In deze nieuwsbrief komen de volgende titels aan de orde: Cilla & Rolf Börjlind  'Bevroren goud'. Gabriel Bergmoser debuteert als thrillerauteur met 'Opgejaagd', en verder Steve Cavanagh: 'Fiftyfifty', Kuo-Li Chang: ' De sluipschutter' en Pieter Winsemius: 'Het derde' en tot slot: Richard Osman debuteert met 'De moordclub (op donderdag)'

Deze keer geen winnaars van de prijsvraag, die worden in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt. Net als de winnaars van de nieuwe prijsvraag over 'Dans van de tulpen' van Ibon Martín.
 

Cilla & Rolf Börjlind 'Bevroren goud'

In het zesde deel van de reeks over Olivia Rönning en Tom Stilton wordt in Noord-Zweden het lichaam van een man gevonden die twintig jaar eerder werd neergeschoten. De jonge rechercheur Olivia Rönning reist ernaartoe om de zaak te onderzoeken. Op weg naar de vindplaats crasht haar helikopter, komt de piloot om het leven en ontdekt  Olivia – als ze bijkomt – dat de noodradio is vernietigd. Ze verlaat het wrak en weet een nabijgelegen huisje te bereiken. Zij blijkt echter niet de enige persoon die de waarheid probeert te achterhalen over de dode man. Als haar gepensioneerde oud-collega Tom Stilton hoort van Olivia's verdwijning, verlaat hij halsoverkop zijn rustige bestaan in Thailand om haar te gaan zoeken.

Fragment & boodschap
Klik op het boek voor een fragment en in deze korte videoboodschap lichten Cilla & Rolf alvast een tipje van de sluier op. Bekijk hier de VIDEO.

Bevroren goud
Bevroren goud

Auteur: Cilla En Rolf Börjlind
Bladzijden: 368
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Gabriel Bergmoser debuteert als thrillerauteur met 'Opgejaagd'

Je hebt talenten en jonge talenten die debuteren. De Australiër Gabriel Bergmoser behoort met zijn 27 jaar tot de laatste. In zijn eerste thriller (na toneelwerk een aantal YA-boeken) leidt Frank een rustig leventje met zijn kleindochter op het platteland van Australië. Maar dan strompelt een zwaargewonde vrouw over de drempel van zijn tankstation, achtervolgd door een groep bloeddorstige jagers die haar koste wat kost willen omleggen. Het tankstation wordt omgebouwd tot een fort, en nu moeten Frank en zijn klanten een bloederige strijd leveren met deze vreemde aanvallers. Want één ding is zeker: deze jagers stoppen niet totdat iedereen dood is.

Opgejaagd
Opgejaagd

Auteur: Gabriel Bergmoser
Bladzijden: 272
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Steve Cavanagh 'Fiftyfifty'

In het tweede deel, na Dertien, in de reeks over advocaat Eddie Flynn hebben de zussen Alexandra en Sofia Avellino net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.
Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…
Klik HIER voor een fragment.

Fiftyfifty
Fiftyfifty

Auteur: Steve Cavanagh
Bladzijden: 400
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Kuo-Li Chang 'De sluipschutter'

Thriller uit Taiwan waarin het rustige bestaan van roerbakchef én sluipschutter Alex ruw wordt onderbroken wanneer hij een Taiwanese hoogwaardigheidsbekleder moet omleggen in Rome. De aanslag is succesvol, maar hij is nog maar net terug in thuisbasis Manarola of hij wordt onder vuur genomen door een voormalig legermaatje.
Aan de andere kant van de wereld is rechercheur Wu begonnen aan de laatste twaalf dagen tot zijn pensioen. Nog één opdracht en hij is klaar: de dood van een marinier als zelfmoord aanmerken. Maar Wu ziet meteen dat dit om moord gaat. En dan bereikt hem ook nog het nieuws uit Rome. De twee zaken lijken met elkaar verbonden... maar hoe?

De sluipschutter
De sluipschutter

Auteur: Kuo-Li Chang
Bladzijden: 256
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Pieter Winsemius 'Het derde'

In de debuutthriller van Pieter Winsemius (1942, voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) wordt Thijs, na het overlijden van zijn vrouw, coach van het derde elftal; een hechte eenheid waarin afkomst geen rol speelt. Dit typisch Hollandse vriendenelftal zal voor velen herkenbaar zijn, of het nu gaat om de grappen in de kleedkamer, de perikelen in het bestuur of de kantine, waar 'de derde helft' - de borrel na de wedstrijd - plaatsvindt.
Het derde wordt ondertussen steeds fanatieker en gaat gebruikmaken van wedstrijdanalyses. Wanneer de spelers merken dat er iets niet in de haak is met het eerste elftal en er steeds meer Bulgaren in de kantine verschijnen, verdiepen ze zich ook in het spel van het eerste, wat tot gevaarlijke ontdekkingen leidt.

Het derde
Het derde

Auteur: Pieter Winsemius
Bladzijden: 256
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Richard Osman debuteert met 'De moordclub (op donderdag)'

Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere populaire BBC-programma’s. In zijn debuutthriller vormen vier bewoners in een prettig en rustig bejaardenhuis een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

De moordclub (op donderdag)
De moordclub (op donderdag)

Auteur: Richard Osman
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Rob van Scheers over 'presidentthrillers'

De thrillers over Amerikaanse presidenten begonnen natuurlijk allemaal met Tom Clancys president Jack Ryan al in de jaren ’80 en bereikten een nieuw hoogtepunt in 2018 met een misdaadroman van een echte president, Bill Clinton – President vermist  met de hulp van James Patterson. Dat waren overzichtelijke tijden in vergelijking met vandaag de dag. “Het valt niet mee de fratsen van de echte president te overtreffen, maar de thrillerschrijvers tikken dapper door”, schrijft Rob van Scheers in zijn Volkskrant-rubriek van 19 september jl. waarin hij nieuwe politieke thrillers tegen het decor van het Witte Huis bespreekt.

Klik HIER voor een voorproefje van De first lady van James Patterson.

De first lady
De first lady

Auteur: James Patterson
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag over 'Dans van de tulpen' van Ibon Martín

De trein van machinist Santi verlaat het Baskische dorp Urdaibai en ziet plotseling een vrouw, vastgebonden op de rails met een delicate tulp in haar handen. De trein kan niet meer stoppen en terwijl hij op haar af raast ziet hij dat het zijn eigen vrouw Natalia is. Zij heeft een telefoon bij zich die de heftige moordscène live uitzendt via Facebook. Meer slachtoffers volgen. Ze lijken niets gemeen te hebben – behalve de schokkende enscenering van hun dood en de griezelige aanwezigheid van verse tulpen in een seizoen waarin ze niet horen te bloeien. Inspecteur Ane Cestero reist af naar Urdaibai, een van de meest pittoreske streken van Baskenland. Zij moet proberen de hyperintelligente moordenaar in de val te lokken, een moordenaar die de schoonheid, rust en natuur van de regio voor altijd zal veranderen.

Fragment & vraag
Klik op het boek voor het fragment om deze vraag te beantwoorden: wat is het beroep van Natalia Extano en waar werkt(e) ze?
Stuur je antwoord via deze MAIL vóór 9 oktober a.s. en maak kans op een exemplaar van deze thriller.

De dans van de tulpen
De dans van de tulpen

Auteur: Ibon Martín
Bladzijden: 463
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »