiechef te hebben verkracht.
Tegelijkertijd ontvangt Rachel een anonieme brief van iemand die haar om hulp vraagt bij een oude zaak rondom de verdwijning van een meisje, vijfentwintig jaar geleden. Heden en verleden komen samen als Rachel onthutsende verbanden tussen de twee zaken ontdekt, die het verloop van de rechtszaak en het leven van alle betrokkenen ingrijpend veranderen.
Klik op het boek voor een fragment.

Nachtduik
Nachtduik

Auteur: Megan Goldin
Bladzijden: 352
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Marlen Visser 'Noodlot'

Noodlot van Marlen Visser is tweede geworden bij Vrouwenthrillers.nl voor Beste Nederlandstalige thriller 2020! Daarin staat het slaperige dorpje Vierschoten op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Ze ontdekt echter al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan.
Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?
Klik HIER Voor een fragment.

Noodlot
Noodlot

Auteur: Marlen Visser
Bladzijden: 296
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

Robert Fabbri 'De drie paradijzen'

In het tweede deel van de Alexanders erfenis-reeks heeft het grote en machtige Macedonische Rijk door de plotselinge dood van Alexander de Grote opeens geen leider meer. Als de strijd om de opvolging ontaardt in meedogenloze intriges en bloedige gevechten is niemand meer veilig.
Er worden oorlogen uitgevochten te land en ter zee, en beloften worden enkel gedaan om bijna meteen weer verbroken te worden. Ondertussen komen diep weggestopte geheimen aan het licht in het onderzoek naar de ware toedracht van Alexanders dood. Werd hij vermoord en zo ja, door wie? Heeft hij opzettelijk verdeeldheid gezaaid door te weigeren een erfgenaam aan te wijzen? En wie zal uiteindelijk de macht over het rijk in handen krijgen, als het al blijft bestaan…

De drie paradijzen
De drie paradijzen

Auteur: Robert Fabbri
Bladzijden: 448
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Zes thrillers om (heelhuids) door de avondklok te komen

“In de verte klinkt een sirene en er blazen twee katten in de achtertuin. Verder is het stil. Muisstil. Het is een kalmte die je voorheen alleen in spannende boeken tegenkwam, een verlatenheid die werkelijkheid is geworden met de avondklok.” Zo begint de redactie van Vrij Nederland de Thriller & Detective-nieuwsbrief. Om de lezer bij te staan tijdens deze lange, saaie avonden hebben ze een selectie gemaakt uit de nieuwste spraakmakende thrillers.

Zestal & meer weten
Het gaat om: De vrouw met het dodenmasker van Mads Peder Nordbo ("grimmige situaties in Groenland"), Helsinki van Nathalie Pagie ("een Nordic Noir van eigen bodem") en De weigeraar van Ian McGuire (praktisch Peaky Blinders). Maar ook: Drie weduwen van Cate Quinn (Een aanradertje), Toevluchtsoord van Jérôme Loubry en De gastenlijst van Lucy Foley.
Meer weten: bekijk de recensies in de Detective & Thrillergids-zoekmachine of abonneer je HIER op de gratis, digitale en maandelijkse Detecive &Thrillergids-nieuwsbrief.

De vrouw met het dodenmasker
De vrouw met het dodenmasker

Auteur: Mads Peder Nordbo
Bladzijden: 392
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »