Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

Perfecte resten

Helen Fields

prijs: € 16.99

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026346996


Over het boek

Perfecte resten van Helen Fields is het eerste deel van deze veelbesproken Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Voor de fans van M.J. Arlidge, Mo Hayder en Samuel Bjørk.

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Perfecte resten is een perfecte thriller: duister, met geweldige personages en nagelbijtend spannend tot aan de laatste pagina.

Reacties van lezers:

"Het is geen whodunit thriller, maar hoe en wanneer krijgen ze de dader te pakken en waarom doet hij dit? Gecombineerd met een vlotte schrijfstijl wil je deze thriller echt niet wegleggen." - Linda op Hebban.nl

"Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven geschreven. De ene keer vanuit Luc Callanach en de andere keer vanuit de moordenaar. Als lezer weet je dus al wie de moordenaar is, maar omdat de moordenaar zo meedogenloos is en zo zorgvuldig zijn sporen opruimt, wil je door blijven lezen om erachter te komen wanneer Callanach erachter komt wie de moordenaar is." - Mariëlle op Hebban.nl

Perfecte resten van Helen Fields is het 1e deel van de Schotse thrillerserie Perfect remains. Voor de fans van M.J. Arlidge, Mo Hayder en Samuel Bjørk. De perfecte thriller.

TitelPerfecte resten
Auteur(s)Helen Fields, Helen Fields
ISBN9789026346996
Afmetingen216x136x36 mm
Aantal pagina's416
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 16.99
BindwijzePaperback
Gewicht508 gram

  Zorgvuldig uitgezochte slachtoffers

Geschreven op woensdag 2 oktober 2019 door Silvia van Elzelingen

Luc Callanachs tweede werkdag bij de Schotse politie, begint direct met een moordonderzoek. Wandelaars hebben een brand gezien in de Schotse Hooglanden en de gealarmeerde politie stuit op een verbrand lichaam. Er is niet veel meer overgebleven om het lichaam te identificeren, alleen een reepje stof met wat tanden. Net vertrokken bij Interpol wil Callanach zich bewijzen voor zijn nieuwe team en zijn directe collega Ava Turner.
De politie tast in het duister, de moordenaar is namelijk een geduchte tegenstander die zijn sporen goed weet uit te wissen. Er start een race tegen de klok.
Zal het Luc en zijn team lukken om nog meer moorden te voorkomen?

Helen Fields studeerde rechten aan de Universiteit van East Anglia en ging vervolgens naar de Inns of Court School of Law in Londen. Ze werkte meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Samen met haar man David runt ze een familieproductiebedrijf. ‘Perfecte resten’ speelt zich af in Schotland, waar Helen zich het meest één met de wereld voelt. Ze woont met haar gezin in Los Angeles. ‘Perfecte resten’ is het eerste deel van een serie.

In ‘Perfecte resten’ wordt er een klopjacht geopend op een nietsontziende moordenaar. Hij ontvoerd vrouwen, om ze vervolgens een gruwelijke dood te laten sterven. Het is aan Luc Callanach en zijn team om deze moordenaar op te sporen voordat er nog meer slachtoffers vallen. Tegelijkertijd onderzoekt zijn collega, inspecteur Ava Turner, een zaak van achtergelaten pasgeboren baby’s in een park in Edinburgh. Ze is vastbesloten om de moeders van de baby’s op te sporen.
Ondertussen worstelt de half-Franse, half-Schotse Luc Callanach met zijn verleden. Noodgedwongen heeft hij zijn baan bij Interpol in Lyon op moeten zeggen om vervolgens bij de Schotse politie terecht te komen. Ava en Luc worden vrienden, ze helpen elkaar waar nodig. Niet alleen op zakelijk gebied maar ook op het persoonlijke vlak.

In ‘Perfecte resten’ lopen drie verhaallijnen naast elkaar. Die van inspecteur Callanach, het onderzoek van inspecteur Turner en het verhaal van de moordenaar, Reginald King. Heel anders dan in andere thrillers kennen we de moordenaar al. We komen in dit boek steeds meer over zijn beweegredenen om te moorden te weten. Zijn slachtoffers zijn zorgvuldig uitgezochte vrouwen. Ondanks dat er drie verhaallijnen zijn wordt deze thriller vanuit twee perspectieven geschreven. De ene keer vanuit King, de moordenaar en de andere keer vanuit inspecteur Callanach. Alle ingrediënten voor een goede thriller zijn aanwezig. Het boek heeft een vlotte schrijfstijl en na het spannende eerste hoofdstuk zitten we meteen in het verhaal. De plot heeft een goede spanningsboog en is mooi opgebouwd. Op sommige momenten moet je wel even slikken, want behoorlijk gruwelijke aspecten passeren de revue. We volgen beide inspecteurs op de voet. Hun karakters en die van de moordenaar zijn realistisch en worden goed uitgediept, je kunt je dan ook goed inleven in elk van hen. De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt is zo omschreven dat we er ons een goede voorstelling van kunnen maken.

Perfecte resten’ is het verslavende eerste deel van een serie rondom de inspecteurs Callanach en Turner. Perfect voor de fans van Mo Hayder, M.J. Arlidge en Samuel Bjørk.
We volgen deze auteur op de voet.

Mijn dank gaat uit naar Ambo|Anthos voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.
Ik waardeer deze thriller met 4,5 sterren.

Voeg een recensie toe »

   Perfecte gruwel!

Geschreven op donderdag 25 juni 2020 door Tamara roosen
Waauw, wat een geweldig boek. Van begin tot eind word je meegenomen in het verhaal. Het verhaal leest heerlijk en vloeiend!. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen. Het verhaal zit goed in elkaar en blijft spannend tot het laatste hoofdstuk. De schrijfster vertelt heel veel detail over de gruwelijkheden waarmee de moordenaar zijn slachtoffers vermoord of kwelt. De gruwelijke daden worden supergoed omschreven, waarbij je soms echt rillingen over je lijf krijgt. Je kunt je de gruwelijkheden goed zelf indenken en die stukjes bezorgden mij echt kippenvel. De personages zijn goed uitgewerkt en ook een pluspunt was dat er 3 verhaallijnen waren, waarbij je bij alledrie de vraag had.. wie zou het zijn !. Ik vond het echt een geweldig boek.

   Een zieke geest

Geschreven op zondag 27 oktober 2019 door Linda Hilgers
Het boek begint met een leuke quote voorin het boek; 'Voor David, Gabriel, Solomon en Evangeline, die me hebben laten schrijven ondanks ons verschil in tijdbeleving. 'Nog vijf minuutjes' in mijn wereld is in die van jullie altijd een uur of twee.' Je maakt gelijk kennis met Luc Callanach, half Frans/ half Schots, nieuwe rechercheur bij team Zware Misdrijven van de Schotse politie in Edinburgh, hij komt bij Interpol uit Lyon vandaan, waar hij door een vervelend incident weg moest. Gedurende het boek kom je erachter waarom hij is overgeplaatst. Luc kan gelijk aan de slag, hij vertrekt met twee collega's naar Braemar, de Schotse hooglanden, waar een moord is gepleegd, een vrouw is in brand gestoken en de politie linkt dit aan de vermiste Elaine Buxton, een 39-jarige bedrijfsjuriste uit Edinburgh. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen de dader en het onderzoeksteam van de politie. Als ook een tweede vrouw vermist raakt en de tijd begint te dringen, moet Luc opboksen tegen een oud-professor, aangedragen door zijn leidinggevende, die op een andere en snellere manier de dader probeert op te sporen. De dader, Reginald King, gaat zeer secuur te werk, de vrouwelijke slachtoffers worden met zorg uitgekozen en hij heeft zijn schuilplaats en diverse chemische methodes zeer gedegen voorbereid. Hij heeft echt een zieke geest. ?De wetenschap dat je meester het niet zou tolereren als je niet onvoorwaardelijk meewerkte, was een uitstekende stimulans.? ?Je moest altijd een plan B achter de hand hebben, daar ging het om.? De collega van Luc, Ava Turner, bijt zicht vast in een zaak waarbij diverse baby?s in korte tijd te vondeling worden gelegd. Ze overleggen en helpen elkaar zoveel mogelijk en leren elkaar zo steeds meer kennen. De schrijfster beschrijft de handelingen die de dader op de slachtoffers uitvoert echt levensecht. Je gruwelt lekker mee. Het is geen whodunit thriller maar hoe en wanneer krijgen ze de dader te pakken en waarom doet hij dit? Gecombineerd met een vlotte schrijfstijl wil je deze thriller echt niet wegleggen. Ik kijk erg uit naar het volgende deel met Luc en Ava! Hopelijk worden alle vijf delen vertaald in het Nederlands. Deze thriller is geschikt voor liefhebbers van de Erika Foster serie van Robert Bryndza en Horen, zien, zwijgen van J.D. Barker.

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.