Beoordeling:  
Levertijd: 2-3 werkdagen

De drone

Unni Lindell

prijs: € 24.99

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021417349


Over het boek

In een verlaten militair kamp staat een man die een drone over het omringende bos laat vliegen. Hij filmt de omgeving, terwijl de zon langzaam ondergaat. Wanneer de drone over een open plek vliegt verschijnt er plotseling een tent op het scherm, met een vrouw erbij. Ze is alleen. Weet ze wel dat ze haar tent heeft opgezet op de plek waar vijf jaar geleden een gruwelijke moord is gepleegd?

Na een ongeluk anderhalf jaar geleden is politieagent Marian Dahle weer volledig aan het werk. Cato Isaksen zet haar op een moordzaak: er is een lijk aangetroffen in een tent. Tijdens het onderzoek ontmoet ze de zestienjarige Agnes. Wat Marian niet weet, is dat Agnes om een heel speciale reden van plan is om te gaan kamperen op een levensgevaarlijke plek.
TitelDe drone
Auteur(s)Unni Lindell, Unni Lindell
Vertaler(s)Carla Joustra, Carla Joustra, Kim Snoeijing, Kim Snoeijing
ISBN9789021417349
Afmetingen230x151x29 mm
Aantal pagina's336
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht522 gram

  Vertrouwd goed

Geschreven op dinsdag 17 december 2019 door Wemmie Wolf
Unni Lindell behoort al jaren tot één van mijn favoriete auteurs uit het hoge Noorden. Het speurdersduo Cato Isaksen en Marian Dahle kunnen rekenen op mijn sympathie. De drone is alweer de twaalfde thriller in de reeks maar kan vrij goed zelfstandig worden gelezen. In deze thriller is de hoofdrol weggelegd voor Marian Dahle. Marian is in het kader van re-integratie na een heftige aanval op het werk, bezig met een cold case zaak. Anderhalf jaar geleden is ze deels verbrand en psychisch heeft ze het zwaar te verduren. Ze probeert haar leven op de rails te krijgen en heeft een relatie met de kunstenaar Heine. Cato Isaksen roept haar hulp in bij de moord van een persoon in een tent. Toeval of niet, vijf jaar geleden is op exact dezelfde plaats een jonge vrouw in een tent vermoord. De zaak van vijf jaar geleden is nooit opgelost. Vlakbij de plaats delict wordt ook een zwaargewonde vrouw aangetroffen die samen met haar zoon in de buurt woont. Het begin is wat zoeken naar de verhaallijnen en de personages maar als je dit helder voor de geest hebt is het boek erg fijn om te lezen. Verschillende perspectieven wisselen elkaar en de gebeurtenissen volgen elkaar op in een goed geënsceneerd tempo. Cato Isaksen heeft in dit boek een minder grote rol, Marian neemt het leeuwendeel voor haar rekening. Dichtbij de moordlocatie ligt een militair kamp waar drones getest worden. Het kamp ligt buiten de bewoonde wereld en is slecht toegankelijk. De drone speelt een grote rol in het verhaal. Marian bijt zich vast in de zaak en heeft ook contact met Agnes, de dochter van het recente slachtoffer. Agnes is een meisje die dringend psychische hulp nodig heeft. Marian kan aan niets anders meer denken dan aan de moordzaak en ze zet hierbij haar relatie met Heine op het spel. Haar hond Birka raakt zoek en kan niet ontsnappen aan de moordenaar. Door een te grote betrokkenheid en haar labiele toestand haalt Cato haar van de zaak. Marian kan de zaak niet laten rusten en gaat haar eigen gang en zoekt verder. Marian tast in het duister wat betreft de moordzaak en een mogelijk motief. Ze gaat minitieus te werk en denkt associatief. Het lijkt alsof ze een aanknopingspunt heeft en ze vraagt Cato om hulp. Cato reageert amper en Marian besluit tegen de regels in om zelf op pad te gaan. Een heerlijke thriller waarin op vakkundige wijze een goed kloppend verhaal, fijne karakters en een uitstekend plot samenkomen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!