Om naar uit te kijken: wie van de boeken van de Spanjaard Carlos Ruiz Zafón (o.m. De schaduw van de wind) houdt, zal – volgens de uitgever - weglopen met een nieuwe serie van zijn landgenote Eva García Sáenz de Urturi. Het eerste deel, De stilte van de witte stad, ligt net in de boekwinkel.
Verder: Goede zoon, de eerste vertaalde thriller van de Koreaanse schrijfster You-Jeong Jeong en nieuw werk van Unni Lindell, De drone en Een anonieme vrouw van Sarah Pekkanen en Greer Hendricks. Tot slot: over tien dagen verschijnt de nieuwe Baldacci mèt een nieuw hoofdpersonage.

Prijzen en reces
Dan nog de winnaars van de Hars van Ane Riel, een nieuwe 'prijsvraag' en om vanuit de (strand)stoel een stedentripje te maken:
PD Londen, de stad als personage.
Wij gaan een paar weken met reces en nog iets om naar uit te kijken: de eerstvolgende nieuwsbrief. Die verschijnt op 23 augustus. a.s. Voor iedereen, waar dan ook een prettige (lees)vakantie gewenst!

De Witte Stad trilogie opvolger van Zafóns Barcelona kwartet?

De witte stad is een nieuwe trilogie van de Spaanse Eva García Sáenz de Urturi. Deel één ligt in de winkel, deel twee, De riten van het water, volgt in november en in maart 2020 sluit De heren van de tijd de trilogie af.
 
Jonge inspecteur en profiler
Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen.
De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven zit hem hier in de weg. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?
Klik op het boek voor een fragment.
 
De stilte van de witte stad
De stilte van de witte stad

Auteur: Eva García Sáenz de Urturi
Bladzijden: 512
Prijs: € 15

Informatie  Meer informatie »

'Goede zoon' van You-Jeong Jeong

Wie kun je nog vertrouwen als je jezelf niet vertrouwt? Die vraag laat de Koreaanse You-Jeong Jeong (1966) de 26-jarige Yu-Jin zich stellen in haar thriller als hij na een onrustige nacht ontwaakt en ontdekt dat zijn kleding onder het bloed zit en zijn moeder vermoord is. Yu-Jin herinnert zich niets maar alles wijst naar hem als dader. Hij verstopt het lichaam en gaat zelf de moordenaar opsporen. Dan blijkt dezelfde nacht nóg een vrouw te zijn vermoord. Langzaam komen Yu-Jins herinneringen terug, en ontvouwt zich een drama dat verder gaat dan deze fatale nacht.
Klik op het boek voor een fragment.
 
De goede zoon
De goede zoon

Auteur: You-Jeong Jeong
Bladzijden: 352
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

'De drone' van Lindell Unni

De Noorse ‘Queen of Crime’ Unni Lindell (1957) schreef met De drone een nieuw deel in haar reeks over de Oslose commissaris Cato Isadsen. Een man filmt op een open plek in het bos een tent met een vrouw erbij. Weet ze wel dat ze haar tent heeft opgezet op de plek waar vijf jaar geleden een gruwelijke moord is gepleegd?
Isaksen zet collega Marian Dahle op een moordzaak: er is een lijk aangetroffen in een tent. Tijdens het onderzoek ontmoet ze de zestienjarige Agnes. Die is om een heel speciale reden van plan te gaan kamperen op een levensgevaarlijke plek.
 
De drone
De drone

Auteur: Unni Lindell
Bladzijden: 336
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »

'Een anonieme vrouw' van Sarah Pekkanen en Greer Hendricks

De 28-jarige Jessica Farris worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer ze een oproep voor deelnemers voor een psychologisch experiment tegenkomt, ziet ze hierin de oplossing voor haar problemen. De vragen worden al snel opdringerig en de therapeut, de mysterieuze Dr. Shields, geeft haar opdrachten waarbij ze dicteert welke kleding Jess aan moet en hoe ze zich moet gedragen. Het duurt niet lang voordat Jess het verschil niet meer kan zien tussen wat echt is in haar leven en wat een manipulatief experiment is… Wie kan ze nog vertrouwen?
Klik HIER voor een fragment.
 
Een anonieme vrouw
Een anonieme vrouw

Auteur: Greer Hendricks
Bladzijden: 416
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Nieuwe Baldacci mèt nieuw hoofdpersonage

Over tien dagen, 23 juli om precies te zijn, verschijnt niet alleen een nieuwe Baldacci, maar introduceert hij ook een nieuw hoofdpersoon en een nieuwe serie. Oorlogsveteraan Aloysius Archer komt in 1949 voorwaardelijk vrij na een gevangenisstraf voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, hij vestigt zich in het stadje Poca City. Een van de machtigste zakenmannen in het stadje biedt hem een baan aan, maar het innen van een schuld blijkt al snel een stuk complexer. Zeker als er iemand wordt vermoord en hij wordt verdacht. Zelf de dader vinden is de enige optie.

 
Een goede daad
Een goede daad

Auteur: David Baldacci
Bladzijden: 384
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars prijsvraag over 'Hars' van Ane Riel

De prijsvraag in de vorige nieuwsbrief ging over thrillerdebuut Hars van de Deense Ane Riel. Het juiste antwoord op vraag wat de oude Egyptenaren gebruikten om hun doden te balsemen, was de titel: hars.

De winnaars van het boek zijn:
1. Dirk Defour, Leopoldsburg (B)
2. Marita Feenstra, Leeuwarden
3. Willy Krings, Mijdrecht.

Gefeliciteerd met de prijs die zo snel mogelijk op de post gaat. Alvast veel leesplezier gewenst!

Prijsvraag: maak een foto van jouw vakantiethriller op je vakantieplek en win een thriller

Deze keer geen vraag over een tekst, maar vragen wij om een foto met je favoriete thriller die je tijdens je vakantie leest of hebt gelezen. Graag op de foto ook iets van de omgeving zodat de redactie ook een beetje vakantiegevoel krijgt. Beschrijf in een paar zinnen waarom je deze thriller hebt uitgekozen en plaats dit op onze Thrillerboek-facebookpagina. Doe dit a.u.b. vóór 23 augustus en je maakt kans op één van de drie thrillerpakketten. Succes!
 
Bali
Bali

Auteur: Kiki van Dijk
Bladzijden: 198
Prijs: € 7.99

Informatie  Meer informatie »

Plaats Delict Londen, als personage

London is the place for me, London is the place to be. Een tonic-reclamedeuntje uit vroeger tijden. London was niet alleen swinging in de sixties, maar is net als de meeste grote steden, net zo opwindend als energieverslindend; gek en kosmopolitisch en toch soms eenzaam en afstandelijk. Met andere woorden: ideaal als decor, getuige ook de vele films en tv-series die er zich afspelen. Eeuwenlang hebben schrijvers dan ook de essentie van de Engelse hoofdstad vastgelegd. Van Chaucer en Shakespeare tot Dickens en Orwell, tot de meer eigentijdse werken van Sebastian Faulks, Nick Hornby, Zadie Smith en Helen Fielding.
Misdaadromans in Londen gaan meer dan 150 jaar terug. Het is dan ook geen verrassing dat de georganiseerde chaos van de stad de eerste afdeling voor strafrechtelijk onderzoek zag, de eerste seriemoordenaarshysterie (Jack the Ripper, natuurlijk), en, zeker genoeg, enkele van de allereerste genrebepalende detectives in fictie.

Zes thrillers
De Britse misdaadauteur Caz Frear schreef voor CrimeReads het artikel: In sommige misdaadromans is London meer dan een decor – het is een personage. Denk bijvoorbeeld ook aan de Frieda Klein-serie van Nicci French en de boeken van Mo Hayder. Frear selecteerde zes thrillers die zich er afspelen en die proberen de essentie van de stad te bevatten.
Erin Kelly – De gifboom (2010, The Poison Tree)
Barbara Vine (Ruth Rendell) – Motieven / Het tapijt van Koning Salomo  ( 1990, King Solomon’s carpet
Mick Herron – London Rules (2018, deel vijf uit de prachtige Jackson Lamb-reeks, eerste twee al vertaald: Dode leeuwen en Trage paarden)
Laura Shepherd Robinson – Blood & Sugar (2019, nog niet vertaald)
Sarah Hillary – Never Be Broken (2019, nog niet vertaald)
Jake Arnott – The Long Firm (1999, niet vertaald).
 
Strand Magazine top tien
Ook het Strand Magazine selecteerde een top tien.

Strandlijst
Charles Dickens – Het grauwe huis (1852, In Bleak House)
Arthur Conan Doyle – de Sherlock Holmes boeken
Graham Greene –  Het einde van het spel (1951, The End of the Affair)
John le Carré – de boeken over George Smiley vanaf Telefoon voor de dode (1961, Call for the Dead)
Peter Ackroyd – Hawksmoor (1985, Hawksmoor)
Barbara Vine (Ruth Rendell) – Motieven / Het tapijt van Koning Salomo  ( 1990, King Solomon’s carpet
Sarah Waters – Vingervlug (2002, Fingersmith)
Cathi Unsworth –  Bad Penny Blues (2009, niet vertaald)
Derek Raymond - He Died with His Eyes Open (1984, niet vertaald)
J.J. Connolly – Layer Cake (2000, niet vertaald).
 
Dode leeuwen
Dode leeuwen

Auteur: Mick Herron
Bladzijden: 336
Prijs: € 24.99

Informatie  Meer informatie »