Donderdag 3 oktober wordt de Nederlandse thrillerauteur Walter Lucius om half acht geïnterviewd door Jos van Cann bij boekhandel Krings (Brandtstraat 23) in Sittard. Aanleiding is het verschijnen van De stad en het vuur, het magistrale slotdeel van zijn Hartlandtrilogie.
LET OP: Wilt u een gesigneerd exemplaar met eventueel een persoonlijke boodschap, bestel het boek dan vóór donderdag 3 oktober 16.00 uur.
Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor de 85ste Baantjer, De Cock en de levende dode, van de hand van Peter Römer, Het duistere meer van de Australische Sarah Bailey, de Dark web-thriller Dit is Gomorrah van Tom Chatfiels, Kamer 305 van Yvonne Franssen, een actuele politieke thriller, De taak van Robert Pollack en Russisch voor beginners (alleen al vanwege de titel) van Dominique Biebau.
Tot slot natuurlijk de drie prijswinnaars van De ketting van Daniel McKintry en een nieuwe prijsvraag, deze keer over Perfecte resten van Helen Fields.

Magistraal slotdeel Hartlandtrilogie van Walter Lucius

“Het briljante slotakkoord van Walter Lucius’ internationale Hartland-trilogie over journaliste Farah Hafez”, aldus zijn uitgever. Zelden had een uitgever meer gelijk. Na het prachtige debuut De vlinder en de storm en het sterke tweede deel Schaduwvechters is er nu De stad en het vuur. Meer dan dertig jaar geleden ontvluchtte Farah haar vaderland, nadat haar vader tijdens een coup werd vermoord. Nu keert onderzoeksjournalist Farah Hafez terug naar Afghanistan en begint ze een gevaarlijke zoektocht naar een crimineel netwerk waarin jongens worden verhandeld. Ze stuit dan op een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen…

Klik op het boek voor een fragment.

De stad en het vuur
De stad en het vuur

Auteur: Walter Lucius
Bladzijden: 496
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

'Het duistere meer' prijswinnend Australisch debuut

Sarah Bailey kreeg voor haar debuut zelfs twee belangrijke Australische thrillerprijzen. In Het duistere meer wordt in een meer het lichaam van een beeldschone, jonge lerares Rosalin Ryan gevonden. Om het onderzoek naar deze moord te kunnen leiden verzwijgt rechercheur Gemma Woodstock dat ze het slachtoffer goed kende: ze zaten bij elkaar in de klas. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen. Het meer is de sleutel blijkt niet alleen de oplossing van de moord, maar er dreigt meer.

Klik op het boek voor een fragment.

Het duistere meer
Het duistere meer

Auteur: Sarah Bailey
Bladzijden: 448
Prijs: € 19.99

Informatie  Meer informatie »

85ste Baantjer verschenen!

Het 85ste boek over rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoestraat is verschenen. De eerste 70 delen waren van de hand van Appie Baantjer (1923-2010) tegenwoordig schrijft Peter Römer de nieuwe delen.

In De levende dode wordt voor de Stopera het lichaam van danser Miki Novikov uit het water van de Amstel gelicht. Het wordt De Cock al snel duidelijk dat hij is vermoord. De Rus, die in Amsterdam was om als balletmeester een beroemd gezelschap uit Sint-Petersburg te begeleiden, blijkt geen onbekende in de stad. De Cock en Vledder besluiten zijn moordenaar vooralsnog in balletkringen te zoeken, maar stuiten gaandeweg op anderen demonen uit Miki's duistere verleden.

Kwartetspel en nr. 86
De eerste oplage van het jubileum boek bevat het Baantjer-kwartetspel, met beroemde personages en herkenbare locaties, aldus de uitgever.
De Cock en kermis in de hel (deel 86) verschijnt 7 januari 2020. Klik HIER voor meer informatie.

De Cock en de levende dode
De Cock en de levende dode

Auteur: Baantjer
Bladzijden: 160
Prijs: € 11.5

Informatie  Meer informatie »

Dark web-thriller Dit is Gomorrah

Het leven van Azi Bello – loner, hacker en idealist – wordt op zijn kop gezet als de jonge, wanhopige hacker Munira hem om hulp vraagt. Haar neef is gerekruteerd door terroristen en tijdens pogingen hem te redden, ontdekte ze een samenzwering. Ze heeft Azi’s hulp en connecties nodig om haar neef te redden. Maar is Munira wel te vertrouwen? Kan hij  überhaupt iemand vertrouwen wanneer identiteiten binnen slechts een paar klikken op het web gewijzigd kunnen worden?
 

Fragment en interview
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een kort interview met de auteur.

Dit is Gomorrah
Dit is Gomorrah

Auteur: Tom Chatfield
Bladzijden: 304
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'Kamer 305' nieuwe thriller Yvonne Franssen

In de opvolger van Schaduwen (2018) is Kim ongelukkig getrouwd met Simon en heeft al ruim een jaar een buitenechtelijke relatie met Martijn. Verpleegkundige Eva wordt regelmatig geplaagd door traumatische herinneringen uit haar jeugd. Kim en Eva kennen elkaar niet, maar als Kim op een dag een dode vrouw aantreft in de hotelkamer waar ze met haar minnaar heeft afgesproken, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld. Los van elkaar proberen ze de waarheid te achterhalen en dat heeft voor beiden verstrekkende gevolgen.

Klik HIER voor meer informatie over de nieuwe thriller van Yvonne Franssen.

Kamer 305
Kamer 305

Auteur: Yvonne Franssen
Bladzijden: 222
Prijs: € 18.95

Informatie  Meer informatie »

Actuele politieke thriller van voormalig advocaat Pollack

Voor zijn boek liet Robert Pollack (pseudoniem van voormalig advocaat) zich inspireren door de grootste Russische overheidsfraude uit de geschiedenis: de Magnitsky-zaak. In De taak onderzoekende Europese ambtenaren Christine en Steffen in Sint-Petersburg de verdachte dood in een cel van een Russische advocaat. Een voormalig cliënt van de advocaat, de Russisch-Amerikaanse zakenman Zachov, lobbyt in Washington DC voor gerechtigheid. Dan overlijdt een getuige onder verdachte omstandigheden en komt Steffen in contact met De Taak, een ondergrondse organisatie die zich met de bestrijding van overheidscorruptie bezighoudt. Wie kan hij nog vertrouwen?

Klik op het boek voor een fragment.

De Taak
De Taak

Auteur: Robert Pollack
Bladzijden: 352
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Russisch voor beginners' van Dominque Biebau

Om zijn job niet te verliezen, volgt Maarten noodgedwongen een avondcursus Russisch. Tijdens die lessen ontmoet hij het schijnbaar gelukkig getrouwde koppel Lore en Diederik. Hun leraar is de excentrieke, nationalistische Rus Pavel. Al snel snijden spanningen door de groep wanneer blijkt dat niet alleen de leraar, maar ook Maarten voor de charmes van Lore valt. Wanneer het koppel op grottenavontuur vertrekt, weten ze allemaal dat dit een fataal keerpunt in hun leven zal worden. Niets is wat het lijkt.

De Belg Dominique Biebau (1977) kennen we van de ‘koude oorlog- en -schaak-thriller’ IJslands gambiet (speelde zich af in 1972 op IJsland, tijdens de wk-schaakstrijd tussen Bobby Fischer en Boris Spasski).

Russisch voor beginners
Russisch voor beginners

Auteur: Dominique Biebau
Bladzijden: 212
Prijs: € 20

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'De ketting' van Daniel McKintry

De vraag over De ketting van Daniel McKintry was welke truc van Daffy Duck de ontvoerde dochter van Rachel nadoet.
Het goede antwoord luidt: "als ze je niet zien, dan besta je niet".

Drie Kettingen gaan naar:
1. Dientje Burger, Wormerveer
2. Nancy van Essen, Kootwijkerbroek
3. Sacha Schilling, Heerlen

Gefeliciteerd! De boeken gaan zo snel mogelijk op de post.
Veel leesplezier gewenst,
Wim Krings

Prijsvraag over 'Perfecte resten' van Helen Fields

Donderdag 26 september verschijnt Perfecte resten van Helen Fields, het eerste deel van de Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Het is de eerste werkdag van laatstgenoemde bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar blijkt een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…


Fragment en vraag
Klik op het boek om een fragment te lezen waarmee je deze vraag kunt beantwoorden: Hoe heet de ex van de vermiste bedrijfsjuriste Elaine?
Klik HIER om het antwoord uiterlijk 3 oktober a.s. per mail aan ons door te geven.

Perfecte resten
Perfecte resten

Auteur: Helen Fields
Bladzijden: 416
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »