Beoordeling:  

Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De sluipschutter

Kuo-Li Chang

prijs: € 20.99

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024589739


Over het boek

Het rustige bestaan van roerbakchef én sluipschutter Alex wordt ruw onderbroken wanneer hij een Taiwanese hoogwaardigheidsbekleder moet omleggen in Rome. De aanslag is succesvol, maar hij is nog maar net terug in thuisbasis Manarola of hij wordt onder vuur genomen door een voormalig legermaatje.

Aan de andere kant van de wereld is rechercheur Wu begonnen aan de laatste twaalf dagen tot zijn pensioen. Nog één opdracht en hij is klaar: de dood van een marinier als zelfmoord aanmerken. Maar Wu ziet meteen dat dit om moord gaat. En dan bereikt hem ook nog het nieuws uit Rome.

De twee zaken lijken met elkaar verbonden... maar hoe?

Het eerste deel in een spectaculaire nieuwe serie uit Taiwan. Detective Wu komt een corruptieschandaal op het spoor dat helemaal terugleidt naar Europa.
TitelDe sluipschutter
Auteur(s)Kuo-Li Chang
ISBN9789024589739
Afmetingen215x140x23 mm
Aantal pagina's256
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht335 gram

  Humoristische sarcastische spannende roman

Geschreven op donderdag 15 oktober 2020 door Charlotte Veltman
Twee verhaallijnen, twee hoofdrolspelers en drie delen. Deze komen voor in De sluipschutter, geschreven door de Taiwanees Kuo-Li Chang. Wonderlijk hoe deze auteur humor, spanning en een bijzonder plot combineert. De sluipschutter komt traag op gang en het is even wennen aan de onbekende namen. Daarnaast geeft men in de Aziatische wereld iedereen bijnamen en ook deze zetten je hersens aan het werk. Tip, maak een lijstje met wie is wie en laat het hersens kraken los. Wie is wie en waar bevinden Wu en Alex zich, leest echt veel gemakkelijker door zo?n lijstje. Wu staat voor zijn pensioen maar krijgt toch nog een zaak voor de boeg. Alex is een sluipschutter en moet een diplomaat omleggen, maar iemand is hem voor. Wat heeft de ene zaak met de ander te maken? Nee dat is geen spoiler hoor. Deze spannende roman komt traag op gang, maar dan ineens ga je rechtop zitten. Dan is de film toch echt begonnen en wordt De sluipschutter spannend. Je voelt sympathie voor beide hoofdpersonen, maar beiden worden niet echt uitgediept. Het is ook pas het eerste deel van een serie. Changs schrijfstijl is wisselend, vlot, humoristisch, sarcastisch met veel dialoog. Deze dialogen halen de vaart uit De sluipschutter maar horen bij een Taiwanese auteur. Grappig detail, gebakken rijst met ei komt veelvuldig er in voor?.. Het plot is bijzonder en die ontdek je pas aan het eind, zoals het een goede thriller betaamt. Daarnaast is er al meteen een doorstart gemaakt voor een volgend deel. Ik heb De sluipschutter met heel veel plezier gelezen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!