We beginnen met gemengde gevoelens want het net verschenen deel 6 van de Millennium-serie, Zij die moet sterven, zou wel eens het laatste kunnen zijn. Maar er is ook goed nieuws: een minithriller van Suzanne Vermeer, de terugkeer van privedetective Jackson Brodi, een nieuwe thriller van Jeroen Windmeijer, De offers, en ook nog Kiekebo van Chris McGeorge. De nieuwe prijsvraag gaat deze keer over Klem de Zuidafrikaanse auteur Rudie van Rensburg.
 

Zij die moet sterven - finale deel Millennium serie

Goed en slecht nieuws voor de liefhebbers van de Millennium serie van Stieg Larsson en David Lagercrantz. Deel 6 ligt in de winkel: Zij die moet sterven. Maar het is ook het laatste deel in de serie, al houdt de uitgever – logischerwijs – natuurlijk nog een slag om de arm.
Een dakloze ligt dood in een park. De lijkschouwer belt Mikael Blomkvist omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is?
Lisbeth Salander bevindt zich op dat moment in Moskou. Ze heeft haar uiterlijk aangepast en heeft besloten om nooit meer de prooi te zijn, maar de jager. Zij wil eens en voor altijd met haar zus Camilla afrekenen…

Fragment en video
Klik op het boek voor een fragment en HIER voor een videoboodschap van Lagercrantz over Millennium 6.

 
Zij die moet sterven - Millennium 6
Zij die moet sterven - Millennium 6

Auteur: David Lagercrantz
Bladzijden: 304
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

Zuidenwind, minithriller van Suzanne Vermeer

De fans van het werk van Suzanne Vermeer hebben de afgelopen maanden niet te klagen: in mei verscheen Het strandhuis, medio juni de verhalenbundel De eilanden en nu de minithriller Zuidenwind. Daarin gaan Nicole en haar beste vriendin Marjolein na hun eindexamen in 1988 op vakantie naar Benidorm om hun middelbareschooltijd feestelijk af te sluiten. Eén van hen zal Nederland nooit meer terugzien.

Verband
Dertig jaar later ontmoet de 21-jarige Iris Peters een mysterieuze jongeman in het kunstenaarsdorp Bergen aan Zee. Hij biedt haar een baan aan bij zijn ICT-bedrijf. Het begin van reeks vreemde gebeurtenissen die in verband lijken te staan met wat er destijds in Benidorm is gebeurd…
Klik op het boek voor een fragment.

 
Zuidenwind
Zuidenwind

Auteur: Suzanne Vermeer
Bladzijden: 96
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

'De wijde lucht': terugkeer van privedetective Jackson Brodie

Voor haar bestseller Leven na leven, schreef Jane Atkinson thrillers over de norse privédetective Jackson Brodie. In De wijde lucht is Brodie – eindelijk – terug. Hij is verhuisd naar een rustig dorp aan de Engelse kust. Zijn werk is rechttoe rechtaan, de setting is pittoresk. Maar onder het oppervlak sluimert iets duisters. Een toevallige ontmoeting met een wanhopige man leidt Jackson naar Crystal Holroyd, het vrachtwagenimperium van haar man Tommy en een sinister netwerk maar ook terug op het pad van zijn oude vriend Reggie.
Klik op het boek voor een fragment.

 
De wijde lucht
De wijde lucht

Auteur: Kate Atkinson
Bladzijden: 376
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

Religieuze offers in de Boliviaanse Andes

In zijn nieuwe thriller neemt Jeroen Windmeijer de lezer, na het Pilgrim Fathers Complot, mee naar een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer. Daar worden in korte tijd drie kinderen vermoord. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?
In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…
Klik HIER voor het eerste hoofdstuk.
 
De offers
De offers

Auteur: Jeroen Windmeijer
Bladzijden: 384
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

'Kiekeboe': overlevende schuldig aan dood vijf vrienden?

Kiekeboe is de nieuwe thriller van de jonge Britse auteur Chris McGeorge. Zes studenten op een boot varen de Standedge-scheepvaarttunnel in Engeland in. Matthew is de enige die – bewusteloos – de tunnel verlaat. De politie kan slechts concluderen dat hij zijn vrienden heeft vermoord en de lichamen verborgen. Maar Matthew blijft volhouden dat hij onschuldig is. Robert Ferringham is nog steeds in rouw na de verdwijning van zijn vrouw, Sam. Dus als Matthew hem om hulp vraagt, en zegt dat hij is doorverwezen door Sam, heeft Robert geen andere keuze dan in te stemmen met het vreemde verzoek. Maar kan hij Matthew wel vertrouwen?
Klik HIER om een fragment te lezen.

 
Kiekeboe
Kiekeboe

Auteur: Chris McGeorge
Bladzijden: 304
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Prijsvraag met 'Klem' van Rudie van Rensburg

Rudie van Rensburg (1951) werd geboren in Bloemfontein, hij woont en werkt in Kaapstad. Zijn debuutthriller Klem is het eerste deel in een serie rond inspecteur Kassie Kasselman. Tijdens zijn laatste zaak bij de Zuid-Afrikaanse politie heeft Carl Bester drugsgeld achterovergedrukt en ontslag genomen. Wanneer zijn meerdere erachter komt dwingt die hem één laatste keer undercover te gaan, om een illegaal wapennetwerk op te rollen. Een van de drie wapenhandelaren krijgt namelijk last van zijn geweten wanneer ze wapens aan de taliban willen leveren. Na een moord in een chique buurt van Kaapstad raakt inspecteur Kasselman verwikkeld in een web van bedrog tussen politiemollen, Nigeriaanse gangsters en zakenlui met connecties tot hoog in de Zuid-Afrikaanse politie hebben.

Fraagment & vraag
Klik op het boek om het fragment te lezen en deze vraag over Klem te beantwoorden:
Hoe ontdekt politiechef Wessels dat Carl Bester drugsgeld achterover heeft gedrukt?

Stuur je antwoord via deze MAIL naar ons en maakt kans op een van de drie exemplaren van Klem.