Voor elk wat wils deze nieuwsbrief die we afsluiten met VN Thriller van het jaar uit de 40ste Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, de drie winnaars van Reset van Blake Crouch en de niewe prijsvraag over Hars van Ane Riel.
En natuurlijk nieuwe thrillers - wellicht voor de vakantiekoffer: van Nicci French verschijnt dinsdag Huis vol leugens, de terugkeer van Harry Hole in Het mes van Jo Nesbø, Ultiem bewijs van Peter James, Ik volg je van Lisa Jewell en Toni voegt met Het vergeten meisje deel zestien toe aan zijn reeks over commissaris Liese Meerhout.

Nieuwe Nicci French: 'Huis vol leugens'

Dinsdag 2 juli a.s. verschijnt de nieuwe thriller van Nicci French, Huis vol leugens. Hun eerste boek na de succesvolle Frieda Klein-serie. De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Op een dag treft ze haar minnaar echter dood aan. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…
Klik op het boek om een fragment te lezen.

 
Huis vol leugens
Huis vol leugens

Auteur: Nicci French
Bladzijden: 400
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Harry Hole is terug in 'Het mes' van Jo Nesbø

In het twaalfde deel van de reeks rond Harry Hole is hij weer terug naar waar het ooit begon: weer aan de drank, Rakel heeft hem verlaten en terug op zijn oude adres aan de Sofia Gatan. Na meer dan tien jaar gevangenis komst serieverkrachter en -moordenaar Svein Finne, weer vrij en Hole is ervan overtuigd dat hij opnieuw zal toeslaan.
Het blijkt de opmaat van een veel grotere ramp. Na een dronken nacht ontwaakt Hole besmeurd met bloed. Het begin van een nachtmerrie, maar Hole is terug en in de greep van de moordenaar die hem al zijn hele loopbaan achtervolgt.
 
Interview en fragment
Nesbø (Oslo, 1960 en voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant en wereldreiziger) is Noorwegens meest succesvolle thrillerauteur en praat HIER over Het mes.
Klik op het boek voor een fragment.

 
Het mes
Het mes

Auteur: Jo Nesbo
Bladzijden: 528
Prijs: € 22.99

Informatie  Meer informatie »

Peter James: 'Ultiem bewijs' - God bestaat

“In de traditie van de Da Vinci Code van Dan Brown, schreef Peter James (bekend van de Roy Grace-serie) Ultiem bewijs”, aldus de uitgever. Daarin krijgt onderzoeksjournalist Ross Hunter een telefoontje van ene Harry F. Cook. Die beweert bewijs te hebben voor het bestaan van God en wil dat Ross hem helpt bij het laatste stuk van zijn zoektocht. Ross is sceptisch maar ook geïntrigeerd en hij begint aan een ingewikkelde en gevaarlijke taak. Want al snel blijkt dat niet iedereen gecharmeerd is van het idee dat het bestaan van God aangetoond kan worden…
Klik op het boek voor een fragment.

 
Ultiem bewijs
Ultiem bewijs

Auteur: Peter James
Bladzijden: 496
Prijs: € 22.5

Informatie  Meer informatie »

Liefde als dodelijke obesessie in 'Ik volg je' van Lisa Jewell

Je bent weer terug in je geboortestad na vier jaar in het buitenland. Met een nieuwe man aan je zij. Jullie logeren voorlopig bij je broer. En dan ontmoet je zijn buurman. Directeur op de plaatselijke school. Twee keer zo oud als jij. Extreem aantrekkelijk. En je begint hem te volgen. Maar je had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders jou zou gaan volgen…
Klik op het boek voor een fragment.

 
Ik volg je
Ik volg je

Auteur: Lisa Jewell
Bladzijden: 352
Prijs: € 9.99

Informatie  Meer informatie »

Toni Coppers: Liese Meerhout helpt 'Het vergeten meisje'

Wijkagente Camila Bonardo raakt in shock als ze bij de routinecontrole van een woning een bloedbad aantreft. Haar therapeut stelt hypnose voor om het trauma te helpen verwerken. Als Camila tijdens de hypnose de deur van haar kindertijd opent, belandt ze in een nog grotere nachtmerrie. Ze zoekt steun bij haar vriendin en collega Liese Meerhout. Die graaft verder in het verleden van haar vriendin. Al snel blijkt dat Lieses nieuwsgierigheid slapende honden uit het verleden wakker maak.

 
Het vergeten meisje
Het vergeten meisje

Auteur: Toni Coppers
Bladzijden: 320
Prijs: € 21.99

Informatie  Meer informatie »

VN Thriller van het jaar: DB John 'Ster van het Noorden'

Voor de veertigste (!) keer verscheen begin juni de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland, de schatkamer voor de thrillerliefhebber. Van de 314 recensies daarin kregen er zeven vijf sterren. Daaruit werd de VN-Thriller van het jaar gekozen door een jury met als voorzitter Jan van Mersbergen, die als Frederik Baas twee thrillers schreef.
Schrijf je HIER in voor de VN detective en thriller-nieuwsbrief die er aan komt.
 
Thriller van het jaar
VN Thriller van is: Ster van het Noorden van D.B. John. Lees HIER hier het interview met D.B. John, de winnende auteur van de thriller die zich afspeelt in Noord-Korea.

Andere genomineerden:
Tony Schumacher – De Britse Leeuw
Mick Herron -Dode leeuwen
Frederick Forsyth – De Vos
Felix Weber – Genadeschot
Nicolien Mizee – Moord op de moestuin
Deon Meyer – Prooi.
 
Eerdere VN-Thrillers van het jaar:
2018: Michael Connelly – De nachtploeg
2017: Graeme Macrae Burnet – Zijn bloedige plan
2016: Nick Pizzolatto – Galveston
2015: Paula Hawkins – Het meisje in de trein
2014: Robert Harris – De officier.
 
Detective en Thriller-zoekmachine
Voor een overzicht van de artikelen uit de Detective & Thrillergids 2019 klik je HIER.
Doorzoek HIER de recensies van álle detectives en thrillers die in 2019, 2018 en 2017 in de VN Detective & Thrillergids zijn verschenen.
Al veertig jaar bevat Detective & Thrillergids een uitgebreide lijst (met sterren-waardering)  van in het Nederlands verkrijgbare titels. Er zijn in het Nederlands nog meer ‘spannende’ boeken verschenen. Op www.vnster.nl zijn, naast de in de veertig gidsen opgenomen boeken, zoveel mogelijk titels in de lijst(en) openomen. De informatie is toegankelijk via diverse zoekmogelijkheden, ook in pdf, via mobiel of met een app, en er kan direct gebladerd worden.
 
Ster van het Noorden
Ster van het Noorden

Auteur: D.B. John
Bladzijden: 448
Prijs: € 20.99

Informatie  Meer informatie »

Winnaars 'Reset' van Blake Crouch

De vraag over Reset van Blake Crouch was: Hoe heet de baas van het bedrijf dat Helena min of meer carte blanche wil geven voor het ontwikkelen van een middel tegen het vergeten?
Het goede antwoord luidt: Marcus Slade

De gelukkige winnaars van Reset zijn:
1. Frans van Gennep, Swifterbant
2. Nicolette Janssen, Aalten
3. Yvonne Maan, Stellendam

Gefeliciteerd met de prijs; de boeken gaan z.s.m.op de post. Veel leesplezier alvast!

Prijsvraag over 'Hars' van Ane Riel

Hars is het prijzenwinnende thrillerdebuut van de Deense Ane Riel (1971). Daarin stierf Liv toen ze nog maar zes jaar oud was. Tenminste, dat is wat iedereen denkt. Haar vader weet dat hij de enige is die ervoor kan zorgen dat zij veilig is en geeft haar op als vermist. Liv houdt zich echter in een container verborgen. Zo hoeft zij nooit naar school en blijft zij voor altijd bij haar ouders. Want haar moeder wordt alsmaar groter en komt het huis ook nooit meer uit en haar tweelingbroertje Carl is altijd dicht bij haar, alhoewel zij de enige is die hem kan zien… In 2020 verschijnt de verfilming, met Sofie Gråbøl (The Killing) in een van de hoofdrollen.

Fragment en vraag
Klik op het boek om een fragment te lezen om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat gebruikten de oude Egyptenaren om hun doden te balsemen?

Stuur het antwoord voor 12 juli per MAIL naar ons en maak kans op een van de drie exemplaren van Hars.
 
Hars
Hars

Auteur: Ane Riel
Bladzijden: 280
Prijs: € 12.5

Informatie  Meer informatie »